Család idézetek 110 szívmelengető családi idézetek

Minden idők legjobb család idézetek perspektívát hozhatnak, és tudhatják, hogy nem vagy egyedül a küzdelmeiddel. Böngésszen gyűjteményünkben, hogy vicces és inspiráló szavakat találjon a családról.

Semmi sem fontosabb a „családnál” ezen a világon. Ez egy olyan hely, ahol pihenhet és megszabadulhat az élet viszontagságaitól. Legyen szó egy kis családról vagy egy egész tágabb családról, a szeretteinek megbecsülése és a velük való időtöltés erősítheti a ragaszkodás és a szeretet kötelékét a tagok között. Ezt szem előtt tartva, összeállítottunk egy család idézetből álló gyűjteményt , amelyek emlékeztetnek bennünket a család fontosságára az életünkben.

Olvass tovább!

Tartalomjegyzék

Család idézetek
Család idézetek
Család idézetek
Család idézetek

10 szerelmi család idézetek

Nincs értékesebb, mint a családdal tölteni az időt, és kifejezni irántuk szeretetét. A felgyorsult élet azonban néha szívtelenné tesz minket szeretteinkkel szemben.

„A legfontosabb dolog a világon a család és a szeretet.” – John Wooden.

„Számunkra a család azt jelenti, hogy átöleljük egymást, és ott vagyunk.” – Barbara Bush.

„Annyira, hogy mi a legjobb bennünk, az a családszeretetünkhöz kötődik, hogy ez marad a stabilitásunk mércéje, mert ez méri a hűségérzetünket.” – Haniel Long.

„A családi életben a szerelem az az olaj, amely enyhíti a súrlódást, a cement, amely közelebb fűzi egymáshoz, és a zene, amely harmóniát hoz.” – Friedrich Nietzsche.

„Ha van hova menni, az otthon. Ha van valakit szeretni, az egy család. Mindkettő birtoklása áldás.” – Donna Hedges.

„Családnak lenni azt jelenti, hogy valami nagyon csodálatos része vagy. Ez azt jelenti, hogy szeretni fogod és szeretve leszel életed hátralevő részében.” – Lisa Weed.

„Nincs jobb, mint hazajönni, ízletes ételeket fogyasztani, és a családdal pihenni.” – Mondások.

„A családi élet a legnagyobb ajándék, ha olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akiknek talán sosem mutatkoznál be.” – Mondások.

„Lehet, hogy a családok rendetlenek, de végül is családtagok. Néha a legjobb, amit tehetünk, ha emlékeztetjük magunkat, hogy jóban-rosszban rokonok vagyunk, és megpróbáljuk a lehető legalacsonyabb szinten tartani a csonkítást és a gyilkolást.” – Ismeretlen.

„A családnak nem kellene statikusnak vagy meghatározottnak lennie. Az emberek összeházasodhatnak vagy elválhatnak. Megszületnek, és meghalnak. Mindig fejlődik, valami mássá alakul.” – Mondások.

10 vicces család idézetek

Ha családi konfliktusok történnek, vagy a család bajban van, a családi idézetek humorérzéke segít elűzni az intenzív légkört. Nézzük meg az alábbi vicces családi idézeteket, hogy jobban és kényelmesebben érezze magát.

„A boldogság az, ha egy nagy, szerető, gondoskodó, összetartó családunk van egy másik városban.” – George Burns.

„A család olyan, mint egy doboz csokoládé – édes és sima a legtöbbször néhány dióval” – A közmondások.

„A családi élet kötetlensége áldott állapot, amely lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy a legjobbakká váljunk, miközben a legrosszabbnak nézzünk ki.” – Marge Kennedy.

„A család egy olyan egység, amely nemcsak gyerekekből, hanem férfiakból, nőkből, alkalmi állatból és a megfázásból áll.” – Ogden Nash.

„Az otthon az a hely, ahol kifejezheted az őrültedet.” – Ismeretlen.

„A családegyesítés a születésszabályozás hatékony formája” – Robert A.Heinlein.

„Az otthon manapság az a hely, ahol a család egy része megvárja, amíg a család többi tagja visszahozza az autót.” – Earl Wilson.

„A család részévé válni az élet egyik értékes dolga.” – Ismeretlen.

A családi élet kicsit olyan, mint egy folyós barackos pite, nem tökéletes, de ki panaszkodik?” – Robert Brault.

„A családi kötelékek olyanok, mint a láthatatlan kötél, amely megköt, bármennyire is szeretnél elmenekülni előlük.” – Mondások.

Család idézetek 10 rövid idézet a családról

Az alábbi családi idézetek rövidek, de értelmesek és kedvesek, és rögtön a lényegre térnek.

Rövid idézetek a családról

„A családunkkal közös emlékeink a legfontosabbak.” – Candace Cameron Bure.

„A család egy család.” – Ismeretlen.

„Örülj családoddal az élet gyönyörű földjén!” – Albert Einstein.

„A család otthont ad egy házból” – Jennifer Hudson.

„A családok örökkévalóak.” – Mondások.

„Örülj családoddal az élet gyönyörű földjén!” – Albert Einstein.

„Semmi sem értékesebb a családnál” – Ismeretlen. 

„A család a természet egyik remekműve” – George Santayana.

„A próba idején a család a legjobb.” – Burmai közmondás.

„A családi szeretet a legnagyobb ajándék az életben.” – Mondások.

Íme néhány a legjobb  első Apák napi ajándékötletek minden újdonsült apának!

Család idézetek 10 bibliai idézet a családról

A Biblia mindig hangsúlyozza az erős családi kötelékek fontosságát. Amikor családtagjai ezt látják, hálásak lesznek, hogy boldog családjuk van.

„Nem te választod a családodat. Isten ajándéka ők neked, ahogy te is vagy nekik.” – Desmond Tutu.

„Áldott vagyok, hogy sok nagyszerű dolog van az életemben – család, barátok és Isten. Minden nap a gondolataimban lesz.” – Lil’ Kim.

„A család az emberi társadalom első alapvető sejtje.” – János pápa.

„Akik megzavarják a családjukat, öröklik a szelet. A bolond a bölcs szolgája lesz.” – Példabeszédek 11:29.

„A szerelem türelmes; a szerelem kedves. Nem irigyel; nem kérkedik; ez nem büszke. Nem gyaláz meg másokat; nem önkereső, nem haragszik könnyen fel, és nem vezet nyilvántartást a sérelmekről. A szeretet nem gyönyörködik a rosszban, hanem együtt örül az igazsággal. Mindig véd, mindig bízik a reményekben, és mindig kitart. Szerelem sose hibázik.” – 1Korinthus 13:4-8.

„A szerelem legyen őszinte. Utáljátok a gonoszt; ragaszkodj ahhoz, ami jó.” – Róma 12:9.

„Tiszteld atyádat és anyádat, hogy napjaid abban a földben éljenek, amelyet az Úr, a te Istened ad neked.” – 2Mózes 20:12.

„Most tehát megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három; de ezek közül a legnagyobb a szeretet.” – Korinthus 13:13.

„Mindennek megvan a maga ideje, és minden dolognak ideje az ég alatt: ideje a születésnek és ideje a halálnak; ideje az ültetésnek, és ideje leszedni, amit elültettek.” – Prédikátor 3:1-2.

„Legyünk toleránsak egymással, és ha valakinek panasza van valaki ellen, bocsássunk meg egymásnak. Ahogy az Úr megbocsátott nektek, úgy bocsássatok meg egymásnak is.” – Kolossé 3:13.

Család idézetek 10 inspiráló idézet a családról

Szükséged van a motivációra a nehézségek áthidalásához? Ezek a családdal kapcsolatos inspiráló idézetek feldobják a hangulatodat a nap folyamán. Az irodai kiegészítők nagyszerű helyet kínálnak ezeknek a családi idézeteknek a elhelyezésére, amelyek emlékeztetik szeretteit a nélkülözhetetlen dolgokra, és motiválják őket a mozgalmas nap során.

„A család a szabadság próbája; mert a család az egyetlen, amit a szabad ember magának és önmagának teremt.” – Gilbert K. Chesterton.

„Értékelj minden pillanatot a családoddal, hiszen mindened lesz, amire szükséged lesz.” – A közmondások.

„Mindenkinek szüksége van egy házra, amelyben élhet, de a támogató család az, ami otthont épít” – Anthony Liccione.

„A család minden elképzelhető módon kapocs a múltunkhoz, híd a jövőnk felé” – Alex Haley.

„A családok faágaknak tűnnek. Annak ellenére, hogy különböző utakon fejlődünk, a gyökereink ugyanazok maradnak.” – Ismeretlen.

„A családok az iránytűk, amelyek vezetnek minket. Ők adják az inspirációt a nagy magasságok eléréséhez, és a kényelmet nyújtják, amikor időnként megingunk.” – Brad Henry.

„Az élet a családban kezdődik, és ott van az örök szerelem is.” – Mondások.

„A család az, ahol nemzetünk reményt talál, ahol szárnyak kapnak álmot.” – George W. Bush.

„Gondolj a családodra ma és minden utána nap, ne hagyd, hogy a mai nyüzsgő világ visszatartson attól, hogy megmutassa, mennyire szereti és értékeli a családját.” – Josiah.

„A család a legfontosabb az életben. Töltsön időt együtt, legyetek kedvesek egymáshoz, és szolgálják egymást. Nem szabad helye a sajnálkozásnak. A holnap nem garantált, a ma pedig nagyon rövid.” – Ismeretlen.

Közeledik június 19. Engedje meg a különleges ajánlatokat, és kezdje el személyre szabni a legjobb ajándékokat édesapjának!

A boldog család olyan dolog lehet, amiért keményen kell dolgoznia. A családi idézetek megmutathatják, milyen értékesek, ha egy vegyes családban féltestvérek, barátok, mostohaanyák/apák és más családtagok vannak.

Fontolja meg ezeknek a vegyes családi idézeteknek a hozzáadását, és nyomtassa ki azokat bármely termékre, amellyel szebbé szeretné tenni házát. Íme néhány értelmes családi idézet:

Vegyes családi idézetek

„A családot nem csak a vezetéknév vagy a vér határozza meg; az elkötelezettség és a szeretet határozza meg.” – Dave Willis.

„Vegyes családok: a választás által összefont, a szeretet által megerősített, minden által tesztelt, és mindegyik egyedileg a miénk.” – Mondások

„Az igazi családotokat nem a vér köteléke köti össze, hanem a tisztelet és az öröm egymás életében.” – Richard Bach.

„A család nem csak olyan emberekből áll, akik ugyanazt a vért osztják. Azok is, akik azt akarják, hogy az övék része legyél, és elfogadjanak olyannak, amilyen vagy. A családtagok feltétel nélkül szeretnek, és bármit megtennének azért, hogy lássák a mosolyodat, bármi történjék is” – Mondák.

„Semmi sem jobb, mint hazamenni a családhoz, jókat enni és pihenni.” – Irina Shayk.

„Nem én adtam neked az élet ajándékát, de az élet tőled adott ajándékot.” – Ismeretlen.”

„A mi családunk olyan, mint a fa ágai, különböző irányokba nőnek, de egymásban gyökereznek.” – Ismeretlen.

„A családi portré csak akkor teljes, ha szeretet tölti be a keretét.” – Mondások.

„Kétségtelen, hogy a család és az otthon minden nagy erény létrejön, megerősödik és megmarad.” – Winston Churchill. – Ismeretlen.

„A család az erő és a szeretet köre, minden születéssel és egyesüléssel a kör növekszik.” – Mondások.

05 Gyönyörű családi idézetek

Ebben a listában a 05 családi idézet listája látható, amely bemutatja, milyen szép lesz az életed, ha melletted van a család. Nézd meg!

” A család az, ahol az élet kezdődik – a szerelem soha nem ér véget .”

„Isten áldja meg családunkat. A legkisebbektől a legidősebbekig. Felvillantja kapcsolatunkat. Kegyelmet vetünk bajunkba. Isten legyen a családunkkal. Szeretetet szőve munkánkba. Pihenésünk és játékunk. Ámen”

„Ez nem egy apa, hanem egy apafigura.”

” A család nem fontos dolog – ez minden .”

” A család a menny kincse .”

Tudod mit? Van egy nagyszerű módja ezeknek a családi üzeneteknek, amelyek segítenek megolvadni szeretteinek szívében.

Egyszerűen add hozzá őket egy ajándékhoz (egy személyre szabott ajándékhoz), és végezd el a testreszabhatóságot, hogy a legegyedibb meglepetést készítsd valakinek, akit szeretsz.

Hagyja, hogy megolvadjon szerettei szíve megható családi idézetekkel és mondásokkal!

Egy család felemelhet téged, ha rosszul vagy, a legjobb emlékeket ébresztettek egymás között, és feltétel nélkül szerethetik egymást, bármi is történjen. Ezért mindig kifejeznie kell szeretetét a családtagok felé.

Vicces család idézetek a gyermeknevelésről

„A gyerekek azzal kezdik, hogy szeretik szüleiket; ahogy idősebbek, úgy ítélik meg őket; néha megbocsátanak nekik.” -Oscar Wilde

„A legnagyobb szülői rejtvényem: miért olyan nehéz elaltatni valakit, aki már álmos?” –Chrissy Teigen

– Erre valók a gyerekek – hogy a szüleik ne unatkozzanak. -Iván Turgenyev

„A szülői nevelés aranyszabálya az, hogy azt tedd gyermekeiddel, ahogy szeretnéd, hogy szüleid tegyék veled!” – Louise Hart

„Apának lenni a legnagyobb érzés a Földön. Természetesen nem számítva azokat a csodálatos éveket, amelyeket gyermek nélkül töltöttem.” – Ryan Reynolds

„A szüleim szerettek minket, de nem voltam mindig biztos benne, hogy szeretnek minket.” – Tahereh Maf

Inspiráló szülői család idézetek

„A legjobb örökség, amit egy szülő adhat gyermekeinek, az az, hogy minden nap néhány percet szán az idejéből.” –OA Battista

„Annyit kérnek a szülőktől, és olyan keveset kapnak.” – Virginia Satir

„A szülői munka egy életen át tartó munka, és nem áll meg, amikor a gyermek felnő.” – Jake Slope

„A szülők élő istenek. Mindent megtesznek, hogy boldoggá tegyék gyermekeiket, és semmit sem várnak cserébe.” – Saravana Kumar Murugan

Pozitív szülői család idézetek

„Soha nem ismerjük meg a szülői szeretetet, amíg mi magunk nem leszünk szülők.” – Henry Ward Beecher

„A szülő szeretete teljes, akárhányszor megosztott.” – Robert Brault

„Ahhoz, hogy megértsd a szüleid szeretetét, magadnak kell felnevelnie a gyerekeket.” – kínai közmondás

„Szeresd a szüleidet. Annyira elfoglaltak vagyunk a felnőtté válással, hogy gyakran elfelejtjük, hogy ők is öregszenek.” -Ismeretlen

„Nem mindig azt tesszük, amit a szüleink szeretnének, de az ő hibájuk, ha úgysem találnak módot arra, hogy szeressenek minket.” – J. Courtney Sullivan

„A szülők voltak az egyetlenek, akik kötelesek szeretni téged; a világ többi részétől meg kellett keresned.” – Ann Brashares

„A szeretet az a lánc, amellyel a gyermeket a szüleihez köti.” -Abraham Lincoln

„Szeresd a szüleidet, és bánj velük szerető gondoskodással. Mert csak akkor fogod tudni az értéküket, ha meglátod az üres széküket.” -Névtelen

Új szülői család idézetek

„Nincs olyan, hogy tökéletes szülő. Szóval légy igazi.” – Sue Atkins

„Mindent, ami vagyok, vagy remélem, hogy leszek, anyámnak köszönhetem.” -Abraham Lincoln

„A szülők nem azok, akiktől származol. Ők azok az emberek, akik lenni szeretnél, ha felnősz.” – Jodi Picoult

„Minden kisgyermek mögött, aki hisz önmagában, egy szülő áll, aki először hitt.” – Matthew Jacobson

„Nem számít, milyen messzire megyünk, a szüleink mindig bennünk vannak.” – Brad Meltzer

„A hőseim a szüleim és voltak. Nem látom, hogy bárki más lenne a hősöm.” -Michael Jordan

„A gyerekek nagyon sok kétséget és bánatot rejtenek magukban, amelyeket enyhíthetne egy szülő szerető ölelése.” –Richelle E. Goodrich

„Nincs barátság, nincs szeretet, mint a szülőké a gyermek iránt.” – Henry Ward Beecher

„Míg mi megpróbáljuk megtanítani gyermekeinket az életre, a gyerekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.” – Angela Schwindt

Család idézetek a gyerekekről

„A jó apa az inspiráció és az önmérséklet forrása. A jó anya a kedvesség és az alázatosság gyökere.” – Dr. TPChia

„Itt az ideje, hogy a szülők már korán megtanítsák a fiataloknak, hogy a sokféleségben van szépség és erő.” – Maya Angelou

„A szülői szerep… a következő generáció irányításáról és az utolsónak való megbocsátásról szól.” – Peter Krause

„Az anya megérti, amit a gyerek nem mond.” – Zsidó közmondás

„A legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat a gyermekének, az önbizalom.” – Stewart Stafford

„Ha csodálatos szülők és családtagok vagyunk, akkor valójában nincs más bizonyítandó.” – Ron Baratono

– Apám nem mondta meg, hogyan éljek; élt, és hadd nézzem meg, ahogy csinálja.” – Clarence Budinton Kelland

„A szülői szeretet és bátorítás napfénye az, amely képessé teszi a gyermeket arra, hogy kompetenciájában fejlődjön, és lassan uralja környezetét.” – Felicity Bauer

Családi napló használata inspiráló család idézetek nyomon követésére

Az élet nehéz lehet. Hacsak nem nagyon fiatalok, a gyerekei ezt valószínűleg már tudják. Amikor belépnek otthonuk ajtaján , azt szeretné, ha tudnák, hogy olyan emberekkel élnek együtt, akik mellettük állnak, és akikre számíthatnak a segítségükre a nehéz időkben. Itt segíthetnek a család erejével kapcsolatos inspiráló család idézetek. 

Ha leírod ezeket az idézeteket egy Családi naplóba, ez nagyszerű módja annak, hogy nyomon kövesd azokat az idézeteket, amelyeket a családod szeretne magáévá tenni. Családi naplónk egy tartós, keménykötésű napló, amely rengeteg oldalt tartalmaz az idézetekkel kapcsolatos idézetek és gondolatok feljegyzésére.

Az idézet naplóba való kinyomtatása mellett minden családtagot megkérdezhet, mit jelent számára az idézet, és rögzítheti válaszait. Felfedezheti, hogy nem mindenki gondol egyformán az idézetre, és ez néhány fontos családi vitát indíthat el, például:

Amit az egyes családtagok szerint az egység jelent.

Amit a gyerekek gondolnak, az tesz valakit erőssé

Hogyan szeretnének különféle családtagok támogatást kapni, amikor valami nehéz helyzetben vannak 

Hogyan tud minden családtag segíteni, ha valaki másnak erőre.

7 inspiráló család idézetek a család erejéről és egységéről

Ezek jó inspiráló idézetek a család erejéről, egységéről és hálájáról , amelyek vitákra és bejegyzésekre késztethetnek. 

A család az iránytű, amely irányít minket. Ők adják az inspirációt a nagy magasságok eléréséhez, és vigasztalást nyújtanak, amikor időnként megingunk.

A családom az erősségem és a gyengém.

Ahol mélyek a gyökerek, ott nincs ok a széltől félni.

Gondoskodnunk kell a családunkról, bárhol is találjuk őket. – Elizabeth Gilbert

Család. Egy kicsit őrült, egy kicsit hangos, és egy csomó szeretet.

Ha az életedet nézed, a legnagyobb boldogság a családi boldogság – Dr. Joyce Brothers

Ha meg tudod tanulni szeretni a tökéletlen embereket a családodban, akkor lehetséges, hogy valaki megtanul szeretni egy tökéletlen téged.

Rövid család idézetek kisgyerekeknek

Még a kisgyermekek számára is hasznosak lehetnek a családi egységet idéző ​​idézetek, de ezek legyenek rövidek, kedvesek és ne legyenek túl bonyolultak. Gyakran megismételhetők, étkezés közben vagy lefekvés előtt. Ellentétben néhány fenti idézettel, amelyek elismerik, hogy az élet nehéz lehet, ezek pozitív idézetek, amelyek célja, hogy megalapozzák a kisgyermekek számára, hogy egy család részei, és hogy szeretik őket.

Íme néhány „kezdő” inspiráló idézet kisgyermekes családok számára. Olyan idézetekről van szó, amelyeket fiatalon megtaníthat nekik, és amelyeket növekedésük során behoznak a jövőbe. 

Család. Szeretve lenni, bármitől függetlenül.

A család örök.

Te vagy a napom, a holdam és az összes csillagom. – EE Cummings

Ohana családot jelent. A család azt jelenti, hogy senkit sem hagynak le vagy felejtenek el. – Lilo és Stitch 

Otthon kezdődik a történeted.

Légy ostoba, légy őszinte, kedves. – Ralph Waldo Emerson

Inspiráló család idézetek nem hagyományos családoknak

Nem minden családban van anya és apa és 2,4 gyerek, igaz? Normális, hogy a családok sokféle rokonságból állnak. Egyes családok nem is vérrokonok. Ezek az idézetek minden modern család életébe beépíthetők – függetlenül attól, hogy kik vannak benne.

A család nem vér. Az emberek szeretnek téged. Azok az emberek, akik háttal állnak.

Csak kettő kell egy család létrehozásához.

Kezelje családját barátként, barátait pedig családként.

Számunkra a család azt jelenti, hogy átöleljük egymást, és ott vagyunk. – Barbara Bush

Inspiráló család idézetek a testvérekről

A testvérek nem mindig jönnek ki egymással. Ez teljesen normális. A testvérekről szóló inspiráló idézetekkel emlékezhetnek arra, hogy még ha nem is jönnek ki egymással, egy egységes család részei. Amikor igazán számít, számíthatnak egy testvérre.

Az élet sütijében a testvérek a csokidarabkák

A testvéreim a legjobb barátaim. – Amerika Ferrera

Testvér: a legjobb barát és a nyaki fájdalom kombinációja.

Testvérnek vagy nővérnek lenni (ha elég szerencséd van) egy életre szóló szerep.

A család erejéről és egységéről szóló inspiráló idézeteket nem szabad helyettesíteni az elmélyült családi beszélgetésekkel. Használhatók azonban a családja által képviselt hiedelmek megerősítésére.

És ha egy inspiráló idézetet bemutatunk egy családnak, akkor azt egy pillanatban el lehet mondani, amikor egy családtagnak nehéz időszaka van, gyengéden megnyugtatja őket, hogy mivel van családjuk, nincsenek egyedül.

Női Net Portál Magazin – Család idézet 156 családi szerelmi idézetek
Búcsú idézetek elhunytak emlékére 195 emlék idézetek
Bölcs rövid idézetek 100 Inspiráció a mindennapokhoz
Barát idézetek 120 Rövid barátság idézetek
Anyák napi idézetek 220 anyák napi idézetek
Anya idézetek 150 inspiráló az anyaság megünneplésére