› Fórum › Nemzetközi ételek-Gasztronómia fórumok › Szecsuáni csirke? Hogy készíted?
- This topic has 0 hozzászólás, 1 résztvevő, and was last updated 3 years, 10 months telt el by
ready.
- SzerzőBejegyzés
- 2017-05-26-4:10 du. #2281
ready
FelhasználóHa jártál már kínai étteremben és megpillantottad a pultnál a szecsuáni csirke kapható. Persze gondolkodtál meg kellene kóstolni a szecsuáni csirkét, vagy netán hozzá jutottál egy finom receptjére.
Én ezt a típusú receptet ismerem. Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg csirkemellfilé, 4 szál zeller vagy 1 póré, 1 citrom, 20 dkg gomba, 1 hagyma, 1 kis zöld paprika, 1 piros erős paprika, 25 dkg rizs, 30 dkg gyors fagyasztott borsó, currypor, 2 db üveg kínai mártás szecsuani
Elkészítés: A csirkemellfilét gondosan kockákra vágjuk. A zellert megmossuk és megtisztítjuk és felkarikázzuk. A citromot jó alaposan megmossuk, levét kinyomjuk. A gombát megtisztítjuk, és négyfelé felvágjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára felvágjuk. A zöldpaprikát, és az erős paprikát megtisztítjuk, magházukat kidaraboljuk és apró kockára vágjuk.
A rizst megfőzzük, majd a zöldpaprikát kevés sós vízben 3 percig pároljuk, leszűrjük, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük az erős paprikával és a maradék citromlével.
A tűzhelyen felforrósítunk 1 evőkanál étolajat, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zellert, a gombát, a borsót, és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön körül belül 5 percig pároljuk. A többit felforrósított olajba húskockákat megpirítjuk benne. Sóval, borssal és curryporral ízesítjük. Belekeverjük a kész kínai mártást, és lassú tűzön körül belül még 5 percig forrósítjuk. A rizst szűrön leszűrjük és összekeverjük a paprikákkal. A zöldségeket, a paprikás rizsát és húst tányérra elrendezzük és fogyaszthatjuk.A lényeg az, hogyan készíted a szecsuáni csirkét?
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.