Szecsuáni csirke? Hogy készíted?

Fórum Nemzetközi ételek-Gasztronómia fórumok Szecsuáni csirke? Hogy készíted?

0 hozzászólás mutatása
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #2281
      ready
      Felhasználó

      Ha jártál már kínai étteremben és megpillantottad a pultnál a szecsuáni csirke kapható. Persze gondolkodtál meg kellene kóstolni a szecsuáni csirkét, vagy netán hozzá jutottál egy finom receptjére.

      Én ezt a típusú receptet ismerem. Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg csirkemellfilé, 4 szál zeller vagy 1 póré, 1 citrom, 20 dkg gomba, 1 hagyma, 1 kis zöld paprika, 1 piros erős paprika, 25 dkg rizs, 30 dkg gyors fagyasztott borsó, currypor, 2 db üveg kínai mártás szecsuani
      Elkészítés: A csirkemellfilét gondosan kockákra vágjuk. A zellert megmossuk és megtisztítjuk és felkarikázzuk. A citromot jó alaposan megmossuk, levét kinyomjuk. A gombát megtisztítjuk, és négyfelé felvágjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára felvágjuk. A zöldpaprikát, és az erős paprikát megtisztítjuk, magházukat kidaraboljuk és apró kockára vágjuk.
      A rizst megfőzzük, majd a zöldpaprikát kevés sós vízben 3 percig pároljuk, leszűrjük, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük az erős paprikával és a maradék citromlével.
      A tűzhelyen felforrósítunk 1 evőkanál étolajat, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zellert, a gombát, a borsót, és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön körül belül 5 percig pároljuk. A többit felforrósított olajba húskockákat megpirítjuk benne. Sóval, borssal és curryporral ízesítjük. Belekeverjük a kész kínai mártást, és lassú tűzön körül belül még 5 percig forrósítjuk. A rizst szűrön leszűrjük és összekeverjük a paprikákkal. A zöldségeket, a paprikás rizsát és húst tányérra elrendezzük és fogyaszthatjuk.

      A lényeg az, hogyan készíted a szecsuáni csirkét?

0 hozzászólás mutatása
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.