Pirított tészta kínaiaknál? Hogy kell készíteni?

1 hozzászólás mutatása
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #2283
      ready
      Felhasználó

        A kínai konyhában is készítenek pirított tésztát. Tudja valaki az elkészítés módját?

      • #2290
        otel
        Felhasználó

          Ebben találsz egy egyszerű elkészítés módját, igaz zöldség és csirkemellfilé és egyebek. A recept íme:

          Hozzávalók: 1 db sárgarépa
          1 db vöröshagyma
          3 gerezd fokhagyma
          1 egy kevés csilipaprika
          1 piros kaliforniai paprika
          2 tenyérnyi káposztalevél (csíkokra szleve)
          2 evőkanál szezámolaj
          1 dl szójaszósz
          20 dkg csirkemellfilé (csíkokra szelve)

          Elkészítése:
          A sárgarépát és paprikát, káposztalevelet megtisztítjuk, reszelve, vagy vékony csíkokra szelve félre teszem.
          A csirkemellfilét a felcsíkozom és szezámolajon és kevés vízben puhára megpárolom.
          A tésztát típustól függően kifőzzük. A szezámolajat felforrósítjuk a wokban, majd a felcsíkozott hozzáadjuk a zöldségeket, és körbe pirítjuk őket 3-4 perc alatt.. Hozzáadjuk az előfőzött csirkemellcsíkokat, és pirítsuk össze a zöldségekkel további körülbelül 2-3 percig. Jöhet a bele tészta, és pirítsuk még pár percig, majd ízesítsük a szójaszósszal és sóval.

      1 hozzászólás mutatása
      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.