- This topic has 1 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 5 years, 7 months telt el by
otel.
- SzerzőBejegyzés
- 2017-05-26-7:08 du. #2283
A kínai konyhában is készítenek pirított tésztát. Tudja valaki az elkészítés módját?
- 2017-05-27-10:44 de. #2290
Ebben találsz egy egyszerű elkészítés módját, igaz zöldség és csirkemellfilé és egyebek. A recept íme:
Hozzávalók: 1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 egy kevés csilipaprika
1 piros kaliforniai paprika
2 tenyérnyi káposztalevél (csíkokra szleve)
2 evőkanál szezámolaj
1 dl szójaszósz
20 dkg csirkemellfilé (csíkokra szelve)
sóElkészítése:
A sárgarépát és paprikát, káposztalevelet megtisztítjuk, reszelve, vagy vékony csíkokra szelve félre teszem.
A csirkemellfilét a felcsíkozom és szezámolajon és kevés vízben puhára megpárolom.
A tésztát típustól függően kifőzzük. A szezámolajat felforrósítjuk a wokban, majd a felcsíkozott hozzáadjuk a zöldségeket, és körbe pirítjuk őket 3-4 perc alatt.. Hozzáadjuk az előfőzött csirkemellcsíkokat, és pirítsuk össze a zöldségekkel további körülbelül 2-3 percig. Jöhet a bele tészta, és pirítsuk még pár percig, majd ízesítsük a szójaszósszal és sóval.
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.