Pirított tészta kínaiaknál? Hogy kell készíteni?

Bemutatkozás Fórum Nemzetközi ételek-Gasztronómia fórumok Pirított tészta kínaiaknál? Hogy kell készíteni?

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  otel 1 hónap, 3 hete telt el.

  • Szerző
    Bejegyzés
  • #2283

    ready
    Felhasználó

    A kínai konyhában is készítenek pirított tésztát. Tudja valaki az elkészítés módját?

  • #2290

    otel
    Felhasználó

    Ebben találsz egy egyszerű elkészítés módját, igaz zöldség és csirkemellfilé és egyebek. A recept íme:

    Hozzávalók: 1 db sárgarépa
    1 db vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 egy kevés csilipaprika
    1 piros kaliforniai paprika
    2 tenyérnyi káposztalevél (csíkokra szleve)
    2 evőkanál szezámolaj
    1 dl szójaszósz
    20 dkg csirkemellfilé (csíkokra szelve)

    Elkészítése:
    A sárgarépát és paprikát, káposztalevelet megtisztítjuk, reszelve, vagy vékony csíkokra szelve félre teszem.
    A csirkemellfilét a felcsíkozom és szezámolajon és kevés vízben puhára megpárolom.
    A tésztát típustól függően kifőzzük. A szezámolajat felforrósítjuk a wokban, majd a felcsíkozott hozzáadjuk a zöldségeket, és körbe pirítjuk őket 3-4 perc alatt.. Hozzáadjuk az előfőzött csirkemellcsíkokat, és pirítsuk össze a zöldségekkel további körülbelül 2-3 percig. Jöhet a bele tészta, és pirítsuk még pár percig, majd ízesítsük a szójaszósszal és sóval.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.