A saját macskánkról általában – mutasd be te is

Fórum Állatok fórum Macskák fórum A saját macskánkról általában – mutasd be te is

Címkézve: , , ,

1 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #153
   admin
   Adminisztrátor

   Mivel macskarajongó vagyok, beakarom mutatni a volt és a most is élő cicáimat, de egy kicsit hagyj írjak egy kis bevezetőt a macskákról.

   Minden családi házba legtöbbször láthatunk macskát, legyen az házi macska, vagy a legkülönbféle kitenyésztet cicus. Hisz nincsen még aprócska doromblógép, mely megvigasztal és fölvidít. Olyan kedve van játszik akár a kezünkkel, pingponglabdával, fonalgombolyaggal. Lehet még papírgalacsin a szék lábára felkötve. Amikor járkálunk a szobába, ő elbújik a szék, asztal mögé és ránk ugorva a lábunkra. Na most meg vagy! Mikor reggel arra ébredünk félhomályban, eltorzult hangon nyávog, beakar kéredzkedni és meglep minket egy szürke kisegérrel.  Ez volt a mai zsákmányom! Mit szólsz hozzá gazdi! Ez egy megtermett kigyúrt egérke!

   Az intelligenciájuk sem lebecsülendő, kandúr macska képes elbarangolni 4-5 kilómétert, pár nap múlva hazaérkezve a párzási időszakban. A  nőstény nagy cicák odaadó türelemmel gondoskodik az utódjáról, mosdassa kicsinyeit, szopassa őket.

   Most hát akkor lássuk először már a mennyekben levő cicusaimról, mely megérdemlik róluk megemlékezni.

   [caption id="attachment_157" align="aligncenter" width="300"]im143 Kormi cica[/caption]

   Ő Kormi fiatal süldő korában került hozzánk. HÍzelkedős és dorombolós volt. Mindig az ember ölében szeretett lenni. Ismeretlen okból, körül-belül félév múlva eltűnt.

   [caption id="attachment_158" align="aligncenter" width="300"]image0013 Hamuka cica[/caption]

   Hamuka a szomszédból szokott át hozzánk. Nagyon nyugodt és barátkozó volt. Szeretett, imádott egeret fogni.
   Mutasd be a saját cicádat a fórum tagjainak, ismerjük meg szokásait.

  • #444

   Kedves olvasó!
   Szeretném bemutatni Szaffi cicámat. Fényes fekete pihe puha ritka fajta tűzött bundájú mesebeli kiscicám, gyönyörű aranysárga szemekkel.
   3 hetesen fogadtam őt örökbe, még pont időben, mert utcára került volna. 3 gyönyörű eddigi évet éltem meg vele. Pont olyan természetű és kinézetű cica amilyet mindig is szerettem volna. Nem csak a külseje, de a személyisége is külömb a többi cicánál. A macskajátékok messze elkerülik a figyelmét. Imád belebújni a papírdobozokba és zacskókba. Ebéd készítés közben könnyen le lehet foglalni egy kis nyers krumpli darab focizással, amit utána jó ízűen befal és persze a kígyóuborka vége sem maradhat el. A cipőfűzők és cipők rágása is néhai szokása,főleg ha új vendégéről van szó.
   Bár tovább élhetne mellettem és bár mellette lehetnék egész életében. Sajnálatos módon 2 hónapja kiderült, hogy allergiás vagyok a macska szőrre…. nem is kicsit. Gyógyszer mellett is fent maradtak a tüneteim, már már asztmába fordulóan. Nekem az egészségi állapotom miatt, neki a nagyobb tér és játszótárs érdekében keresek új szerető gazdit. Az sem okoz neki gondot, ha egy macska vagy egy kutya is van a háztartásban. Kertbe is ki tudna szokni annak ellenére, hogy lakásban nevelkedett eddig. Az egészségi állapota tökéletes, rendszeres orvosi vizsgálat alatt tartom, ivartalanított és oltott. Természetesen alomhoz szokott, és minden holmijával együtt ajándékoznám el.
   Képem is van róla, de sajnos nem tudom hogyan tegyek fel.
   Kérem, aki olvassa és úgy gondolja befogadná,vagy van ismerőse aki magához venné, kérem azonnal jelentkezzen ezen az email-címen: ednuth@gmail.com
   Köszönettel: Hidegh Tünde

   Ui: Képem is van róla, de sajnos nem tudom hogyan tegyek fel.

   • #689
    otel
    Felhasználó

    Kedves Tünde! 🙂

    Fényképek az img -re kattintasz, például a FB oldaladon ami nyilvánosra van állítva a fotók. A fent az url-t kimásolod és beilleszted.

1 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.