Ukrán sajtos palacsinta recept

Dimitri egy darabig küldött nekem egy érdekes e-mailt; egy recept az ukrán syrniki, más néven tvorog palacsinta. Ez az ő specialitása! Köszönöm Dimitri -nek, hogy megosztotta Ukrán sajtos palacsinta receptjét. Többször is élveztük az ukrán syrniki-jeidet, és jelenleg ismét vágyom rájuk.

Hírdetés

Ukrán sajtos palacsinta recept

Elkészítés idő: 10 perc
Sütés Főzési idő: 8 perc
Teljes idő: 18 perc
Képzettségi szint: Könnyű
Készülési költség: 1 762 Ft
Adagok: 4 -5

Hozzávalók

 • 15 oz körülbelül 2 csésze házi készítésű sajt, vagy vásároljunk 2 csomagot.
 • 4 nagy tojás
 • 3/4 csésze általános célú liszt + 1/2 csésze szóráshoz
 • 3 evőkanál cukor
 • 1/2 teáskanál sót
 • 1 teáskanál szódabikarbóna
 • 1 teáskanál ecetet
 • 1 csésze mazsola
 • 2-3 evőkanál extra könnyű olívaolaj minden egyes darabnál
 • öntetek: Friss gyümölcs, jam, tejföl, porcukor, bármit, amit szeretnél!

Elkészítési utasítás

Egy nagy tálban keverjük össze a sajtot, a tojást, a 3/4 csésze lisztet, a cukrot és a sót.

Helyezzük a szódabikarbónát egy kis tálba, és adjunk hozzá ecetet, keverjük meg, amíg megszaporodik. Adjuk hozzá ezt a keveréket a sajtkeverékhez.

Kézi elektromos keverővel keverjük meg az oldatot teljesen el, míg egy állagú lesz. Keverjük hozzá a mazsolát kanállal. Még néhány apró sajtcsomó lesz, keverhetünk rajta még.

Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes lángon, adjunk hozzá 2-3 evőkanál extra könnyű olívaolajat.

Adjunk hozzá 1/2 csésze lisztet egy kis tálba. Vegyük elő a fagylaltkanalat, egy halom evőkanál lapos fagylaltkanál a sajt keveréket mártsuk lisztbe. Vagy nyissuk ki a tálba fagylaltkanalat, és szórjon rá lisztet a palacsinta tetejére. Jól lisztelt kezekkel rázzuk le a felesleges lisztet úgy, hogy finoman áthelyezi a palacsintát egyik kezéből a másikba.

Amint a serpenyő és az olaj melegszik, helyezzük a palacsintákat közvetlenül a serpenyőbe. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 3-4 percig, mindkét oldalán.

Helyezzük egy tányérra, és tálaljuk kedvenc önteteivel, például tejföllel, gyümölcsökkel és porcukorral.

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre, vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Ukrán sajtos palacsinta. Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek
Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly
Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál
Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek||Női Net Portál

Recept nyomtatása
Ukrán sajtos palacsinta recept
Dimitri egy darabig küldött nekem egy érdekes e-mailt; egy recept az ukrán syrniki, más néven tvorog palacsinta. Ez az ő specialitása!
Előkészítés 10 Perc
Sütés/főzés 8 Perc
Mennyiség
Személy
Hozzávalók
Előkészítés 10 Perc
Sütés/főzés 8 Perc
Mennyiség
Személy
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Elkészítési utasítás Egy nagy tálban keverjük össze a sajtot, a tojást, a 3/4 csésze lisztet, a cukrot és a sót. Helyezzük a szódabikarbónát egy kis tálba, és adjunk hozzá ecetet, keverjük meg, amíg megszaporodik. Adjuk hozzá ezt a keveréket a sajtkeverékhez.
 2. Kézi elektromos keverővel keverjük meg az oldatot teljesen el, míg egy állagú lesz. Keverjük hozzá a mazsolát kanállal. Még néhány apró sajtcsomó lesz, keverhetünk rajta még. Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes lángon, adjunk hozzá 2-3 evőkanál extra könnyű olívaolajat.
 3. Adjunk hozzá 1/2 csésze lisztet egy kis tálba. Vegyük elő a fagylaltkanalat, egy halom evőkanál lapos fagylaltkanál a sajt keveréket mártsuk lisztbe. Vagy nyissuk ki a tálba fagylaltkanalat, és szórjon rá lisztet a palacsinta tetejére. Jól lisztelt kezekkel rázzuk le a felesleges lisztet úgy, hogy finoman áthelyezi a palacsintát egyik kezéből a másikba.
 4. Amint a serpenyő és az olaj melegszik, helyezzük a palacsintákat közvetlenül a serpenyőbe. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 3-4 percig, mindkét oldalán. Helyezzük egy tányérra, és tálaljuk kedvenc önteteivel, például tejföllel, gyümölcsökkel és porcukorral.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük