Ukrán író palacsinta recept

Egy nagyszerű és egyszerű Ukrán író palacsinta recept, csupán két napot kell rászáni, hogy a házi készítésű tejfölből íróhoz jussunk. Megéri mindenféleképp, mert ízletes palacsintát készíthetünk belőle.

Hírdetés

Ukrán író palacsinta

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Sütés Főzési idő: 15 perc
Teljes idő: 1 óra 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Készülési költség: 1 175 Ft
Adagok: 8

Hozzávalók

 • 1 csésze író
 • 2 csésze meleg víz
 • 2 tojás
 • ½ evőkanál só
 • 2 evőkanál cukor
 • ½ evőkanál aktív száraz élesztő
 • 3 3/4 csésze liszt
 • ½ csésze mazsola választható
 • Olaj sütéshez

Elkészítési utasítás

Keverjük össze az első 6 hozzávalót (író, víz, tojás, só, cukor és élesztő).

Adjunk hozzá 3 és 3/4 csésze lisztet egy csésze egyenként, amíg az el nem süti a tészta textúrát nem kapunk. Nem lehet darabos a liszt.

Helyezzük a tésztát meleg helyre, hogy megkeljen. Használjuk a sütőt. Melegítsük fel a sütőt, majd kapcsoljuk ki, így csak kb. 90 fok van benne. Nem túl meleg. Öntsük a tésztát egy sütőálló tálba, és fedjük le konyhai törölközővel. Hagyjuk meleg sütőben 1 órán át ülni. Körülbelül kétszerese lesz. Nyáron kinyithatjuk a sütő aljtaját.

Ukrán író palacsinta sütése

Melegítsük egy nagy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat közepes lángon.

Helyezzünk egy halom evőkanál tésztát a serpenyőbe és süssük az első oldalát aranybarnáig, majd fordítsuk meg. Készülhet jobb formájú palacsintát, ha nedves kanalat teli a tésztát a serpenyőbe, és egy teáskanállal lekaparjuk vissza a tálba.

Folytassuk a kiolajozott a serpenyőben sütést, minden egyes palacsinta tételek között, ugyanígy járjunk el. Szépen kisülnek egy jól olajozott serpenyőben.

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre, vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Ukrán író palacsinta recept. Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek
Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly
Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál
Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek||Női Net Portál

Recept nyomtatása
Ukrán író palacsinta recept
Nagyszerű és egyszerű Ukrán író palacsinta recept, házi készítésű tejfölből íróhoz jussunk. Megéri mindenféleképp! Kiválóak mindenféle öntettel!
Előkészítés 1 óra 20 Perc
Sütés/főzés 15 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Előkészítés 1 óra 20 Perc
Sütés/főzés 15 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Elkészítési utasítás Keverjük össze az első 6 hozzávalót (író, víz, tojás, só, cukor és élesztő).
 2. Adjunk hozzá 3 és 3/4 csésze lisztet egy csésze egyenként, amíg az el nem süti a tészta textúrát nem kapunk. Nem lehet darabos a liszt.
 3. Helyezzük a tésztát meleg helyre, hogy megkeljen. Használjuk a sütőt. Melegítsük fel a sütőt, majd kapcsoljuk ki, így csak kb. 90 fok van benne. Nem túl meleg. Öntsük a tésztát egy sütőálló tálba, és fedjük le konyhai törölközővel. Hagyjuk meleg sütőben 1 órán át ülni. Körülbelül kétszerese lesz. Nyáron kinyithatjuk a sütő aljtaját.
 4. Melegítsük egy nagy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat közepes lángon. Helyezzünk egy halom evőkanál tésztát a serpenyőbe és süssük az első oldalát aranybarnáig, majd fordítsuk meg. Készülhet jobb formájú palacsintát, ha nedves kanalat teli a tésztát a serpenyőbe, és egy teáskanállal lekaparjuk vissza a tálba.
 5. Folytassuk a kiolajozott a serpenyőben sütést, minden egyes palacsinta tételek között, ugyanígy járjunk el. Szépen kisülnek egy jól olajozott serpenyőben.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük