Ukrán burgonya palacsinta recept

Nem ezek a burgonya palacsinták, amelyeket korábban írtam, és amelyek hátrahagyott burgonyapürét használtak. Ezek finoman reszelt, nyers burgonya és hagyma. Ez egy klasszikus ukrán étel, az úgynevezett Deruny, Ukrán burgonya palacsinta recept.

Hírdetés

Ukrán burgonya palacsinta

Előkészítési idő: 15 perc
Sütés Főzési idő: 8 perc
Teljes idő: 23 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Készülési költség: 881 Ft
Adagok: 6 -8

Hozzávalók

 • 5 közepes méretű burgonya körülbelül 1,5 font
 • 1 hagyma
 • 1 tojás
 • 3 evőkanál általános célú liszt
 • 1 evőkanál tejföl
 • 1 teáskanál só és bors ízlés szerint
 • Főzőolaj, vagy étolaj

Elkészítési utasítás

Készítsük elő az összes összetevőt:

Hámozzuk meg a burgonyát és a hagymát. Mossuk meg a krumplikat a csap alatt hideg vízben, töröljük szárazra.

Vegyünk egy nagy tálat, reszeljük le a burgonyát és a hagymát (a csillag alakú reszelőn), felváltva és keverve a reszelt keveréket, hagymát és a krumplikat. A hagyma így megakadályozza a burgonya megbarnuljon.

Adjunk hozzá lisztet, tojást, tejfölt és alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá 1 teáskanál sót és némi fekete őrölt borsot. A tésztának még mindig elég folyékonynak kell lennie, így könnyebben terítheti.

Melegítsünk egy serpenyőt 2-3 evőkanál főzőolajjal közepes magas hőn. Adjunk hozzá egy-egy kanálnyi evőkanál keveréket egy serpenyőben az egyik oldalán, amíg aranybarna színű lesz, majd fordítsuk a másik oldalra, és süssük ugyanannyi ideig. Ismételjük meg ugyanezt az eljárást a tészta többi részével is.

A kisült palacsintákat egymásmellé rakosgassuk, míg sütési hőmérsékletről le nem hűl legalább negyven C° fokra.

Tálaljuk melegen, legjobban tejföllel, élvezzük.

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre, vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Ukrán burgonya palacsinta. Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek
Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly
Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál
Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek||Női Net Portál

Recept nyomtatása
Ukrán burgonya palacsinta recept
Fogás Reggeli
Előkészítés 15 Perc
Sütés/főzés 8 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Fogás Reggeli
Előkészítés 15 Perc
Sütés/főzés 8 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Elkészítési utasítás Készítsük elő az összes összetevőt: Hámozzuk meg a burgonyát és a hagymát. Mossuk meg a krumplikat a csap alatt hideg vízben, töröljük szárazra.
 2. Vegyünk egy nagy tálat, reszeljük le a burgonyát és a hagymát (a csillag alakú reszelőn), felváltva és keverve a reszelt keveréket, hagymát és a krumplikat. A hagyma így megakadályozza a burgonya megbarnuljon.
 3. Adjunk hozzá lisztet, tojást, tejfölt és alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá 1 teáskanál sót és némi fekete őrölt borsot. A tésztának még mindig elég folyékonynak kell lennie, így könnyebben terítheti.
 4. Melegítsünk egy serpenyőt 2-3 evőkanál főzőolajjal közepes magas hőn. Adjunk hozzá egy-egy kanálnyi evőkanál keveréket egy serpenyőben az egyik oldalán, amíg aranybarna színű lesz, majd fordítsuk a másik oldalra, és süssük ugyanannyi ideig. Ismételjük meg ugyanezt az eljárást a tészta többi részével is.
 5. A kisült palacsintákat egymásmellé rakosgassuk, míg sütési hőmérsékletről le nem hűl legalább negyven C° fokra. Tálaljuk melegen, legjobban tejföllel, élvezzük.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük