Török palacsinta recept – sós palacsinta

Ezek a pulykahússal töltött Török palacsinta ízletes és még egy újabb módszer a maradék pulyka felhasználására. Igen!! Nem kell divatos palacsinta sütőre gondolni, hogy fantasztikus palacsintákat készítsen otthon. Ez a Török palacsinta recept minden alkalommal tökéletesnek bizonyul. A palacsinták annyira egyszerűek, ha egyszer megkapja őket, és élvezet lesz elkészíteni!

Hírdetés

Török palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 10 perc
Teljes idő: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
Készítési költség: 881 – 1 468 Ft
Adagok: 6 (összesen 12 palacsinta)

Hozzávalók

A palacsinta tészta hozzávalói:

 • ½ csésze langyos víz
 • 1 csésze tej
 • 4 nagy tojás
 • 4 evőkanál sózott vaj megolvadt. Még több a pirítós.

Jó eredménnyel készítettem palacsintákat extra könnyű olívaolajjal, vagy vajban.

 • 1 csésze általános célú liszt vagy 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt és 1/2 csésze általános célú liszt
 • 1/4 teáskanál só

Töltelék alapanyagok:

 • 1/2 font maradék pulykahús sötét, vagy fehér hús
 • 3 evőkanál olívaolaj
 • 1/2 font gomba szeletelve
 • 1 közepes méretű hagyma, apróra vágva
 • 1 finoman reszelt sárgarépa (vagy 4 apró a kertből)
 • 1/2 teáskanál só és 1/4 teáskanál bors
 • 1 evőkanál olívaolaj
 • 1 evőkanál vizet

Elkészítési utasítás

Hogyan készül a Török palacsinta?

Egy turmixgépben tegyük az összes palacsinta hozzávalót a felsorolás sorrendjében. Keverjük addig, amíg sima tésztája nem lesz.

Olvasszunk vajat egy nagy tapadású serpenyőben közepes lángon (Megjegyzés: két serpenyő gyorsítja az eljárást). Öntsünk körülbelül 2-3 evőkanál tésztát a serpenyőbe, a serpenyő méretétől függően (egy nagy serpenyőben 3 evőkanál szükséges). Egy uncia mérőpoharat használok, hogy gyorsan megmérjek. Használhat kanált is.

Miután a serpenyőt előmelegítették, használjunk egy spatulát, hogy a serpenyő alját enyhén fedje be a vajjal. Öntsünk bele 2-3 evőkanál palacsinta tésztát, és azonnal forgassuk a sütőedényt az alján miden hova jusson. Rendben, ha bármilyen kellemetlen repedést tésztával ki tudjuk tölteni. Lehet, hogy az első palacsinta csúnya. Ez normális. Ne essünk pánikba.

Miután az első oldala enyhén aranysárga, fordítsuk át a palacsintát egy vékony szélű spatulával. Kevesebb mint egy percig is eltarthat attól függően, hogy milyen meleg a serpenyő. Egy jó nem tapadó serpenyőben ezek nagyon könnyen megfordulnak, és nem tapadnak az edényhez. Nem kell hozzátennie a vaj darabot a többi palacsintához.

Hűtsük le a palacsintákat egy darabolódeszkán néhány percig, mielőtt megtöltenénk őket.

Hogyan készítsük a Török palacsinta tölteléket:

Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes magas hőmérsékletre. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat. Saute szeletelt gombát, finomra reszelt sárgarépát és kockára vágott hagymát, amíg mind lágyak lesznek, alkalmanként keverünk rajta 7-10 percig. Ízesítsük a keveréket 1/2 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal.

Használjuk a nagy lyukkal felszerelt húsdarálót a pulyka és a gomba / sárgarépa / hagyma keverék ledarálásához. Keverjük össze, ha úgy tűnik, hogy a húskeveréke száraz, eloszlik, adjon hozzá még 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vizet.

Egy palacsintára 2 evőkanálnyi töltelék réteget öntsünk a palacsintára, és spatula segítségével kenjük a széleire is. Most feltekerheti őket, vagy kétszer félbehajthatja őket háromszög alakú palacsintát kapjunk. Tőled függ. Igaz, könnyebben fogyaszthatók feltekerve. Tálaljuk tejföllel.

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Török palacsinta Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek

Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly

Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál
Hírek itt kezdődnek ||Női Net Portál

Recept nyomtatása
Török palacsinta
Ez a Török palacsinta recept minden alkalommal tökéletesnek bizonyul. A palacsinták annyira egyszerűek, ha egyszer megkapja őket, és élvezet lesz elkészíteni!
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 40 Teljes idő
Mennyiség
(összesen 12 palacsinta)
Hozzávalók
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 40 Teljes idő
Mennyiség
(összesen 12 palacsinta)
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Egy turmixgépben tegyük az összes palacsinta hozzávalót a felsorolás sorrendjében. Keverjük addig, amíg sima tésztája nem lesz.
 2. Olvasszunk vajat egy nagy tapadású serpenyőben közepes lángon (Megjegyzés: két serpenyő gyorsítja az eljárást). Öntsünk körülbelül 2-3 evőkanál tésztát a serpenyőbe, a serpenyő méretétől függően (egy nagy serpenyőben 3 evőkanál szükséges). Egy uncia mérőpoharat használok, hogy gyorsan megmérjek. Használhat kanált is
 3. Miután a serpenyőt előmelegítették, használjunk egy spatulát, hogy a serpenyő alját enyhén fedje be a vajjal. Öntsünk bele 2-3 evőkanál palacsinta tésztát, és azonnal forgassuk a sütőedényt az alján miden hova jusson. Rendben, ha bármilyen kellemetlen repedést tésztával ki tudjuk tölteni. Lehet, hogy az első palacsinta csúnya. Ez normális. Ne essünk pánikba.
 4. Miután az első oldala enyhén aranysárga, fordítsuk át a palacsintát egy vékony szélű spatulával. Kevesebb mint egy percig is eltarthat attól függően, hogy milyen meleg a serpenyő. Egy jó nem tapadó serpenyőben ezek nagyon könnyen megfordulnak, és nem tapadnak az edényhez. Nem kell hozzátennie a vaj darabot a többi palacsintához.
 5. Hűtsük le a palacsintákat egy darabolódeszkán néhány percig, mielőtt megtöltenénk őket.
 6. Hogyan készítsük a Török palacsinta tölteléket: Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes magas hőmérsékletre. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat. Saute szeletelt gombát, finomra reszelt sárgarépát és kockára vágott hagymát, amíg mind lágyak lesznek, alkalmanként keverünk rajta 7-10 percig. Ízesítsük a keveréket 1/2 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal.
 7. Használjuk a nagy lyukkal felszerelt húsdarálót a pulyka és a gomba / sárgarépa / hagyma keverék ledarálásához. Keverjük össze, ha úgy tűnik, hogy a húskeveréke száraz, eloszlik, adjon hozzá még 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vizet.
 8. Egy palacsintára 2 evőkanálnyi töltelék réteget öntsünk a palacsintára, és spatula segítségével kenjük a széleire is. Most feltekerheti őket, vagy kétszer félbehajthatja őket háromszög alakú palacsintát kapjunk. Tőled függ. Igaz, könnyebben fogyaszthatók feltekerve. Tálaljuk tejföllel.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük