Teljes kiőrlésű gofri és áfonyával recept

Az elmúlt néhány hónapban hetente körülbelül kétszer készítettük ezeket a Teljes kiőrlésű gofri áfonya ostyákat. Kicsit megszállottak vagyunk az új gofri sütőknél. Azt hiszem. Ez a recept mindent tartalmaz, amelyet egy gofriban megkívánhatunk, kívül ropogós és belül puha. Egészségesé tettük a gofrikat teljes kiőrlésű liszttel, tengeri sóval, olívaolajjal, mézzel való felváltással és természetesen hozzáadott néhány áfonya. Mindezekkel az „egészségi állapotokkal” (tudni fogod, hogy most összeállítom, amikor megfelelőnek tűnik) nagyszerű érzés lesz a családod számára a Teljes kiőrlésű gofri történő felszolgáláskor.

Hírdetés

Ezek a gofri nagyon jó! Szeretjük őket valódi juharsziruppal és málna szósszal, valamint halom mindenféle friss gyümölccsel. Ne feledjük ezt a receptet, amikor úgy dönt, hogy mit készítsen reggelire!

Teljes kiőrlésű gofri és áfonyával recept

Elkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Teljes idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Készülési költség: 1 762 Ft
Adagok: 6

Hozzávalók

 • 2 nagy tojás
 • 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
 • 4 teáskanál sütőpor
 • 1/4 teáskanál finom tengeri só, vagy asztali só
 • 1 3/4 csésze bármilyen tej
 • 1/2 csésze olívaolajat extra könnyű olívaolajból használunk, a repceolaj szintén jól működik
 • 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
 • 1 evőkanál méz
 • 1 csésze friss áfonya vagy 1 csésze fagyasztva, 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszttel

Amire szüksége lesz:

Gofri készítés

Elkészítési utasítás

Egy nagy tálban nagy sebességgel géppel verjük fel 2 tojást, amíg habos és buborékos nem válik (30 másodperc).

Helyezzünk a rostát a felvert tojásokra, és szitáljuk bele a 2 csésze lisztet, 4 teáskanál sütőport és 1/4 teáskanál sót. Adjunk hozzá, amely hátra maradt a szitájában.

Öntsünk bele 1 3/4 csésze tejet, 1/2 csésze olívaolajat, 1/2 teáskanál vanília és 1 evőkanál mézet. Keverjük össze a keveréket simává.

Egy kis tálban keverjük össze 1 csésze áfonyát és 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszttel. Spatula segítségével forgassuk bele a fagyasztott áfonyát.

Öntsünk a tésztát az előmelegített gofri sütőbe, szinte a széléig. Azonnal tegyük tálra megsült gofrikat. Ne rakjuk egymásba, ha meleg.

Mértékegységek
Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Teljes kiőrlésű gofri. Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek

Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly
Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál
Hírek itt kezdődnek ||Női Net Portál

Recept nyomtatása
Teljes kiőrlésű gofri és áfonyával recept
Ezek a gofri nagyon jó! Szeretjük őket valódi juharszirupdal és málna szósszal, valamint halom mindenféle friss gyümölccsel. Ne feledjük ezt a receptet, amikor úgy dönt, hogy mit készítsen reggelire!
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
Személy
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
Személy
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Elkészítési utasítás Egy nagy tálban nagy sebességgel géppel verjük fel 2 tojást, amíg habos és buborékos nem válik (30 másodperc)
 2. Helyezzünk a rostát a felvert tojásokra, és szitáljuk bele a 2 csésze lisztet, 4 teáskanál sütőport és 1/4 teáskanál sót. Adjunk hozzá, amely hátra maradt a szitájában.
 3. Öntsünk bele 1 3/4 csésze tejet, 1/2 csésze olívaolajat, 1/2 teáskanál vanília és 1 evőkanál mézet. Keverjük össze a keveréket simává.
 4. Egy kis tálban keverjük össze 1 csésze áfonyát és 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszttel. Spatula segítségével forgassuk bele a fagyasztott áfonyát.
 5. Öntsünk a tésztát az előmelegített gofri sütőbe, szinte a széléig. Azonnal tegyük tálra megsült gofrikat. Ne rakjuk egymásba, ha meleg.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük