Sajtos gombóc recept – Sajtos tészta

A hagyományos ukrán sajtos gombócokat (más néven Lazy Vareniki) a Tvorogszal készítik; házi sajttal. Ez még lazább (úgy értem, könnyebb) verzió. A Ricotta sajt olcsó és egyszerű, de nekem van a sajtos gombóc recept a mezőgazdasági termelők sajtjáról.

Hírdetés

Sajtos gombóc recept

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Teljes idő: 20 perc

Kipróbálnia kell a sajtos gombóc receptjét Ricotta sajttal.  Ezek a lusta vareniki nagyon könnyűek, és mindössze 20 percet igényelnek, az elejétől a végéig.

A hagyományos ukrán gombócokat házi sajttal készítik. Ez még lazább (úgy értem, könnyebb) verzió. A ricotta sajt olcsó és egyszerű, de a recept a mezőgazdasági termelők számára.

Nehézségi szint: Könnyű
Készülési költség: 1 174 – 1 468 Ft
Adagok: 4

Hozzávalók

 • 0,43 kg Ricotta sajt
 • 2 nagy tojás
 • 3 evőkanál cukor
 • 6 gramm só
 • 6 gramm só a vízhez
 • 1 1/2 csésze általános célú liszt + még több a portól 192 g
 • 4 evőkanál vaj lágy szoba hőmérsékletű megolvadt

Elkészítési utasítás

Egy közepes méretű tálban keverjük el 2 tojást, 3 evőkanál cukrot, 1/2 teáskanál sót és 0,43 kg Ricotta sajtot egészen addig, amíg jól össze nem dolgoztuk.

Spatula segítségével keverjük össze 1 1/2 csésze lisztet, adjunk hozzá további lisztet, ha szükséges, egészen addig, amíg nem alakulnak ki golyó formák. Ne keverjük túl sok lisztet hozzá, mert a tészta kemény lehet. Minél kevesebbet keverünk a tésztához, annál lágyabb lesz.

Lisztezett deszkán vágjunk le, osszuk meg a tésztagolyókat negyedrészekre, és készítsünk egyes szakaszokat fél centis vastag csíkokat. Vágjuk az egyes csíkokat átlósan 12 mm darabokra.

Forraljunk fel egy fazék vizet 1/2 evőkanál sóval. Óvatosan dobjuk bele a gombócokat (próbáljon a víz szintjéhez közel tartani, amikor bedobjuk őket, különben kifröccsenhetnek).

Forraljuk körülbelül 2 percig keverés nélkül, amíg a gombócok nem repülnek fel a tetejére. Vegyük ki egy szűrőkanállal a szűrőedénybe, és enyhén öblítsük le hideg vízzel, hogy eltávolítsuk a fölösleges keményítőt. A felszolgáló edénybe dobjunk megolvasztott vagy lágyított vajat. Keverjük össze óvatosan. Két részletben főztem ugyanazt a vizet használva.

Tálaljuk tejföllel.

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Sajtos gombóc recept - Sajtos tészta. Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek
Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly
Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés
Süti recept – Hírek itt kezdődnek ||Női Net Portál

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Recept nyomtatása
Sajtos gombóc recept
A hagyományos ukrán sajtos gombócokat (más néven Lazy Vareniki) a Tvorogszal készítik, házi sajttal. Ez még lazább (úgy értem, könnyebb) verzió. A Ricotta sajt olcsó és egyszerű, de nekem van a sajtos gombóc recept a mezőgazdasági termelők sajtjáról.
Előkészítés 15 Perc
Sütés/főzés 5 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Előkészítés 15 Perc
Sütés/főzés 5 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Elkészítési utasítás Egy közepes méretű tálban keverjük el 2 tojást, 3 evőkanál cukrot, 1/2 teáskanál sót és 0,43 kg Ricotta sajtot egészen addig, amíg jól össze nem dolgoztuk.
 2. Spatula segítségével keverjük össze 1 1/2 csésze lisztet, adjunk hozzá további lisztet, ha szükséges, egészen addig, amíg nem alakulnak ki golyó formák. Ne keverjük túl sok lisztet hozzá, mert a tészta kemény lehet. Minél kevesebbet keverünk a tésztához, annál lágyabb lesz.
 3. Lisztezett deszkán vágjunk le, osszuk meg a tésztagolyókat negyedrészekre, és készítsünk egyes szakaszokat fél centis vastag csíkokat. Vágjuk az egyes csíkokat átlósan 12 mm darabokra.
 4. Forraljunk fel egy fazék vizet 1/2 evőkanál sóval. Óvatosan dobjuk bele a gombócokat (próbáljon a víz szintjéhez közel tartani, amikor bedobjuk őket, különben kifröccsenhetnek). Forraljuk körülbelül 2 percig keverés nélkül, amíg a gombócok nem repülnek fel a tetejére. Vegyük ki egy szűrőkanállal a szűrőedénybe, és enyhén öblítsük le hideg vízzel, hogy eltávolítsuk a fölösleges keményítőt. A felszolgáló edénybe dobjunk megolvasztott vagy lágyított vajat. Keverjük össze óvatosan. Két részletben főztem ugyanazt a vizet használva. Tálaljuk tejföllel.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük