Mandula croissant recept – Mandulás sütik

Unokatestvérem Norbi, megosztotta velem ezt a Mandula croissant receptet a közelmúltbeli utazásaink során. Reggelivel szolgálta fel őket egy forró café latte mellett. Ezek a mandula croissant-t ízletes és könnyen elkészíthető volt. A Mandula croissant recept felére csökkenthető egy kisebb tömeg számára. Milyen csodálatos élvezet!

Hírdetés

Mandula croissant recept

Elkészítési idő: 12 perc
Sütési idő: 18 perc
Teljes idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Készülési költség: 2 056 – 2 643 Ft

Adagok: 8

Hozzávalók

 • 8 darab közepes nagy méretű croissant, szoba hőmérsékletű egynapos száraz croissant
 • 3 evőkanál szeletelt mandula
 • Porcukor a szóráshoz
 • 2 evőkanál cukor
 • 4 evőkanál rum opcionális, de erősen ajánlott. Ehelyett 1 teáskanál vanília kivonatot használhatunk
 • 1 csésze víz
 • 1/2 csésze granulált cukor
 • 1 csésze mandulaliszt, vagy 2/3 csésze teljes mandula, de szükség van egy jó daralóra, hogy a mandulát mandulalisztté őröljük.
 • 1/8 teáskanál só
 • 8 evőkanál sózott vaj, szoba hőmérsékletű, darabolt
 • 2 darab nagy tojás

Elkészítési utasítás

Hogyan készítsük a szirupot

Egy kis serpenyőben egyesítsen 1 csésze vizet, 2 evőkanál cukrot és 4 evőkanál rumot. Forraljuk pár percig, és keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

Hogyan készítsük az mandula tölteléket?

Teljes mandula használata esetén: keverjük össze az 1/2 csésze cukrot, 2/3 csésze mandulát és 1/8 teáskanál sót és finomra daráljuk, őröljük meg. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük újra, amíg jól el nem keveredik. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és feldolgozzuk nagy sebességgel, amíg krémes és lágy nem lesz.

Mandulaliszt felhasználása: A habverővel tálban egyesítsük 1/2 csésze cukrot, 1 csésze mandulalisztet és 1/8 teáskanál sót. Keverjük addig, amíg jól bele nem illeszkedik, majd keverjük bele a vajat. Végül adjunk hozzá egy-egy tojást, és keverjük géppel közepes sebességgel, amíg az egész keverék krémes és lágy, fagylaltszerű állagot nem kapunk.

Francia mandula croissant-k összeállítása:

Melegítsük elő a sütőt 176 C° fokra. Terítsünk egy sütőlapra pergamenpapírt.

Miután a croissant-t az éjszaka kiszáradtak, és készen állnak a használatra, szeleteljük meg minden croissant-t vízszintesen, mintha egy szendvicset szeretnénk.

Mindegyik croissant-t egyenként van teendőnk vele: mártsuk bele a szirupba, mindkét oldalát, mind a végét jól bevonjuk. A croissant-nek elég nedvesnek kell lennie, de nem kell átáznia. Csak merítsük meg egyszerre mindkét oldalát.

Rendezzük a croissant-t egy sütőtálra, felfelé vágva álljon. Az egyes croissant-aljak felére kb. 2 evőkanál mandula tölteléket tegyünk.

Helyezzük fel a felső feleket, tetejét, és tegyünk rá körülbelül 1 evőkanál mandula tölteléket. Meghintjük szeletelt mandulával.

Süssük a sütő középső szintjén 15-18 percig, vagy amíg a krém aranyszínűvé nem válik. Vegyük ki a sütőből és hűtsük szobahőmérsékletre, vagy csak meleg legyen. Tálalás előtt porcukorral szórjuk le. Ezeket legjobban azon a napon lehet felszolgálni frissen, amikor készülnek.

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Mandula croissant. Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek

Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly

Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál
Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek||Női Net Portál

Recept nyomtatása
Mandula croissant recept
Reggelivel szolgálta fel őket egy forró café latte mellett. Ezek a mandula croissant-t ízletes és könnyen elkészíthető volt. A Mandula croissant recept felére csökkenthető egy kisebb tömeg számára. Milyen csodálatos élvezet!
Előkészítés 12 Perc
Sütés/főzés 18 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Előkészítés 12 Perc
Sütés/főzés 18 Perc
Mennyiség
Adag
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Hogyan készítsük a szirupot Egy kis serpenyőben egyesítsen 1 csésze vizet, 2 evőkanál cukrot és 4 evőkanál rumot. Forraljuk pár percig, és keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.
 2. Hogyan készítsük az mandula tölteléket? Teljes mandula használata esetén: keverjük össze az 1/2 csésze cukrot, 2/3 csésze mandulát és 1/8 teáskanál sót és finomra daráljuk, őröljük meg. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük újra, amíg jól el nem keveredik. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és feldolgozzuk nagy sebességgel, amíg krémes és lágy nem lesz.
 3. Mandulaliszt felhasználása: A habverővel tálban egyesítsük 1/2 csésze cukrot, 1 csésze mandulalisztet és 1/8 teáskanál sót. Keverjük addig, amíg jól bele nem illeszkedik, majd keverjük bele a vajat. Végül adjunk hozzá egy-egy tojást, és keverjük géppel közepes sebességgel, amíg az egész keverék krémes és lágy, fagylaltszerű állagot nem kapunk.
 4. Francia mandula croissant-k összeállítása: Melegítsük elő a sütőt 176 C° fokra. Terítsünk egy sütőlapra pergamenpapírt. Miután a croissant-t az éjszaka kiszáradták, és készen állnak a használatra, szeleteljük meg minden croissant-t vízszintesen, mintha egy szendvicset szeretnénk. Mindegyik croissant-t egyenként van teendőnk vele: mártsuk bele a szirupba, mindkét oldalát, mind a végét jól bevonjuk. A croissant-nek elég nedvesnek kell lennie, de nem kell átáznia. Csak merítsük meg egyszerre mindkét oldalát. Rendezzük a croissant-t egy sütőtálra, felfelé vágva álljon. Az egyes croissant-aljak felére kb. 2 evőkanál mandula tölteléket tegyünk. Helyezzük fel a felső feleket, tetejét, és tegyünk rá körülbelül 1 evőkanál mandula tölteléket. Meghintjük szeletelt mandulával. Süssük a sütő középső szintjén 15-18 percig, vagy amíg a krém aranyszínűvé nem válik. Vegyük ki a sütőből és hűtsük szobahőmérsékletre, vagy csak meleg legyen. Tálalás előtt porcukorral szórjuk le. Ezeket legjobban azon a napon lehet felszolgálni frissen, amikor készülnek.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük