Fűszeres padlizsán recept

Ez a fűszeres padlizsán minden idők kedvenc padlizsán receptje.

Hírdetés

Hogyan lehet padlizsánt vásárolni és tárolni:

 1. Válasszon kissé kemény padlizsánt, amely méretüknél fogva nehéz.
 2. Válasszon kicsi és közepes méretű padlizsánt (kerülje a nagyot)
 3. A bőrnek simának és fényesnek kell lennie, a szárnak pedig élénkzöldnek kell lennie.
 4. A padlizsán legjobban frissként élvezhető, ezért a vásárlástól számított 4 napon belül használja fel őket. Tárolja egészben és szobahőmérsékleten, fedetlen és közvetlen napfénytől távol, valamint olyan banánoktól, paradicsomtól és dinnyektől, amelyek érés közben felszabadítják az etilént, és amelyek a padlizsán gyorsabb elromlását okozhatják.

Fűszeres padlizsán recept

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 40 perc
Teljes idő: 50 perc
Nehézségi szint: Könnyű Közepes
Készülési költség: 1 805– 3 009 Ft (szezononként változik)

Adagok: 8 előételként

Hozzávalók

 • 2 kg padlizsán
 • 100 ml fehér ecet
 • 1 evőkanál tengeri só
 • 2-3 közepes nagy jalapeno paprika, vagy ízlés szerint, szeletelt és darált
 • 7 nagy, vagy 10 közepes fokhagyma-szegfűszeg, hámozva és sajtolva / darálva
 • Repceolaj sütéshez padlizsán

Elkészítési utasítás

Vágjuk a padlizsánt 4 centiméteres darabokra.

Töltsünk meg egy közepes, nagy fazekat 1/3-ját repceolajjal, és tegyük közepes magas hőmérsékletre. Annak ellenőrzéséhez, hogy készen áll-e az olaj, dobjunk be egy darab padlizsánt, ha, buborékol. Ha az olaj meleg, adjunk hozzá annyi padlizsánt, hogy az elsősorban az olajba merüljön. A padlizsánnak teljes idő alatt buborékoljon és forrjon az olajban. Süssük 2-3 tételben, az edény méretétől függően. Amint a padlizsán aranyszínű (15-20 perc), vegyük ki egy réselt kanállal, és tegyük egy szűrőedénybe egy tál fölé, hogy a fölösleges olaj lecsurogjon. Hagyjuk lefolyni a szűrőedényben, amíg a padlizsán alig melegszik, majd helyezzük át egy nagy keverőedénybe.

Egy kis tálban egyesítsük a fehér ecettel, a sajtolt fokhagyma-gerezddel, a darált jalapeno paprikával és a sóval. Keverjük össze és lehűtött padlizsánokkal. A padlizsánok azonnal élvezhető, vagy hűthető. Néhány hétig marad, és csak akkor az ízek összeérnek.

Feltétlenül fedezze fel a többi padlizsán receptet, mint például a padlizsán elterjedtsége és feltétlenül a padlizsán parmezán!

Mértékegységek

Folyadékok (és gyógynövények és fűszerek)

A folyadékok átalakíthatók literre vagy milliliterre az alábbi táblázat szerint. Kis mennyiségű (kevesebb, mint 1 folyékony uncia vagy 2 evőkanál) összetevőket, például sót, gyógynövényeket, fűszereket, sütőport stb. Is át kell alakítani ezen a táblán. Ne használja ezt a táblát más, nem folyékony összetevők konvertálására.

Fűszeres padlizsán recept Folyadékok és fűszerek
Folyadékok és fűszerek

Súly

A súlyokat az alábbi táblázat segítségével konvertálhatjuk. Vegye figyelembe, hogy a táblázatban említett uncia nem azonos a folyékony unciával.

súly

Egyéb nem folyékony összetevők

Az amerikai receptekben meghatározott, nem folyékony összetevők térfogatarányban (ha több, mint 2 evőkanál, vagy 1 folyékony uncia) a következő táblázat szerint tömegre kell átszámítani. Ha olyan összetevőt kell átalakítania, amely nincs ebben a táblázatban, akkor a legbiztonságosabb a hagyományos mérőpohárral megmérni, majd az eredményeket metrikus skálával megmérni. Használhatja a fenti kötetkonverziós táblát.

Hossz

A hosszúságot a következő táblázat segítségével lehet konvertálni. Ne feledje, hogy 1 cm = 10 mm.

Hírdetés
Tojásos ételek- Hírek itt kezdődnek || Női Net Portál

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Recept nyomtatása
Fűszeres padlizsán recept
Előkészítés 40 Perc
Sütés/főzés 50 Perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 40 Perc
Sütés/főzés 50 Perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
 1. Elkészítési utasítás Vágjuk a padlizsánt 4 centiméteres darabokra. Töltsünk meg egy közepes, nagy fazekat 1/3-ját repceolajjal, és tegyük közepes magas hőmérsékletre. Annak ellenőrzéséhez, hogy készen áll-e az olaj, dobjunk be egy darab padlizsánt, ha, buborékol. Ha az olaj meleg, adjunk hozzá annyi padlizsánt, hogy az elsősorban az olajba merüljön. A padlizsánnak teljes idő alatt buborékoljon és forrjon az olajban. Süssük 2-3 tételben, az edény méretétől függően. Amint a padlizsán aranyszínű (15-20 perc), vegyük ki egy réselt kanállal, és tegyük egy szűrőedénybe egy tál fölé, hogy a fölösleges olaj lecsurogjon. Hagyjuk lefolyni a szűrőedényben, amíg a padlizsán alig melegszik, majd helyezzük át egy nagy keverőedénybe. Egy kis tálban egyesítsük a fehér ecettel, a sajtolt fokhagyma-gerezddel, a darált jalapeno paprikával és a sóval. Keverjük össze és lehűtött padlizsánokkal. A padlizsánok azonnal élvezhető, vagy hűthető. Néhány hétig marad, és csak akkor az ízek összeérnek. Feltétlenül fedezze fel a többi padlizsán receptet, mint például a padlizsán elterjedtsége és feltétlenül a padlizsán parmezán!
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük