Uborka termesztése és uborka fajták és felhasználása és receptek

Uborka termesztése: Az uborka trópusi gyümölcs, meleg időben, teljes napsütés mellett nő. Kétféle uborka növény tipus létezik, ideértve a szőlő- és a bokros uborkát. Mindkét típushoz gyakori öntözés és nedves, jól vízelvezető, termékeny talaj szükséges. Az uborka tetszőleges mennyiségű helyben nőhet, és a uborkát bekerítéssel kell támogatni. A talajtakarót a növény alapjába kell fektetni, hogy megvédje a nedvességet, a meleget, és megvédje a rovarokat és a betegségeket. A talajkészítés aprított levelekből, fenyőszalmából vagy más szerves anyagból készülhet. Uborka palántákat néhány héttel az utolsó fagy után kora tavasszal kell ültetni, és nyáron és ősszel készen állnak a betakarításra.

Hírdetés

Uborka íze: Az uborka hűvös, ropogós és vizes, enyhe, ropogós és könnyű ízű.

Uborka táplálkozás: Az uborka jó forrása a C-vitaminnak, a káliumnak és a rostnak. Ezenkívül tartalmaznak K-vitamint, kalciumot, béta-karotint és olyan fitonutrienseket, mint a flavonoidok és a lignánok, amelyek antioxidánsok, amelyek elősegítik az immunitás fokozását és gyulladáscsökkentő hatásúak.

Uborka tárolás: Az uborka akár tíz napig is megmarad, ha egészben tárolja a hűtőszekrényben. Ezeket műanyag csomagolásban, vagy műanyag cipzáras zacskóban kell tartani, hogy elősegítsék a nedvesség megtartását, különösen szeletelve.

Uborka termesztése és uborka fajták Örmény uborka

Az örmény uborka karcsú, hosszúkás, ívelt és gyakran szabálytalanul gödrös, átlagosan 25–38 centiméter. Vékony héja sötétzöldtől halván zöldig terjed, az adott fajtától függően, lehet sima, vagy texturált, hosszanti barázdákkal és zöld csíkokkal. Hús ropogós, édes, nedvdús és enyhe, ehető magvakkal, hasonló a közönséges uborkához. Szeletelve az örmény uborka olyan illatot bocsát ki, amely a sárgadinnyere emlékeztet.

Uborka felhasználása és receptek

Az örmény uborka nyers és főtt felhasználásra is felhasználható. Az örmény uborkát nem kell hámozni, mivel vékony héja ideális friss szeletelő uborkává teszi. Az örmény uborkát népszerű módon zöld levélben, apróra vágott salátákban és tészta salátákban használják. Finom ízük lehetővé teszi számukra a szendvicsek és a sushi tökéletes textúrájú összetevőjévé válását. Vághat hosszirányban, szélességben, kockára vágva és frissen vágva. Az örmény uborkát grillezni, pürébe, vagy savanyúságban is készíteni lehet.

A kiegészítő alkotóelemek között szerepelnek:

 • a vörös és fehér hal
 • a kagyló
 • a chili
 • a paradicsom
 • a menta
 • az oregánó
 • a joghurt
 • a fokhagyma
 • a kömény
 • a csirke
 • a sertés
 • valamint a friss sajtok, például a feta és a chevre.

Az örmény uborka héten tárolva akár egy hétig is eltarthat. Vágás után műanyag csomagolással kell ellátni, és a hűtőszekrénybe kell helyezni, hogy meghosszabbítsa az eltarthatóságát.

Uborka termesztése és uborka fajták Kínai sárga uborka

A kínai sárga uborka ovális alakú uborka, amely kb. 25 centiméter hosszúra nő. A kínai sárga uborka érett állapotában megváltoztatja a színt, fiatalon kezdve zöld színűvé válik, majd érett citrom-narancs színű mintával fejlődik ki. A zöldfehér belső héj ropogós, enyhe, édes ízű, citromos és almára utaló ízzel. Minden uborka sok kemény magot tartalmaz, amelyeket vékony, zselatin bevonat vesz körül.

Uborka felhasználása és receptek

A kínai sárga uborkát nyersen lehet felhasználni salátákban, vagy főtt uborka felhasználása és receptekben például levesekben. Pácoláshoz felhasználható uborkaként is. Mivel a bőrük nem keserű, étkezés előtt nem szükséges eltávolítani. A kínai sárga uborka felhasználható a szecsuáni stílusú, „pai huang gua” néven ismert uborkasalátában, amelyben szezámmagolajjal, szójaszósszal, rizs ecettel, fokhagymával, chilivel, vagy szecsuán paprikával uborka található. Használhatók szendvicsekben és crudité -ben, valamint párosíthatók más zöldségekkel, például borsóval, paradicsommal, zöldpaprikával és hagymával. Tároljuk az uborkát egy zacskóban a hűtőszekrényben, ahol több napig is eltartható.

Uborka termesztése és uborka fajták Görögdinnye uborka

A görögdinnye uborka apró és hosszúkás, körülbelül 2-3 centiméter hosszú. Körülbelül egynegyed méretű görögdinnye uborka hegymászó szőlőn nő, és hasonlít egy görögdinnye sima, lime-zöld és fehér csíkos, kemény, ropogós bőrére. A belső hús halványzöld, puha és vizes, sok apró ehető maggal rendelkezik. A görögdinnye uborka ropogós, csípős és zamatos textúrát ad, az ízeket az uborka és a torta citrus emlékezteti.

Uborka felhasználása és receptek

A görögdinnye uborka nyers és főtt felhasználásra is felhasználható. Frissen fogyasztható, a bőr és a magvak ehetők. A görögdinnye uborkákat népszerűen savanyúságok készítésére használják, és hozzá lehet adni a salátafélékhez az egyedi textúra és íz érdekében. Finomíthatják a koktélok aromáját, vagy egészben martini köretként használhatók. A nyers Uborka felhasználása és recepteken kívül a görögdinnye uborkát olívaolajban és fokhagymában süthetik és zöldségfélének szolgálják fel. A görögdinnye uborka párosítható:

 • paradicsommal
 • chilivel
 • citrusfélékkel
 • pácolás fűszerekkel
 • fokhagymával
 • édeskömény
 • görögdinnye
 • mézesharmat dinnye
 • sertéshús
 • pörkölt és grillezett fehér hallal
 • joghurt
 • fiatal lágy sajtok, koriander és menta.

A görögdinnye uborka akár tíz napig is eltartható, ha a hűtőszekrényben tároljuk.

Uborka termesztése és uborka fajták Forró ház uborka

A Forró ház uborka hosszúkás, vékony és hengeres, 60 cm-t meghaladó képességgel. A külső héj erdőzöld, sima és barázdás textúrájú. A belső hús halványzöld, vagy áttetsző fehéres, és sok fejletlen és nem keserű magot tartalmaz. A Forró ház uborka enyhe és édes ízű, ropogós textúrával.

Uborka felhasználása és receptek

A Forró ház uborka nyers és főtt felhasználásra is felhasználható. Szeletelhetők és saláta-összetevőként felhasználhatók vegyes zöldek, kelkáposzta és lágyszárú zöldek, például sült saláta kitűnő mellett. A Forró ház uborka kiváló textúrájú elem a tészta salátákban, szendvicsekben, mártásokban és sushiban. Vághat hosszirányban, szélességben, kockára vágva és frissen vágva. A Forró ház uborkákat grillezni, pürézni, pácolni vagy röviden főzni is lehet, és hozzáadni a levesekhez. A kiegészítő alkotóelemek között szerepelnek a vörös és fehér hal, a kagyló, a bárány, a marhahús, a chili, a paradicsom, a menta, az oregánó, a joghurt, a fokhagyma, a kömény, a csirke, a sertéshús és a friss sajtok, például a feta, a ricotta és a farmhouse stílusú sajtok. A Forró ház uborka hétig tárolva akár egy hétig is eltartható.

Uborka termesztése és uborka fajták Japán uborka

A japán uborka hengeres, karcsú és hosszú, 15-30 centiméter hosszú. Bőr vékony, sötét erdőzöld, sima, hosszanti hornyokkal. A belső húsnak néhány ehető vetőmagja van, ropogós és zamatos, élénk, dinnyeszerű ízekkel.

Uborka felhasználása és receptek

A japán uborka a legmegfelelőbb nyers Uborka felhasználása és receptekhez. Fogyaszthatók egészben, vagy szeletelve salátának, cruditénak, vagy szendvics-összetevőnek. A japán uborkákat hűtő alkotóelemként ismerték, amelyeket a fűszeres és a forró ételek ellentmondására használnak. A klasszikus készítmények közé tartozik a gazpacho, ceviche, sushi, sashimi és bento. A japán uborka népszerű a pácoláshoz, köretként, vagy harapnivalóként történő felszolgáláshoz.

A japán uborka párosul a hozzávalókkal:

 • paradicsommal
 • citrusfélével
 • rizzsel
 • nyers tenger gyümölcseivel
 • pácolt és füstölt halakkal
 • dinnye
 • joghurt
 • chilli
 • paprika és menta.

A japán uborka néhány napig megőrzi, ha papírtörülközőben, műanyag zacskóban rakják és hűtőszekrényben tárolják.

Uborka termesztése és uborka fajták Koreai uborka

A koreai uborka közepes, vagy nagy méretű, átlagosan negyvenöt centiméter hosszú és öt centiméter átmérőjű, hosszú, hengeres és karcsú alakú. A vékony bőr szilárd, kis tüskékkel, és a fajtától függően a bőr halványzöld, zöldfehér, vagy sötétzöld lehet, foltokkal, csíkokkal és foltokkal. A hús nedves, ropogós, halványzöld vagy fehéres, apró, lágy, ehető krémszínű magokkal szétszórva a középpontban. Nyers állapotban a koreai uborka ropogós, vizes és édes, anélkül, hogy a többi uborkafajtához társult keserűség lenne.

Hírdetés

Uborka felhasználása és receptek

A koreai uborka a nyers készítményekhez leginkább megfelelő, mivel frissen kellemes ropogást biztosít. Nem kell hámozni, kivéve, ha a tüskék nagyon kemények, és a magvak preferencia függvényében el lehet fogyasztani vagy el lehet dobni. A koreai uborkákat fel lehet szeletelni és olajokkal, ecettel és mártásokkal összekeverni, hogy friss, ropogós köret, vagy uborkasaláta legyen. Koreában gyakran használják kimchi készítésére is, amely erjesztett savanyúság. Az egyik népszerű Oi-sobagi néven ismert uborka kimchi-étel az uborkát nyitott szeletelésre és más zöldségekkel, például:

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.