Kókusz felhasználása és kókuszdió fajták

Kókusz felhasználása: A kókuszdió egy trópusi pálmafa gyümölcse, amely legjobban napos és meleg éghajlaton nő. Kétféle fajtája van a kókuszdió pálmáknak: a törpepálma és a magas pálmafajta. A kókuszdió pálmákat számos különféle magasságban és talajban termesztik, és csak a hideg hőmérsékletre érzékenyek. Előnyösek a jól vízelvezető, nedves talaj, ahol homok van összekeverve szerves anyagokkal, és kéthavonta műtrágyára van szükség, amely nagy mennyiségű foszfort, bórt és magnéziumot tartalmaz. A kókuszdió pálmákat vetőmagból és 9-12 hónapos palántákból ültetik. Trópusi éghajlaton egész évben meg lehet termeszteni, de a legjobb idő a tavaszi későn és a nyár elején van. A kókuszdió pálmák 5-7 év elteltével ültetni kezdenek, és a gyümölcs érése 7–12 hónapon belül megtörténik.

Hírdetés

Kókuszdió íze: A kókuszdió tömör és ropogós, édes és enyhe diós ízű.

Kókuszdió táplálkozás: A kókuszdió kiváló káliumforrás, kalciumot, rostot, magnéziumot, vasat és telített zsírt is tartalmaz.

Kókuszdió tárolás: A friss, egész kókuszdió szobahőmérsékleten egy hétig, hűtőszekrényben pedig legfeljebb három hétig tartható. A kókuszdió hús akár négy napig is megmarad, ha műanyagba csomagolva tárolják a hűtőszekrényben. Hat hónapig is eltartható, ha lezárt tartályban tárolja a fagyasztóban.

Baba kókuszdió fajta felhasználása

A kókuszdió megjelenésében hasonlít az érett kókuszdióra, de nagyjából márvány méretű. Átlagosan legfeljebb egy hüvelyk átmérőjűek. A kókuszdió ehető, barna, nagyon sima bőrrel rendelkezik, amely kemény, faszerű héja takar. A dió édes, szilárd, fehér hús belsejében kókuszdió ízű és ropogós textúrájú.

Baba kókusz felhasználása és kókusz receptek

A kókuszdió egészben, nyersen, vagy főzve is fogyasztható. Egész vagy apróra vágott baba kókuszdiót adhatunk a salátákhoz, vagy desszertekre reszelhetjük. Pár fagylalttal, pudinggal és trópusi gyümölcsökkel. Tároljuk szobahőmérsékleten, amíg készen áll a használatra.

Száraz kókuszdió fajta

A kókuszdión belüli tej érleléskor megszilárdul, és a kókuszdió húsává válik. A kókuszdió első feltörése után a hús nedvességtartalma körülbelül 50%, körülbelül 30–40% olajat tartalmaz. Hő vagy a nap szárítása után a nedvességtartalom 4 vagy 5% -ra csökken, és az olajtartalom 36-70% -ra ugrik. A kapott száraz kókuszdió törtfehér vagy fehér színű, enyhe kókuszdió-ízzel.

Száraz kókusz felhasználása és kókusz receptek

A száraz kókuszdiót kockára vághatjuk, szeletelhetjük vagy reszelhetjük, és számos ízes és édes ételhez hozzáadhatjuk. Indiában a száraz kókuszdiót a Khopra Pak sáfrányból és tejből készült sült ételkészítéséhez használják. Vágjuk le a koprát a merev kernelről, és használat előtt távolítsuk el a maradványokat. Keverje össze az aprított száraz kókuszdiót forró vízzel, helyezzuk a pépet egy sajtkendőbe egy tál fölé, és nyomja ki a folyadékot a házi készítésű kókusztejért. A reszelt száraz kókuszdiót köretként lehet felhasználni, vagy hozzá lehet adni süti vagy sütemény receptekhez adj hozzá curryhez, vagy salátákhoz. A száraz kókuszdió hosszabb eltarthatósággal rendelkezik, mint a friss kókuszdió, és akár hat hónapig is csomagolható és hűthető.

Husked kókuszdió fajta

A barna hántolt kókuszdió rozsdabarna és szőrös barna szálakkal borítva. A kókuszdió vastag rostos héja körülzárja a belső héjat, és a folyadékot kókuszdió-víznek nevezik. Sokféle kókuszdiófajta létezik, amelyek ritkán különböznek egymástól, miután elérték az amerikai piacot. Három különféle érési pont érhető el, amelyek általában elérhetők: a fiatal kókuszdió, a fehér kókuszdió és a három legérettebb, a barna Husked kókuszdió. Különféle ízekkel bír, diótás, szinte édességi jellegű. Keressen olyan méretű kókuszdiót, amelyben olyan lé van, hogy hallhatóan hallható, csúszó hangot halljon. A szemek, vagy bemélyedéseknek egyenletesen barnának és szilárdnak kell lenniük. A héjnak száraznak és penész nélkülinek kell lennie. Még ezekkel a jelekkel is,

Husked kókusz felhasználása és kókusz receptek

A kinyitás megkönnyítése érdekében csavarhúzóval szúrja át a kókuszdió szemét, és engedje le a levet. Ezután melegítse a kókuszdiót forró folyó víz alatt, vagy tegye egy 375 fokos sütőbe 20 percre. Vonalak jelennek meg a melegített kókuszdión. Tartsa a forró kókuszdiót egy ronggyal és tegye egy nagy tál fölé. Üsse a vonalakat kalapáccsal. Töltsük le a folyadékot, vegye ki a húst, és egy kis késsel hámozzuk le a barna külső darabokat. Vastag kókusztej elkészítéséhez tekerjük le a reszelt kókuszdiót sajtkendőbe és helyezze egy tál fölé.

Öntsön rá egy fél csésze meleg vizet, és nyomja a folyadékot a tálba. Ez többször is megtehető, így a tej vastagsága eltérő lehet. Használja a tejet és a húst gyümölcs salátákban, pudingokban, süteményekben, pudingban, pitében és egyéb pékárukban. Színezzen reszelt kókuszdiót ételfestéssel, hogy színes, édes öntettel készítsen. Tárolni, az egész kókuszdiót szoba hőmérsékleten tartja két hétig. Hosszabb tároláshoz hűtőszekrényben tárolandó. A reszelt kókuszdió két hétig tart egy üveg edényben. Helyezzen egy egész meleg chili-t a kókuszdióval. A kókuszdió külső héja, vagy héja sütőindítóként használható grillezéshez.

Kappadam kókuszdió fajta

A kappadami kókuszdió átmérője 12–15 centiméter, kerek, ellipszis alakú, vagy ovális alakú. Van egy külső, nem ehető és rostos, barnás, vagy világosbarna héja, amely egy sötétebb barna, kemény héjat vesz körül, és az eladástól függően a kókuszdió héja ép lehet, eltávolítva, vagy részben megjelenve a tetején. A héj alatt egy húsréteg, más néven hús, fehér, olajos, sűrű és ropogós, vízzel teli üreget fedve. A kókuszdió érésével a víz felszívódik, és a hús vastagabb lesz. Friss fogyasztása esetén a kappadami kókuszdió krémes, csúszós és ropogós textúrájú, gazdag, trópusi, édes és diószerű ízű.

Kappadam kókusz felhasználása és kókusz receptek

A kappadam-kókuszdió leginkább nyers és főtt felhasználásra alkalmas, például párolásra, pörkölésre és sütésre. Amikor fiatal, a kókuszdió teteje eltávolítható, és az üreg belsejében lévő víz elfogyasztható. A húst egy kanállal ki lehet kivetni, és a kókusz érlelődésével az olaj sűrűbbé válik. A friss fogyasztás mellett a kappadam kókuszdiót édesebb ízért is pörkölik és ilyen módon elkészítve a húst kézzel könnyen eltávolítják a héjból. A hús és a tej számos különféle desszertben felhasználható, ideértve a főtt rizst, süteményeket, piteket, pudingot és fagylaltot, valamint a hús hosszabb ideig szárítható. Délkelet-Ázsiában a kappadami kókuszdió tejét népszerűen beleadagolják a levesekbe és a currybe, és a húst rizsételekbe vagy főzött húsokba reszelhetik.

A kappadami kókusz finom húsokkal, mint például:

  •  baromfi, sertéshús, marhahús, hal, tenger gyümölcseivel, gyömbérrel, gyümölcsökkel,

például:

  • eperrel, mangóval, citrusfélékkel, ananásznal, mandulaival és csokoládéval.

A friss, egész kókuszdió szobahőmérsékleten bontatlanul tárolva akár négy hónapig is eltarthatja.

Királyi kókuszdió fajta

A királyi kókuszdió a 20–30 méter magas pálmafák tetején nő, amelyek kissé rövidebbek, mint más kókuszdió-pálmafajták. Legfeljebb 20 diófürtben nőnek, kisebb ágakból egy nagy száron. A kókuszdió hosszúkás ovális alakú, hasonlóan a futballhoz, hegyes végével a szárával szemben. A bőr fényes narancssárga színű, és lehet, hogy alkalmanként sötét nyoma vagy kopása van. A kókuszdió mérete 20-30 centiméter. A betakarítás körülbelül 7-8 hónapos érési ideje alatt történik, ami körülbelül kétszerese a tipikus, fiatal zöld kókuszdiójának. A dióban található édes és ízletes folyadék elektrolitokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek tükrözik az emberi test igényeit. A folyadék hidratáló, frissítő és hűvös hatással rendelkezik a testre.

Királyi kókusz felhasználása és kókusz receptek

A kókuszdiót elsősorban a tejükhöz, vagy a héjában levő folyadékhoz használják. A King kókuszdió kinyitásához vágja le a szár végét egy éles késsel, és vágja szögel a szár végéhez, és hozzon létre egy ferde szélt. Vágjuk át a fehér rétegén, amíg a réteg elég vékony ahhoz, hogy lyukat dugjon a folyadék kivonásához. Miután a folyadék eltávolításra került, a héj belsejében puha, kissé zselatin réteg van, amely ehető. A királyi kókuszvíz rehidratálásra, frissítésére szolgál, és akkor a legjobb, ha egyenesen a kókuszdiótól inni. Hozzáadható smoothieshez, vagy gyümölcslevekhez. Tárolja a vágott King kókuszdiót a pulton, amíg készen áll a felhasználásra. A kókuszdió-vizet legfeljebb három napig lehet hűtőszekrényben tartani.

Csírázott kókuszdió fajta

A csírázott kókuszdió közepes vagy nagy méretű, átlagosan harminc centiméter átmérőjű és harmincnyolc centiméter hosszú, ovális vagy hosszúkás alakú, sokrétegű védőhéjjal. A sötétbarna héj, más néven mezokarp, vastag, rostos, sűrű és kemény. Ez a külső héj megjelenése nagyon hasonlít egy érett kókuszdióra, amelyet a fán látunk, de a csírázott kókuszdió megkülönbözteti elhelyezkedését, mivel a fáról a földre esett, kis gyökérrel és karcsú, zöld hajtással rendelkezik. A héj alatt egy szürkebarna, ehetetlen héj veszi körül a magot, amelyet endokarpnak neveznek, és három csírázó pórusú vagy szeme van a szár végén.

Hírdetés

Az endocarpon belül egy nagyon vékony réteg kókuszdióolaj és fehér hús veszi körül a vastag, szivacsszerű húsot, amelynek sárga, hornyolt külső és tiszta fehér belső része van. A hús éles, könnyű és lágy textúrájú, hasonlóan egy ázsiai körte, vagy viaszalma ropogásához, de tartalmaz egy pillanatszerű tulajdonságot, amely gyorsan eloszlik lágy, olvadó állagúvá. A csírázott kókuszdió gyenge, pézsma aromájú és csípős, finom sótartalmú, amely a kókuszdió ízére emlékeztet, enyhe és sós ízű, kevés édességgel keverve.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.