Citrom nevelése és fajták felhasználása receptek

Citrom nevelése termesztés: A citrom egy kicsi fa gyümölcse, amely enyhe éghajlatban a legjobban növekszik, mivel érzékeny a hőmérsékletre, a betegségekre és a rovarokra. Meleg, napos helyeken, gazdag talajban, jó szellőzés mellett virágzik. Citrom két hetente meg kell műtrágyázni a közvetlen növekedési szakaszban, és folyamatosan kell öntözni, hogy megőrizze a talaj nedvességtartalmát. A citromot általában fiatal ágak dugványaiból termesztik, és három év múlva kezd gyümölcsöt hozni, a tavasz pedig a csúcsidény. Amint a gyümölcs növekszik, az ágakat szükség lehet berakni, hogy megkönnyítsék a súlyt és megakadályozzák az ágakat a talajhoz való érintkezést.

Hírdetés

Citrom íze: A citrom illatos, savanyú, kissé édes és savas.

Citrom táplálkozásban: A citrom kiváló C-vitamin-, magnézium-, rost- és káliumforrás.

Citrom tárolása: A citrom szobahőmérsékleten tárolva egy hétig tart.

Citrom nevelése és fajták Buddha kéz

A Buddha keze citromfa citrusfélék, érett mély citrom sárga színűek. Az érettség során a gyümölcs kis- és lila, zöld és utána sárgássá válik, a fa szárának ellentétes végén szétválva, szegmenseket képezve, amelyek vad ujjszerű megjelenésűek. Mindegyik gyümölcsnek megvan a saját egyedi alakja, és méretében változhat, egy nagy citromtól egy kis dinnyéig. A Buddha keze citromnak olajos héja illatos édes citrom illattal rendelkezik. Húsából hiányzik a lé, a pépből és a magokból, és nyers formájában ehető. A Buddha Kéz citromot gyakran használják a héját, és olyan ízű, amelyet keserű és édes savasság keverékeként írnak le.

Citrom felhasználása receptek

 A Buddha keze nem tartalmaz pépet, vagy gyümölcslevet, és illatos héjának felhasználására szolgál. Használjon Buddha kezet könnyű szeszes italok, például vodka ízesítéséhez, vagy cukrok és sók ízesítéséhez más receptekben való felhasználáshoz. Helyettesítsük a Buddha kezét citromot bármilyen receptben, amely előírja a standard citromhéjat az extra egyedi ízért. Szeleteljük szalagokra és édesítsük a héjat egyszerű szirupban, majd aprítsuk fel és használhatjuk süteményekben, édes kenyér, fagylalt, tejszínes töltelékekben. Használja a Buddha kézhéját salátaöntetekben, tésztafélékben, vajban, marinátokban, vagy gyökérzöldségekbe dobva sütés előtt.

Citrom nevelése és fajták Cedro citrom

A Cedro citrom a citrusfélék nagyon széles választéka, általában háromszorosa a közönséges citromnak. 20-30 centiméter átmérőjűek, és gömbölyűvé válnak, a szár végével szemben egy kifejezett mammilla-vel. A citromhéja nagyon aromás, illékony olajokban gazdag. A felület ráncos és lyukacsos, zöldről élénk sárgára érve. Néha betakarítják, miközben még mindig zöld. A citrom körülbelül 70% -át a fehér hús alkotja. Bárhol 2-5 centiméter vastag lehet, nagyon puha és illatos. A gyümölcs több halvány maggal. A pép nagyon kevés lét tartalmaz, és néhány fajta esetében viszonylag nem létezik. Az íze enyhébb, mint a közönséges citromé.

Citrom felhasználása receptek

A Cedro citrom elsősorban vastag belsejét és héját használják. Használat előtt a gyümölcs héját szennyeződésektől meg kell mosni és le kell mosni. A héját meghámozzuk, héjat darabokra vághatjuk, vagy vékony csíkokra vághatjuk. A Cedro citrom legnépszerűbb felhasználása a kandírozott citrus előállítása. Használjon Cedro citrom lekvár, vagy szirup készítéséhez. Olaszországban a Cedro citrom használják népszerű Cedro likőr készítésére, amely hasonló a limoncello-hoz. A Cedro citrom egy hagyományos olasz húsvéti süteményben szerepel, amelyet gabona vagy „búza pite” -nek neveznek. Ricottából, teljes kiőrlésű bogyós gyümölcsökből, fűszerekből és cukrozott Cedro citromból készülnek. Az finom és enyhén ízesített formában felhasználható salátákban, rizottóban vagy a bruschetta tetején.

Tároljuk a Cedro citromot szobahőmérsékleten legfeljebb egy hétig. Hűtsük le a nem használt darabokat.

Citrom nevelése és fajták Dulcia citrom

A Dulcia citrom meglehetősen kicsi, ovális és mindkét végén lapos. A formáját és méretét összehasonlítottuk egy nagy paradicsommal, vagy egy kis datolyaszilvával. A közepesen vastag héj érett sárgától a narancssárgáig terjed. A húst fehér héj veszi körül, és sok magot tartalmaz. Noha a neve szerint ez a citrom édes, a Dulcia valójában meglehetősen savanyú és hasonló a citromhoz. A citrom figyelemre méltó friss illata miatt, és egész szoba illatosítására is felhasználható.

Citrom felhasználása receptek

A Dulcia citrom legfontosabb vonz ereje a külső héj. Vágjuk le a bőrt és adja hozzá az ízlés eredmény érdekében, vajhoz, tengeri ételekhez való mártásokhoz, vagy italokhoz egyszerű szirupokhoz. A héj jól cukorka, desszertekhez, például gyümölcstorta és édes tekercshez. Más citrusfélékhez hasonlóan tároljuk a citromot néhány napig szobahőmérsékleten, vagy hosszabb ideig hűtőszekrényben.

Citrom nevelése és fajták Etrog Citrom

Az Etrog citrom úgy néz ki, mint egy nagy, gömbös és néha bordás citrom. Ez egy citrusfélék faja, és kapcsolatban áll a Buddah kezével. A citrusfélék ezen változatának egyik jellemzője a nagyon vastag héj és aromás bőr. Nagyon kicsi szekciókkal és sok-sok maggal rendelkezik. Az Etrog húsa sem különösebben édes, sem savanyú, és néha nagyon kevés az íze. Sok Etrog megtalálható a virág maradványaival, amelyek még érintetlenek a gyümölcs egyik végén.

Citrom felhasználása receptek

Az Etrog citrom olaja és héja a gyümölcs leggyakrabban használt része. Vágjuk le a citromot hosszirányban, és távolítsuk el a gyümölcs kis mennyiségét. A héjat és a fehér héjat fel lehet forralni, hogy eltávolítsák a keserűséget, majd főzzük cukor és víz keverékében az édesség hozzáadásához. A cukrozott citrom desszertekben és gyümölcs tortákon készíthető. Az intenzív olaj és a héj aromája felhasználható az ízletes ételek ízléséhez. A Sukkot fesztivál után az Etrog lekvárt vagy mázas citromot készítik. A gyümölcsöt infúziós vodka előállításához is értékesítik.

Hírdetés

Citrom recept ötletek és tippek

 • Citromos álom
 • Citrom torta
 • Citromos szelet
 • Citrom krém
 • Citrom joghurt torta
 • Gyömbér citrom méz fogyókúra
 • Citrom pálinka
 • Gyömbér citrom fahéj
 • Citrom fagyi recept
 • Kandírozott citrom
 • Citrom szelet sütés nélkül
 • Citrom mousse torta
 • Citrom sorbet recept
 • Citrom fagylalt
 • Citrom illóolaj párologtatás
 • Citrom csatni
 • Citrom pálinka készítése
 • Fokhagyma citrom recept

Vegán receptek – Hírek itt kezdődnek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.