Cseresznye termesztése cseresznye fajták felhasználása és receptek

Cseresznye termesztése: A cseresznye csonthéjas, és kétféle, a kereskedelemben és az otthoni kertben termesztett faj van: meggy és cseresznye. A meggyfák ön termékenyek, és az éghajlaton virágoznak, amelyek fagy időszakosak, mivel a virágzásukhoz legalább ezer óra szükséges 45 fok alatt. A cseresznyefa száraz és enyhe éghajlaton virágzik, és megköveteli a partnerfajták beporzása mellett történő termesztését. Mind az édes, mind a savanyú cseresznye teljes napra és mély, jól vízelvezető talajra van szükség, jó légáramlással. Ezeket is következetesen kell öntözni, hogy a talaj nedves maradjon. Óvatosan kell eljárni a túlzott öntözéssel, mivel a gyümölcs túl sok vizet képes felszívni, ami miatt felrobbanhat. A szerves anyagokkal történő talajtakarás segít a talaj nedvességtartalmának szabályozásában. A cseresznyefákat hálóval kell lefedni, hogy a madarak ne lopják el a gyümölcsöt. A cseresznye a fajtától függően kora tavasszal és késő ősszel ültethető az alanyból, és négy év elteltével kezd gyümölcsöt hozni.

Hírdetés

Cseresznye íze: A cseresznye fajtától függően szilárd vagy lágy húsú, lédús, zamatos belsővel. A meggynek van savanyú és enyhén édes íze. Az édes cseresznye finoman édes és nagyon édes között változhat.

Cseresznye a táplálkozásban: A cseresznye vasat, A-vitamint, C-vitamint és kalciumot tartalmaz. Kiváló forrás az antocianinokról, amelyek erős antioxidánsok, amelyek hozzájárulhatnak a test gyulladásának tüneteinek csökkentéséhez.

Cseresznye tárolása: A cseresznye tíz napig tart, ha mosogatás nélkül tárolja a hűtőszekrényben lévő műanyag zacskóban. A cseresznye legfeljebb egy évig fagyasztható.

Cseresznye termesztése cseresznye fajták: Royal Kay cseresznye

A Royal Kay cseresznye klasszikus cseresznye alakú, szárának végén enyhe bemélyedéssel kerekítve, és így szívnek néz ki. A gyümölcs héja sima és fényes, világos cseresznye vörös színű. A Royal Kay meggyének rövidebb szárú és nagyobb gyümölcsteste van, mint más cseresznyefajtákhoz képest, és érett állapotban közepes szilárdságú. Sima húsuk húsos és lédús, kiegyensúlyozott édes cseresznye ízű.

Royal Kay cseresznye felhasználása és cseresznye recept

A Royal Kay cseresznye felhasználható friss és főtt készítményekben is, amelyek édes cseresznye előállítását teszik szükségessé. Legkedveltebb és klasszikusabb felhasználásukat egyszerűen snack-gyümölcsként szolgálják fel. Emellett tésztával is felhasználhatók és desszertek, például pite, jégkrém, sorbet, torták és reggeli sütemények elkészítéséhez felhasználhatók. A cseresznye meggy főzhető szószok és tartósítószerek készítéséhez, vagy fagyasztható, és felhasználásuk céljából megőrizhető jóval a szezon után. A Royal Kay cseresznye párosul vanília bab, sötét csokoládé, pisztácia, mandula, sertéshús, marhahús, kelkáposzta, menta, kókuszdió, lime, szilva, sárgabarack, őszibarack, mascarpone és ricotta sajttal. A Royal Kay cseresznye hűtőszekrényben való tárolása érdekében, a legjobb aroma felhasználásra egy héten belül.

Cseresznye termesztése cseresznye fajták: Barbados cseresznye

A Barbados cseresznye egy kicsi, kerek, eltapadó gyümölcs, átlagosan körülbelül 1 hüvelyk átmérőjű. Az élénkvörös és a mély bíbor színű gyümölcsök némelyike ​​szerint kis almára emlékeztet. Vékony, fényes bőrük van, amely borítja a sárga-narancs, lágy, lédús pépét. A torta-édes-torta hús számos magot körülvesz. A barbadosi cseresznye kis fákon növekszik, hogy akár cserjék is legyenek, mint az növények, és a gyümölcsök két, vagy három klaszterben nőnek. A növény rózsaszínű, vagy levendulavirággal büszkélkedhet, amelyek rojtos vagy csipkeszerű szirmokkal rendelkeznek. A levelek hosszúkás és hullámosak, a növény ágait tövis borítja.

Barbados cseresznye felhasználása és cseresznye recept

Az érett Barbados cseresznye nagyon romlik és nagyon könnyen megsérül. Ezért ezeket a gyümölcsöket leginkább frissen, enyhén a betakarítás után lehet enni. A Barbados cseresznye sűríthető, gyümölcslé vagy dzsemekbe, zselékbe vagy szirupokba főzhető. A feldolgozott gyümölcsre alkalmazható fagylalt, popsicle, bor és még bébiétel. A feldolgozási módszerek során a Barbados cseresznye elveszíti élénk színét, és a kapott termék inkább barnás-barna színű lesz. Finom ízük miatt a barbadosi cseresznye előkészítéskor gyakran párosul édesebb trópusi gyümölcsökkel, például banánnal. A friss gyümölcslé aszkorbinsav-helyettesítőként használható, és elősegítheti a frissen vágott gyümölcsök, például az alma és a banán megbarnulását. A friss gyümölcsöket hűteni kell, három napon belül fel kell használni, vagy későbbi felhasználás céljából fagyasztani kell, azonban a felolvadáskor a gyümölcs szétesik.

Cseresznye termesztése cseresznye fajták: Belle Magnifique cseresznye

A Belle Magnifique cseresznye nagyobb, mint a közönséges cseresznye, átlagátmérője 2-3 cm, átlátszó alakúak, enyhén nyomva a karcsú, zöld szár körül. A bőr fényes, sima és feszes, halványtól világosan vörösig érő, a hosszúkás szár átlagosan 2-10 centiméter hosszú. A hús a bőr alatt vizes, sárgás-piros és lágy, ovális, krémszínű kővel borítva. A Belle Magnifique cseresznye ropogós és finom szemcséjű, édes és enyhén savas ízű.

Belle Magnifique cseresznye felhasználása és cseresznye recept

A Belle Magnifique cseresznye édes-savanykás aromájú, amelyet népszerűen friss, fogyasztott fogyasztásra fogyasztanak. A gyümölcsöket főzött alkalmazásokban is felhasználják, chutney-ba vagy dzsemekbe készítik, salátákba dobják, salsára aprítják, vagy bordák pácolásához használják. Az ízletes ételek mellett a Belle Magnifique cseresznye felhasználható desszertekben, például pudingban, süteményekben, tortákban, pitében és fagylaltban. A Belle Magnifique cseresznye párosítható növények és húsokkal, például:

  • áfonya
  • őszibarack
  • görögdinnye
  • uborka

húsok például:

  • marhahús
  • baromfi
  • sertéshús
  • fetasajt és földimogyoró között.

A gyümölcsök 4-10 napig megőrződnek, ha műanyag zacskóban tárolják a hűtőszekrényben.

Hírdetés

Cseresznye termesztése cseresznye fajták: Bing Cseresznye

A Bing cseresznye viszonylag nagy fajta, és jellemzi a szív alakját, amelyet a legtöbb cseresznye mutat. Feszült bőrük sima és fényes, mélyvörös-gesztenyebarna színű. A szilárd, mégis lédús belső tér harapós ropogással rendelkezik, és egyetlen gödörből áll. A Bing cseresznye intenzíven édes és tartós, legtöbbjük úgy véli, hogy a legfontosabb cseresznye mind íz, mind textúra szempontjából.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.