Keserű dinnye – balzsamkörte növény fajtái

A keserű dinnye hosszú és karcsú, hasonló a durva, szemölcsös ehető húsú, uborka alakjához. A keserű dinnye törtfehéres, áttetsző, ropogós és keserű húsú, sima, fehér keserű magokat visel. A gyümölcsöt betakarítják, fiatalok, még mindig zöldek. A gyümölcs érésével a bőr fényesen narancsszínűvé válik, és a hús fokozatosan növekszik. Az érett gyümölcsöket megőrzi a magjaikért és újratelepítik. A keserű dinnye az összes gyümölcs közül a keserűbb. Keserűsége mérsékelhető a gyümölcs áztatásával, vagy főzésével.

Hírdetés

Felhasználása

A keserű dinnye keverve sütve, párolva, vagy savanyítva. Dice Ditter dinnyét, megsütjük garnélarákkal, majd tálaljuk erjesztett fekete bab szósszal. Vékonyan szeleteljük a dinnyét kerekre, eltávolítva a magokat, majd sütéssel mogyoróolajban süssük és túrós rizzsel tálaljuk. A keserű dinnyeféléket szeleteljük félholdra, majd forraljuk addig, amíg meg nem puhul oldalként. Ez a dinnye egy hétig tarthatjuk el. A keserű dinnye használata előtt mossa le alaposan.

Baby Doll keserű dinnye

A Baby Doll keserű dinnye kicsi, átlagosan 7-10 centiméter hosszú, hosszúkás és keskeny alakú, kúpos, hegyes végeivel. A vastag, göndör és viaszos bőr durva, számos „fogaknak” nevezett apró dudorral és függőleges gerinccel borítva. A felszín alatt a hús tömör, sűrű, ropogós és fehér, a fehér maggal és lapos magokkal töltött központ. A Baby Doll keserű dinnye vizes és ropogós, keserű, zöld ízű.

Felhasználása

A Baby Doll keserű dinnye leginkább alkalmas főtt felhasználásához, például sütéshez, főzéshez, pácoláshoz, sütéshez, töltelékhez és pirításhoz. A magok nagyon keserűek, ezért az elkészítés előtt azokat el kell távolítani. Javasolt továbbá a dinnye sós vízben való áztatása legalább húsz percig, vagy a dinnye szeleteinek főzése fehér ecet, kurkuma, só és cukor keverékében a keserűség csökkentése érdekében. A Baby Doll keserű dinnyéket népszerűen szeletelik, és levesekbe, pörköltekbe és curryekbe dobják, fűszerekkel főzik.

Joghurttal tálalják, vagy kevert sült krumplival enyhén pirítják. Indiában a kis dinnye sabzi-ban készül, amely mártással, vagy katty pagarkadkai bevonatú zöldségekkel készül, amelyek keserű dinnyét reszelt kókuszdióval, hagymával, fűszerekkel és lencékkel töltve, majd megsütve. A Baby Doll dinnye bármilyen receptben felhasználható, amely keserű dinnyét igényel. A sárgadinnye savanyú ízét gyakran párosítják gazdag ételekkel, például a földimogyoróval, vagy a kókuszdióval, amelyek átengedhetik a keserű ízét.

A Baby Doll dinnye jól párosul fűszerekkel, például kömény, koriander és chili por, karamellizált hagyma, lencse, hús, például sertés, baromfi, marhahús és bárány, tofu, fokhagyma, padlizsán, okra, babbab, paradicsom, limabab és kókusztej. A gyümölcsök 4-5 napot megőrizi állapottát, ha lazán tároljuk őket egy papír, vagy műanyag zacskóban a hűtőszekrény fiókjában.

Indiai keserű dinnye

Az indiai keserű dinnye kicsi és közepes méretű, átlagosan 10-25 centiméter hosszú, hosszúkás alakú, kúpos, hegyes végével. A vastag, göndör és viaszos bőr durva, apró tüskékkel és gombokkal borítva. Amikor fiatal, a dinnye zöld és szilárd, de öregedésével átvált sárga-narancssárga színre, lágy és nedves lesz. A fehér, vékony hús vizes és ropogós, egy kis, üreget körülvevő, magokkal tele. Főzve az indiai keserű dinnye kevésbé keserű ízű.

Felhasználása

Az indiai keserű dinnye főleg főtt felhasználásához, például sütéshez, forraláshoz és főzéshez alkalmas. A magok és a rák nagyon keserűek, ezért az elkészítés előtt azokat el kell távolítani. Javasolt továbbá a dinnye sós vízben való áztatása legalább húsz percig a keserűség csökkentése érdekében. Az indiai keserű dinnye elkészíthető és megsüthető, burgonyapürével, curryre szeletelve, töltve és sütve, levesekben főzve.

Felszolgálható joghurttal, teaként áztatva, vagy moong dalban felhasználva. Indiai dinnye párosul kurkuma, kömény, koriander, chili por, citromlé, pita, karamellizált hagyma, lencse, sertéshús, tofu, chile, halszósz, fokhagyma, padlizsán, bab, paradicsom, limabab és kókuszdió között tej. 4-5 napig tart, ha lezárt tasakban tároljuk a hűtőszekrény fiókjában.

Fehér keserű dinnye

A Fehér keserű dinnyét könnyen felismerhetjük göndör, szemölcs alakú, hosszú alakú bőrével, amely a hibás alakú fehér uborka kezdeti megjelenését adja. Még a hús is félrevezető lehet, ha egy szivacsos üregben inkább hasonlít az uborka, mint a dinnye. És a többi dinnyével ellentétben a dinnye nem igényel hámozást. A gyümölcs hús halványzöld, vagy fehéres színű, sima fehér magrétegeket tartalmaz, amelyek a gyümölcs érésekor pirosra válnak. A sárgadinnye keserűsége csak az egyetlen íz, amelyet a dinnye nyújt. Ez a keserűség nem egységes keserűség, és gyümölcstől gyümölcsig terjedhet. Általában minél fiatalabb a gyümölcs, annál keserűbb. A nagy, érett gyümölcs enyhébbé válik, a hús szivacsos lesz.

Felhasználása

Noha a fehér keserű dinnyéket gyakran télen eszik, a nyári hónapokban élvezni kell őket, mivel hűtött zöldségnek tekintik őket. A keserűség csökkentése érdekében ajánlott a húst sózni, bár ez befolyásolja a párosított egyéb összetevők textúráját, tápanyagszintjét és ízét. Az keserű dinnyeízt fokozó kiegészítőként szolgál a receptekhez, mivel megkülönböztetett keserű íze gyakran túl szűk és savanyú lehet nagy mennyiségben történő fogyasztásra. A keserű dinnyét gyakran használt összetevőként a curry, a levesek és a pörkölt. A dinnye jól párosul tojással, burgonyával és chilivel, és főként zöldségként készítik a bárány, vaddisznó, liba és kacsa mellett, mivel a keserűség csökkenteni fogja e húsok gazdagságát és termelékenységét. A dinnyeféléket mindig vékonyra szeleteljük, hogy csökkenjen az egyes harapások keserűsége.

Hírdetés

Vegán receptek – Hírek itt kezdődnek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.