Red Velvet kajszibarack fajtái és termesztése

Red Velvet kajszibarack Leírás / Íz: A Red Velvet kajszibarack kezdetben kicsi szilva, körülbelül 4-5 centiméter átmérőjű, sötét cseresznye színű bőrrel. Finom bársonyval borítják, sima textúrát hozva létre a vékony bőrön, egyik oldalán észrevétlen varrattal. Az élénk sárga hús mérsékelten lédús és a gyümölcs közepén tapad a kövön, és olvadási tulajdonságot kínál. A Red Velvet kajszibarack kiegyensúlyozott, édes-savanykás aromájú, fahéjjal.

Hírdetés

Red Velvet kajszibarack – Évszakok / Szabad

A Red Velvet kajszibarack rövid ideig tavasszal későtől nyár elejéig kapható.

Jelenlegi tények

A Red Velvet kajszibarack technikailag szilvacukor, természetes szilva és sárgabarack közötti hibrid, amely azonos mennyiségű genetikai anyagot tartalmaz mindkét szülői gyümölcsből. „Inter-specifikus” kajszibaracknak ​​hívják őket, mivel általában a kajszi családba tartoznak, de szilva beporzotta őket. A botanikailag Prunus armeniaca x Prunus salicina besorolású hibrid gyümölcsök mindkét gyümölcs ízének és megjelenésének keverékét képviselik. A Red Velvet kajszibarack egy „Velvet” sorozat részét képezi, amely két másik fajtát is magában foglal, és a fogyasztók számára egész nyáron kínálnak szilvavirágot.

Tápérték

A kajszibarack jó kálium-, C-vitamin- és rostforrás. Ezenkívül az A-vitamin, a béta-karotin, a kalcium és a vas forrása, és kis mennyiségű fehérjét tartalmaznak. A vörös bőrükben levő fitokémiai vegyületek hasznos antioxidánsokat szolgáltatnak.

Alkalmazások

A kajszibarack a legmegfelelőbb friss étkezéshez. Jól kölcsönöznek kompótot, lekvárokat, fagylaltot és redukciókat is. A receptben használja a hibrid gyümölcsöt szilva vagy barack helyett. Adj szelet gyümölcs- vagy zöld salátához, keverje hozzá csirke salátához vagy vékonyra szeletelje kanapé, lapos fej vagy szendvics készítéséhez. Használjon Red Velvet barackot ízletes alkalmazásokhoz, például öntetekhez és pácokhoz, vagy édesség hozzáadásához az élesztő folyadékokhoz. Pár játékos húsokkal, friss leveles gyógynövényekkel, lágy sajtokkal, citrusfélékkel és más csonthéjasokkal. Süssen muffinba, kenyérbe vagy pogácsaba. Az éretlen gyümölcs szobahőmérsékleten érlelődik. Az érett gyümölcsöt legfeljebb 5 napig tárolhatja a hűtőszekrényben.

Etnikai / kulturális információk

Luther Burbank kertész kertész volt az első, aki sikeresen keresztezett egy szilva és a sárgabarack. Észak-Kaliforniában élt és dolgozott, ahol a sárgabarack gyakran túl finom volt ahhoz, hogy túléli a késő fagyokat. Burbank szándéka egy hibrid gyümölcs létrehozása volt, amely a sárgabarack védő foltjával és a szilva késő virágzási hajlamával jött létre. Floyd Zaiger folytatta munkáját, végül kifejlesztette a pluratot és az apriumot, hibridjeit szilvával és sárgabarackkal keresztezve.

Földrajz / Előzmények

A Red Velvet kajszibarackot a Kingsburg Orchards fejlesztette ki a Black Velvet ™ kajszibarack sikere után. A fogyasztók azt akarták, hogy hosszabb ideig élvezhessék a sárgabarack-szilva hibrideket, mint a rövid háromhetes szezonuk. Néhány éven belül mind a vörös, mind az arany fajtát bevezették. A termelők az alanyra támaszkodnak a Red Velvet ™ kajszibarack szaporításában, mivel az új növényeket a vetőmag nem képes szaporítani. A hibrid sárgabarack olyan éghajlaton virágzik, ahol a téli hőmérséklet hideg, de nem hideg, és a nyári szezon hosszú, meleg és száraz. A Red Velvet kajszibarackot valószínűleg a mezőgazdasági termelők piacán és speciális áruházakban észlelik Kaliforniában és a Csendes-óceán északnyugati részén.

Receptek Ötletek

Red Velvet sárgabarackot tartalmazó receptek. Az egyik a legegyszerűbb, a három a nehezebb.

Hírdetés

SpaBettie

 

Barack- és kecskesajt a fügekrumpán

Még egyszer a zöldségekkel

 

Zöld bab és sárgabarack saláta menta

Dula Notes

 

Vegán reggeli gyümölcstorta

Kanál Villa Bacon

  

Piros sárgabarack és édes cseresznye torta kesudió frangipánnal

Hangos eszik

 

Sárgabarack cseresznye fejjel lefelé sütemény

Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.