Fehér barackok – sárgabarack fajták

Fehér barackok Leírás / Íz: A fehér sárgabarack kisebb csonthéjas, lekerekített, de hosszúkás alakú. A fehér sárgabarack bőrének színe a sápadt, majdnem áttetsző bőrtől a halványsárgává válhat. A legtöbb fajta halványsárgától a rózsaig elpirul. A fehér sárgabarack húsa krémesfehér vagy halványsárga színű, fehér barackok nagyon lédús és rendkívül édes ízű. A legtöbb ízű jegyek cukor-, dinnye-, szirup- és mézízek rohanására utalnak.

Hírdetés

Fehér barackok Évszakok / Szabad

A fehér sárgabarack a késő tavaszi és a kora nyári hónapokban kapható.

Jelenlegi tények

Úgy gondolják, hogy sok fehér kajszibarack volt a Közép-Ázsiában termesztett eredeti kajszi fajták közül néhány. Ugyanakkor a modern fehér kajszi fajták valószínűleg a kaliforniai adaptált narancsfajta és az ősi fehér fajta hibridizációjának eredményei. Sok évbe telt, hogy kifejlesse ennek a gyümölcsnek a magas cukortartalmát, amely a legtöbb fehér fajtát adja, amelyek védjegye szuper édes. A fehér sárgabarack sok fajtája létezik: néhány fajta a következő: Kanada White, Canadian White Blenheim, Sugar Pearls, Moniqui, Zard, Le Crème és Shaa-Kar Pareh.

Alkalmazások

A fehér barackok nyersen, szárítva, püréként, pörköltként, grillezve, sütve vagy dzsembe főzve fogyasztható. Az enyhe íz miatt a fehér sárgabarack sok más csonthéjasjal párosul, beleértve cseresznye, mandula és szilva. Egyéb ingyenes párosítások a méz, a levendula, a citrusfélék, a vanília, a fehér csokoládé, a joghurt, a mogyoró, a friss sajtok, például a ricotta, a marscarpone, a burrata és a chevre. A fehér sárgabarack sütnek süteményekben, tortákban, galetákban és fagylaltokban is. Válasszon egy olyan fehér sárgabarackot, amely meglehetősen szilárd, sima, kövér és jó színű. Ha a gyümölcs kemény és zöld színű, akkor nem fejti ki teljes ízét. A legjobb az éretlen fehérbarackot szobahőmérsékleten tárolni, és amikor a gyümölcs elérte a csúcspontját, néhány napig hűtőszekrényben tárolja.

 Földrajzi előzmények

A fehér barack eredete Közép-Ázsiában nyúlik vissza, és a Közel-Kelet területein évtizedek óta virágzik. Az eredeti fehér sárgabarackfajták nagy részét azonban hibridizálták különböző fajtákkal annak érdekében, hogy javítsák a gyümölcs ateista és szállítási képességét. A fehér sárgabarackfákat úgy alakították ki, hogy sikeresen növekedjenek mérsékelt éghajlaton, enyhe tél és hosszú meleg, száraz nyarak. Ezeknek a fáknak teljes napsütés szükséges a maximális gyümölcstermesztéshez.

Fehér barackok Kajszibarack – termesztés

A kajszibarack egy kicsi lombhullató fa gyümölcse, amely meleg éghajlaton növekszik hűtési időszakokkal. A kajszibarack rendkívül érzékeny az időjárási viszonyokra, mivel hűvös időben bizonyos ideig tartózkodni kell, de a szezon elején is szeretnek virágzni, és nem tolerálják a tavaszi fagyokat. A legjobban meleg, száraz területeken és jól vízelvezető, mély talajban nőnek, amelyet organikus anyagokkal kevernek össze.

A kajszibarack vetőmagból tavasszal ültethető, vagy oltható és más gyümölcsfákra ültethető. Az első növekedési években gyakran kell itatni őket, hogy megkönnyítsék a gyökerek kialakulását, de mihelyt megtörtént, az öntözést a lehető legkisebbre kell csökkenteni. Körülbelül öt évbe telik, amíg az új fák elkezdenek gyümölcsöt termelni, és a gyümölcsöket a késő tavasszal a nyár elejéig betakarítják.

Kajszibarack Íze

A kajszibarack szilárd és sűrű, édes és savanyú aromájú.

Kajszibarack – táplálkozás

A kajszibarack jó forrása a C-vitaminnak, az A-vitaminnak, a flavonoidoknak és a rostnak.

Kajszibarack tárolása

A kajszibarack egy hétig tart, ha egészben szobahőmérsékleten, kissé nedves éghajlaton tárolja. A kajszibarack szobahőmérsékleten tárolva továbbra is érlelődik. Ha a gyümölcs már érett, és a romlás szélén található, akkor lezárt tartályban, hűtőszekrényben tárolhatja néhány napig, de a hideg hőmérséklet megváltoztathatja az ízét és ízét.

Receptek Ötletek

Fehér sárgabarackot tartalmazó receptek. Az egyik a legegyszerűbb, a három a nehezebb.

Hírdetés

Ally’s Kitchen

 

Sült krémsajt Anglecot Cherry Berry Cobbler

Egyszerű szezonális

 

Nyári sárgabarack koktél

Súlyos eszik

 

Barack reggeli popsicle

Családi fűszer

 

Fehér barack sorbet, lonc, #SundaySupper

thehungrytravellerblog.com

 

Barack Galette

Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.