Blue Velvet kajszibarack

Blue Velvet kajszibarack Leírás / Íz: A Blue Velvet kajszibarack kicsi és közepes méretű, kerek vagy ovális alakú, a szár végén enyhe nyomás van. A sima bőr színe sötétkék és lila között változik, puha puha folttal rendelkezik, amely a teljes felületet bevonja. A vékony bőr alatt a hús lédús és élénk sárgás-narancssárga, apró vörös csíkokkal, amelyek körül vannak az ehetetlen gödör. Frissen fogyasztva a kajszibarack gyengéd állagot mutat, édes és keserű ízű.

Hírdetés

Blue Velvet kajszibarack – Évszakok / Szabad

A Blue Velvet kajszibarack korlátozott ideig kapható tavaszi későtől nyárig.

Jelenlegi tények

A kajszibarack hibrid gyümölcs, amely a Rosaceae családhoz tartozik, valamint őszibarack, nektarin és szilva. A szilva és a sárgabarack keresztezéséből készített kajszibarack fajok közötti fajként ismert, és a Kingsburg Orchard szabadalmaztatott fajtáinak egyike, amelyek egy Velvet kajszibarack néven ismert sorozat részét képezik, beleértve a Red Velvet, az Arany Velvet, Crimson Velvet, Black Velvet és Ruby Velvet. A Blue Velvet kajszibarackot a fogyasztók kedvelik szokatlan színezésük, lágy húsuk és lédús állaguk miatt, és főként friss étkezésre használják.

Tápérték

A Blue Velvet kajszibarack kiváló A- és C-vitaminforrás, és tartalmaznak némi vasat, káliumot és rostot.

Alkalmazások

A Blue Velvet kajszibarack a legmegfelelőbb a friss étkezéshez, mivel sötétkék bőrük ellentétben áll a fényes narancssárga testtel, amikor frissen fogyasztják. Az édes és a csípős íz akkor is példát mutat, ha a gyümölcsöt szeletelték és gyümölcscsészékbe és zöld salátákba dobták, vagy desszertkíséretként fagylaltra és süteményre rétegezhetők. A Blue Velvet kajszibarack a friss táplálkozás mellett kompótokba, lekvárba és dzsemekbe főzhető, sertéshúsos szószba keverve, vagy bárba és sütibe sütve. A kajszibarack jól párosul vanília, szerecsendió, trópusi gyümölcsök, citrusfélék, sajtok, például chevre és ricotta, sült saláta kitűnő, chiles, édeskömény, bazsalikom, szalonna, bárány, és nyers sashimi típusú tenger gyümölcseivel, mint például a pikkura és a fésűkagylókkal. A gyümölcsöket szobahőmérsékleten érlelik, és egyszer érlelik,

Etnikai / kulturális információk

A Kingsburg Orchards kék Velvet kajszibarackot készített, hogy reagáljon a fogyasztók speciális kajszibarack iránti igényére. A családi tulajdonban lévő gyümölcsösnek saját programja van új fajták kifejlesztésére, és eredetileg a 2000-es évek elején nagy sikerrel hozta forgalomba a Black Velvet kajszibarackot. Népszerűsége ellenére a speciális kajszibarack csak néhány rövid héten volt elérhető és nem tudták kielégíteni a megnövekedett fogyasztói igényeket. A speciális kajszibarack rendelkezésre állásának hosszabbítása érdekében a Kingsburg számos új kajszibarack-fajtát hozott forgalomba, például a Blue Velvet, hogy meghosszabbítsa az idényt és egyedileg ízesített gyümölcsöket biztosítson. Az egyik népszerű recept, amelyet a Kingsburg Orchard javasol a Blue Velvet kajszibarackhoz, a s’more modern változata. A Blue Velvet kajszibarackot felére vágják, enyhén grillezik.

Földrajz / Előzmények

A Blue Velvet sárgabarack egy szilva- és sárgabarackibrid hibrid, amelyet a kaliforniai San Joaquin-völgyben, a Kingsburg-ültetvényben fejlesztettek ki. A Kingsburg Orchards-ot Kaliforniában a legnagyobb csonthéjas termelőnek tekintik. A Kingsburg Orchards több mint öt generáció alatt családi tulajdonban lévő és működtetett gazdaság. A Blue Velvet kajszibarackot a 2000-es évek elején hozták létre a fajok közötti fajta gyümölcs szabadalmaztatott sorának részeként, és ma a gyümölcsök a speciális üzletekben találhatók az Egyesült Államok Kingsburgi gyümölcsöskertjeivel együttműködésben.

Hírdetés

Étel receptek-Hírek itt kezdődnek-Receptek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.