Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök barack

Leírás / Íz: A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök kicsi és közepes méretűek, átlag átmérőjük 5-10 centiméter, ovális vagy kerek alakúak. A bőr sima, közepesen vastag és narancssárga, vörös-rózsaszín elpirul, és a halvány, bársonyos foltos réteg enyhén lefedi a felületet. A héj a bőr alatt szilárd, sűrű, fehértől világossárgaig terjed, etethetetlen barna gödröt burkolva. A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök mérsékelten lédúsak, kiegyensúlyozott édes, savas ízűek, kiemelkedő, szilva jellegű utóízük van.

Hírdetés

Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök Évszakok / Szabad

A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök rövid ideig, késő tavasszal és nyár elején kaphatók.

Jelenlegi tények

A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök fajspecifikus fajták, amelyeket sok éven keresztül fejlesztettek ki a kaliforniai Modestoban, a Zaiger Genetics-nél végzett nyílt beporzással, és mind származási helyükben tartalmaznak sárgabarackot és szilvát. A gyümölcsök korai érésű gyümölcsöknek számítanak, amelyek két méteres magasságban egy kompakt fán nőnek fel. A  gyümölcsök speciális fajtája, amely komplex, gyümölcsös aromájának kedvez.

Tápérték

A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök kiváló A- és C-vitaminforrás, és tartalmaznak némi vasat, kalciumot és rostot.

Alkalmazások

A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök a legmegfelelőbbek nyersként, mivel gyümölcsös aromájuk friss, fogyasztott állapotban történő kimutatása esetén mutatkozik meg. A gyümölcsöket fel lehet szeletelni és zöld salátákba vagy gyümölcssalátákba dobni, hosszabb ideig konzervként, vagy desszertekben, például tortákban, fagylaltban, pitében és süteményekben felhasználni. A Cot-N-Candy Aprium gyümölcsök párosulnak sült saláta kitűnő, mogyoróhagyma, édeskömény, pisztácia, mandula, fehér balzsamos ecet, méz, sima joghurt, bogyók, lonc és enyhe sajtok, például a ricotta, a Brie és a mascarpone között. A gyümölcsök szobahőmérsékleten történő tárolásuk után 2–4 napig megőrződnek, és érett állapotban a hűtőszekrényben kell tárolni, ahol további 1-2 napig tárolják.

Etnikai / kulturális információk

A Zaiger Genetics 2005-ben benyújtotta az Egyesült Államok növényi szabadalmát a Cot-N-Candy Aprium-hoz, és 2007-ben megkapta a szabadalmat. A Zaiger Genetics, a Cot-N-Candy Aprium alkotója, egy családi tulajdonban lévő tenyésztési program, amely A természetes keresztezési technikákat alkalmaz új hibridek létrehozására, amelyek különféle ízekkel és textúrákkal rendelkeznek. A gyümölcs csak egy a sok új hibrid közül, amelyeket fajok közötti fajtáknak neveznek, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsök természetesen kereszteződnek két vagy több fajból, és ezeknek a hibrideknek a fejlesztése sok évig tarthat. A mellett a Zaiger Genetics számos jól ismert, fajok közötti fajt is kiadott, köztük a Pluot, NectaPlum és Peacotum.

Földrajz / Előzmények

A Cot-n-Candy Aprium gyümölcsöt a Zaiger Genetics fejlesztette ki egy kísérleti gyümölcsösben, a kaliforniai Modesto közelében. A fákat magból termesztették és nyílt beporzású barackszelekciókból gyűjtötték a társaság szabadalmaztatott fajok közötti fajtáin. 1998-ban a további szaporításra kiválasztották a kívánt gyümölcsöt mutató sikeres, virágos palántát, és a fajtát 2005-ben bocsátották ki a kereskedelmi termesztéshez szükséges termelők kiválasztására. Manapság a Cot-N-Candy Aprium gyümölcsöket az egyesült államokbeli mezőgazdasági termelők piacán, speciális élelmiszerboltokban és gyümölcslemezekben találják meg. A fajta házikerti használatra is online megvásárolható, és az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok kertészei megrendeltek.

Receptek Ötletek

Hírdetés

Konyhai bizalom

 

Candy Barack Cream Tartlets

Aratás az asztalra

 

Aprium Peach Cobbler

seasonalpotluck.com

 

Ricotta sárgabaracktorta

Vegán receptek – Hírek itt kezdődnek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.