Fahéjas fűszer alma

Leírás / Íz: A fahéjas fűszer alma közepes méretű és meglehetősen kerek alakú. A vonzó sötét borvörös bőr borítja, néha csíkosan, sárga-zöld alapon. Ennek az almának a nevét a fahéj észlelései inspirálják, amelyek a gyümölcsök bizonyos ízében észlelhetők. A fűszer miatt néha azt írják le, mint egy almás pite hasonló. Az összes fahéjas fűszer-alma gyümölcs ízében hangsúlyosabb az édesség. A Fahéjas Spice almafa közepes erősségű, egyenesen nő, jó betegségállósággal rendelkezik.

Hírdetés

Fahéjas fűszer alma – Évszakok / Szabad

Fahéjas fűszeres alma ősszel, kora télen érhető el.

Jelenlegi tények

A Fahéjas fűalmák meghatározhatatlan eredetű Malus domestica örökségfajtája, amelyet Kaliforniában az 1980-as években nőtt fel. Lehet, hogy ugyanaz a fajta, mint a Laxton Fortune almája Angliából, de a rendelkezésre álló bizonyítékok nem meggyőzőek.

Tápérték

Az alma vízből és szénhidrátokból, valamint néhány más fontos tápanyagból áll. Egy közepes almának a napi ajánlott rostbevitelének körülbelül 17% -a van, amely csökkenti a vércukorszintet és hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez. Az almában található C-vitamin és más antioxidánsok gyulladásgátlók és támogatják az immunrendszer működését.

Alkalmazások

A fahéjas alma jó többcélú alma, friss étkezéshez, főzéshez, mártáshoz és almaborhoz / gyümölcsléhöz használható. Süssön tortákba vagy ropogókba, főzze ízletes almaszószává, vagy használja azokban a receptekben, amelyekben hagymát, zeller gyökérét vagy áfonyát sürgetnek. A fahéjas fűszeres almákat egy-két hónapig tárolhatja hűvös, száraz körülmények között, például hűtőszekrényben vagy száraz alagsorban.

Etnikai / kulturális információk

Az antik vagy örökös almák, például a Fahéjas fűszernövény egyre népszerűbbek az utóbbi években. Még akkor, amikor a 1980-as években Kaliforniában újra felfedezték a Fahéjas fűszer almát, sok örökös alma többnyire eltűnt, és nehéz volt megtalálni azokat üzletekben vagy faiskolákban. Ez a fajta volt az elsők között, amelyeket fákként adtak el a fogyasztóknak, az Living Tree Center óvodai óvoda részeként annak érdekében, hogy az ipari szabványnál érdekesebb és ízesebb almafajtákat terjesszenek.

Földrajz / Előzmények

A Fahéjas fűszer almát a kaliforniai Bolinasban, San Francisco-tól északra termesztették az 1980-as években. A bolinai Living Tree Center óvoda nem sokkal később elkezdte a Fahéjas Spice almafák értékesítését. Ez a fa legjobban délen vagy part menti területeken nő, és képes több hőt elviselni, mint sok fajta.

Előző leírás:
Paszternák és fehérrépa ismertetője

Hírdetés

Vegán receptek – Hírek itt kezdődnek || Női Net Portál
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.