Puha túrós palacsinta recept

Ezek a túrós palacsinták bolyhos, finom jóságosak, és igazán könnyű elkészíteni! Az összetevők egyszerűek (valószínűleg mindent megtalál a hűtőben). Felfújják, mintha senki sem foglalkozna velük, és melegítik újra jól – csak tedd be őket a kenyérpirítóba, és üzletben vagytok. 3 mintát vettem ki az edényből.

Hírdetés

A fiam ezt a vidám dolgot csinálja, ahol úgy tesz, miután megkóstolt valamit, ami éppen túl jó amit készítek. Ezek a palacsinták letették a tesztjét.

Puha túrós palacsinta recept

Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 20 perc
Teljes idő: 25 perc

Ezek a túrós palacsinták puha, finom, könnyen elkészíthetők és igazán egyszerű alapanyagokból állnak. Ezenkívül nagyon jól a túrós palacsinta, ha maradványaik vannak.

Képzettségi szint: Könnyű
Készülési költség: 1 182– 1 773 Ft
Adagok: 15-20 közepes palacsinta

A túrós palacsinta hozzávalók:

  • 0,45 kg kis túró
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál méz
  • 4 nagy tojás
  • 1/3 csésze mazsola normál, vagy fehér mazsola
  • 1 csésze plusz 2 evőkanál általános célú lisztet kanálba mérőpohárba és a tetejét vízszintesen kiegyenlíteni
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál extra könnyű olívaolaj minden egyes tételre

Elkészítés utasítás módja

Nedves alapanyagok elkészítése

Egy közepes tálban habverővel keverjük össze 4 nagy tojást, addig, amíg jól el nem keveredik. Adjunk hozzá 0,45 kg túrót, 1 teáskanál vanília, 3 evőkanál mézet és keverjük el a keveréket. Keverjük hozzá 1/3 csésze mazsolát.

Száraz alapanyagok elkészítése

Egy külön kis tálban keverjük össze 1 csésze + 2 evőkanál lisztet és 1 teáskanál szódabikarbónát (ha a szódabikarbóna rendelkezik-e darabokkal, szitáljuk bele a lisztbe). Keverjük a lisztkeveréket a nedves összetevőkkel. A túrós és tojásos keverékkel.

Túrós palacsinta sütése

Melegítsünk egy nagy tapadásgátló serpenyőt közepes – alacsony hőmérsékletre és adjunk hozzá 2 evőkanál olajat. Amint az olaj melegszik, tegyünk egy halom evőkanál palacsinta tésztát a forró olajba, és süssük addig, amíg aranysárga és fel nem töltődik a szódabikarbónától (körülbelül 2 perc oldalanként). Javaslom a kisebb merőkanalat, mivel kevésbé fröccsen. Ha sok a fröccsen, akkor a hőmérséklet a gázégőn csökkentése segít. Tálaljuk meleg tejföllel, juharszirupdal, gyümölccsel, lekvárral, vagy a fentiekkel!

Hírdetés

Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu
Étel receptek-Magyar gasztronómia-Receptek||Női Net Portál
Cheetah portál

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.