Sütőtök kenyér recept

A sütőtök kenyér puha és nedves morzsával rendelkezik, csodálatos tök ízzel. Ez a recept könnyű, jól tartja magát és elkészíthető. Tervezzünk hozzá mézes vajas készítését is, mert nagyon jól párosodik a sütőtök kenyérrel.

Hírdetés

Szeretne tudni egy titkot? Ez a népszerű sütőtök süti és az egyszerű sütőtök süteményen alapul. Számos olvasó megosztotta, hogy átalakították az alapot, hogy sütőtök kenyeret készítsenek, ezért kipróbáltam, és eléggé biztos – azonnali hitté vált.

Mi az a sütőtök kenyér?

Ez egy édes kenyér vagy sütőtökpürével készített desszert kenyér. Konzisztenciájában hasonló a banán kenyérhez, és étkezés után, vagy egy bögre kávé mellé élvezni fogják. A morzsa önmagában csodálatosan nedves és ízlés, de szeretjük mézvajjal tálalni.

Összetevők a sütőtök kenyérhez:

Ez egy biztos recept az összetevők rövid listájával. Ehhez nincs szüksége díszes felszerelésre, csupán néhány keverőedény és egy habverő, és ne felejtsük el a kenyérsütőt! Ez két (20 cm x 10 cm) kenyeret sütőtök kenyérből készült. Ha van egy doboz tökpüré, akkor valószínűleg a többi összetevő is lesz: kamra és hűtőszekrény:

A vanília itt nem tartozik. Arra gyanakszunk, hogy bejutott a képbe, amikor senki sem nézett rá.

Mi a legjobb sütőtökpüré?

Mivel a sütőtökpürét sima csomagolásban, további aromák nélkül kell felhasználni, bármilyen márkájú tökpürét használhat. Ellenőrizzük még egyszer, hogy kap-e sütőtökpürét, és NEM tök keveréket. Ha házi sütőtökpürét használ, ügyeljen arra, hogy jól kifolyt-e a leve.

Felfedeztük ezt a tökös pürét és az egész sütőtököt során felhasználtuk. Készleten állnak, amikor ősszel kerül értékesítésre, mert kényelmes, ha a tök zamata eltalál és kiváló tök íze van.

Hogyan készítsünk sütőtök kenyeret?

Ez a recept nem lehetne könnyebb. Egyszerűen összekeverjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük a nedves összetevőket, összerakjuk és megsütjük.

Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat

A másik tálban keverjük össze a sütőtökpürét, az olajat, a tojást és a vaníliakivonatot

A nedves összetevőket habverővel száraz alapanyagokkal keverjük el, tegyük át a kivajazott és lisztezett kenyérsütőbe és süssük meg.

Hogyan fagyasztható le a sütőtök kenyér:

A tök kenyér nagyon jól fagyaszható. A fagyasztáshoz hagyjuk először a kenyeret szobahőmérsékletre lehűlni, majd alaposan tekerjük be műanyag folpackal. Fedjük le egy réteg alumíniumfóliával, vagy helyezzük a fagyasztó tasakba, és fagyasztjuk 2-3 hónapig. A teljes kenyeret, vagy az egyes szeleteket becsomagolhatjuk és fagyaszthatjuk.

Hírdetés

Felolvasztás: Helyezzük a kenyeret egy éjszakán át a hűtőszekrényben, vagy néhány órán át szobahőmérsékleten felolvasszuk, majd csomagoljuk ki.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.