Könnyű fahéjas csiga tekercs recept

A nagy, puha, házi fahéjas tekercsekben van a legjobb krémsajt hab, és ezek mindig gyorsan eltűnnek! A házilag készített ételek édes illata teljesen ellenállhatatlan. Néhány kedvencünk a csokoládé chips, a nedves banán kenyér és ezek a fahéjas csiga tekercsek! Szó szerint a szájukban melegednek a sütőből kivéve, és a máz egy része megolvad az egyes édes tészták között.

Hírdetés

Könnyű fahéjas csiga tekercs:

Szeretjük, hogy ezek az egyszerű fahéjas csiga tekercsek pár órán belül elkészíthetők nagyon kevés aktív idővel. Megosztom a legjobb tippemet a tészta gyors kelesztéséhez az azonnali élesztő felhasználásával. Ha Ön még nem foglalkozott az élesztő tésztákkal, olvassa el az alábbi tippeket, hogy biztosak lehessen benne.

Fahéjas tekercs krém:

A lágy krémsajt mindössze 4 összetevőből áll, így még könnyebb, és egyetlen keverőedényben található: krémsajt, vaj, porcukor és vaníliakivonat. Ez a krém a következő napon a kedvencem, amikor újra melegítünk egy fahéjas csiga tekercset, és minden olvadttá válik, és az oldalára is rá folyik. Ha jobban szereti a mázat, próbálja ki a sózott juhar máz is.

Hogyan készítsünk fahéjas tekercset:

A házi fahéjas tekercsek könnyebbek, mint gondolnád. Valójában nagyon kevés aktív idő van – a szükséges idő a tészta kelni hagyni.

  • Gyúrjuk 3 percig a tésztát, fedjük le és 30 percig tegyük meleg helyre
  • Nyújtsuk ki a tésztát egy 25 cm × 43 cm-es téglalapra, és lágyított vajjal kenjük le
  • Meghintjük fahéjcukorra, és szorosan gördítsük fel, mint egy fatörzset
  • Vágjuk 12 darabra, tegyük egy vajas edénybe, fedjük le és bizonyítsuk 20-30 percig meleg helyen kelni
  • A tetejét megolvasztott vajjal megkenjük és süssük.
  • Az elkészült krémet, és szétterítsük meleg tekercseken.

Honnan tudhatom, hogy elegendő lisztet adtam hozzá?

A megfelelő tésztakonzisztencia kulcsfontosságú a fahéjas tekercsekkel. Ha túl sok lisztet ad hozzá, akkor sem emelkednek fel. Először ellenőrizze, hogy helyesen mér-e.

Tudni fogja, hogy elegendő lisztet adott hozzá, amikor a tészta dagasztása közben még mindig kissé tapadó, vagy tapintható, de nem tapad tiszta és száraz ujjhegyeihez. Az egyik kezével gyúrom, a másikat tisztán tartom, hogy tesztelem, és ellenőrizzem, hogy elegendő lisztet adtam hozzá.

Használhatok kevesebb vajat?

Dehogy.

A vaj döntő szerepet játszik a fahéjas csiga tekercsek nedvességében, és lehetővé teszi a fahéj-cukor keverék dermedését a fahéjas tekercsekbe. Hacsak nem kíván egy száraz fahéjas tekercset, ne sajnálja rá a vajat. Valójában az összeset ki tudja dobni az ablakon, és még inkább felhasználhatja a fahéjas tekercsek belsejében, és megkenheti a tetejét dupla vajjal!

Előkészíthetők ezek?

Ha azt akarja, hogy előző nap készítse elő a fahéjas tekercset, és reggelente frissen sült fahéjas tekercset szerezzen ünnepekre, vagy különleges alkalmakra, akkor nézd meg az éjszakai fahéjas tekercsek receptjét.

Tippek az élesztővel való munkához:

Használjon gyors élesztőt, amely egy gyorsan ható és gyorsan növekvő az élesztő. Felgyorsítja a folyamatot.

A hőség megöli az élesztőt és megállítja az emelkedő folyamatot. Soha ne melegítse túl a folyadékokat (43 és 46 C° közötti hőmérsékleten kell lenni), és tartsa a sütőt 38 C° hőmérsékleten, ha a sütőben keleszti a tésztát. A hőmérsékleteket kétszer ellenőrzom egy azonnali leolvasású hőmérővel.

Bizonyítás: Az élesztőtésztáknak emelési idő szükséges. A legtöbb esetben csökkentheti az emelkedési időt meleg helyiségben történő tartás, mint egy 38 C° sütő. Ha nincs hőmérő, akkor 2 percig melegítheti a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékleti értékre tekerjük, majd kapcsolja ki a sütőt. Helyezze a tésztát tálba egy törülközővel a sütőben, hogy ellenőrizze, csak ne felejtsük el a törölközőt a sütőben.

Hírdetés

Miért nem emelkedik az élesztő tészta?

Ha a tészta nem emelkedik fel és kel fel a várt módon, ezek a leggyakoribb okok:

  • Túl hideg – állítsa a tésztát egy melegebb helyre (38 C° sütő).
  • Túl meleg – ha a sütő, vagy a tej túl meleg volt, az megöli az élesztőt
  • Régi vagy lejárt élesztő – kezdje újra az új élesztővel.
  • Túl sok liszt – egy sűrű tészta nem emelkedik fel megfelelően

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.