Éjszakai fahéjas tekercs recept

Készítjük ezeket a szájban olvadó fahéjas tekercseket egy napról a másikra, de van valami új és csodálatos ebben a receptben. Észrevette a tetején ellenállhatatlan dekadencia lágy krémsajt koronáját? Hogy a barátaim ugyan úgy készültek.

Hírdetés

A fahéjas tekercsekhez tartozó rész kissé megolvad, minden csigába süllyedve, és a teteje megvastagodott és gyönyörű.

Ez egy egynapos fahéjas tekercs recept is. Olyan sok kíváncsi ember volt, hogy megkérdezte, vajon a fahéjas tekercsem egy éjszakán át működik-e, tehát megosztom a tippeket és trükköket (és ez nem lehetne könnyebb!). Ezek kiválóan alkalmasak nyaralásokra, vendégek és természetesen önökre is).

Mindig emlékszem, amikor először hoztam egy tétel fahéjas tekercset házba. Milyen gyorsan ették meg őket. Azóta nagy a keresletük).

Éjszakai fahéjas süti tekercsek hozzávalói:

 • 1 csésze meleg tej (nem forró)
 • 1/2 evőkanál száraz élesztő
 • 4 evőkanál granulált cukor
 • 3 csésze + 2–4 evőkanál általános liszt * helyesen mért, osztva (* lásd az alábbi megjegyzéseket)
 • 1 nagy tojás, szoba hőmérsékletű
 • 2 evőkanál olvasztott sózott vaj (1 evőkanál tésztához és 1 evőkanál a tepsi kikenéséhez, sütéshez)
 • 1/2 teáskanál só

A fahéjas süti tekercs töltelékhez:

 • 7 evőkanál sózott vaj, lágyítva, felosztva (6 evőkanál töltelékhez és 1 evőkanál ecsettel sütemény tetejére)
 • 1/4 csésze granulált cukor
 • 1 evőkanál őrölt fahéj

A krémsajt a tetejére:

 • 4 evőkanál sózott vaj, lágyított
 • 0,11 kg krémsajt, lágyított
 • 1/2 evőkanál vanília kivonat
 • 1 csésze édesség (porított) cukor
 1. Hogyan készíthetem a legjobb éjszakai fahéjas tekercset:Az elektromos keverőtálába adjon hozzá 1 csésze meleg tejet és megszórjuk 1/2 evőkanál élesztővel. Hagyjuk lefedetlen állapotba 7 percig szobahőmérsékleten. Adjunk hozzá 1/2 csésze lisztet, 2 evőkanál cukrot és keverjük el, keverjük addig, amíg el nem keveredik. Fedjük le műanyag csomagolóval, és hagyjuk szobahőmérsékleten 35-45 percig keleszteni (vagy 38 ° C-os sütőben 25 percig). (** Lásd az alábbiakat a fontos megjegyzésben).
 2. Habverővel verjük fel 1 tojás, maradék 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál olvasztott vajjal és 1/2 teáskanál sóval.
 3. A tészta dagasztógép használatával a 2. sebességnél adjon hozzá a fennmaradó 2 1/2 csésze lisztet (egyszerre 1/2 csésze), hagyjuk, hogy minden egyes adagolással összekeveredjen. Adjunk hozzá további lisztet 1 evőkanállal egyszerre, egészen addig, amíg a tészta már nem tapad ujjhegyére, vagy a tál falára, miközben keveredik, majd gyúrja / keverjük 10 percig. Fedjük le műanyag csomagolóval, és hagyjuk szobahőmérsékleten 2 órán keresztül keleszteni (vagy 38 C° sütőben 1 órán keresztül). A tészta méretének kétszeresnek kell lennie.
 4. Óvatosan szórjuk a lisztet egy tiszta munkafelületre, és tegyük a tésztát közepére. Megszórjuk a tésztát liszttel (éppen annyira, hogy a sodrófa ne tapadjon), és nyújtsuk téglalap alakúra. A kinyújtott a tészta tetejére 6 evőkanál lágyított vajat elosztunk, és óvatosan szétterítsük egy spatulaival.
 5. Keverje össze 1/4 csésze cukorral és 1 evőkanál fahéjjal, és egyenletesen meghintjük az egészet, vajas tészta felületére. Tekerjük fel a tésztát a hosszabb oldalak egyikével kezdve, szorosan tartva. Ha feltekercselte, nyomja be kissé a végeket, hogy kissé egyenletesebbé váljanak, majd szeleteljük tizenkettő azonos méretű fahéjas tekercsekre.

Ez a tipp GOLD: ízesítettlen fogselymet használjon, hogy megakadályozzuk a tekercsek összeragadását. Csúsztassuk a tekercs alá, majd húzza fel, tegyük át a keresztbe, húzzuk mindkét végét, hogy könnyen átvágja a tekercset, majd ismételjük meg.

Hírdetés
 1. A 9 × 13-as tepsibe vajjal kikenjük az alját 1 evőkanál vajjal, egyenletes térközt hagyva a fahéj tekercsek között tepsiben, vágott oldalával lefelé. Ha egy éjszakán át fahéjas tekercset készít, fedjük le szorosan műanyag csomagolással és hűtsük le. (legfeljebb 18 óra lehet). Vegyük ki a hűtőszekrényből és fedjük le őket. Hagyjuk, hogy a fahéjas tekercsek szobahőmérsékletre emelkedjenek 1 – 1/2 óráig (vagy 38 C°-os sütőben 35 percig).
 2. Egy evőkanál olvasztott vajjal lekenjük a tetejét és sütjük és 175 C° hőmérsékleten, 22–24 percig sütjük, vagy amíg a teteje világossá válik. Hagyjuk lehűlni a tepsit és 15 percig, majd a meleg tekercseket kenjük le krémsajt-mázzal (az utasítások lent).

Hogyan készítsünk krémsajt mázat:

Elektromos keverővel krémé összekeverjük 4 evőkanál lágyított vajat, lágy krémsajtot, és közepes sebességgel verjük bele, amíg krémes és sima nem lesz. Belekeverünk 1/2 evőkanál vanília aromát, adjunk hozzá 1 csésze porcukrot, és keverjük tovább, amíg lágy nem lesz (3-4 perc).

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.