Garzon tea és hársfa tea főzése

Most Garzon és hársfa teát készítünk teafilterekből. Mielőtt nekifogunk a teafőzésnek, egy pár dolgot megemlítünk a teáról.

A hársfa tea enyhe nyugtató, baktérium ölő, gyulladás csökkentő hatású. Erősíti a idegrendszert és emésztést segíti. Nagyon jó alkalmazható megfázásra, meghűlésre. A Garzon tea világ híres teaültetvények, gondos munkával megtermelt fekete tea kategóriájú, vöröses barna és kellemes ízű és illatú.

Hírdetés

Az elkésztet teát tetszés szerint ízesíthessük. Tehetünk bele cukrot és mézet, citromlevet.

Az elkésztet teát tetszés szerint ízesíthessük. Tehetünk bele cukrot és mézet, citromlevet.

A teánkat antik, régi teafőzőben fogjuk elkészíteni, közel negyven éves. Lássunk neki.

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 1 tasak Garzon teafilter
  • 1 tasak hársfa teafilter

A teafőzőt engedjük tele egy liternyi ivóvízzel. Gyújtsuk meg a gázfőzőt. Tegyük a teafőzőt a tűzhelyre és kezdjük a vizet forralni. A két filtert vegyünk ki a dobozból, belehelyezhessük a még nem forrásba lévő vízbe. Gondoljuk, forrásba levő vízbe is tehessük, így is lehet. A teafőzőnknek van fedele, tegyük rá, hogy a íz és a zamatokból ne veszítsen belőle.

Hogy, ha a teánk elkészül ízesíthessük citromosan, mézzel. A teát télen és nyáron fogyaszthassuk, mert egészséges. Ki, hogy szereti. A felforrt, emeljük le a tűzről és öntsünk porcelán bögrébe. Ha meg erősebb teafőzetet szeretnénk készíteni, tegyük a teával teli bögrébe még egy teafiltert. Hozzá mézet csurgassunk bele.

Mentés

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.