Tengeri halfilé rántva-videó recept

A receptünk nem a megszokott módon fogjuk készíteni, ugyanis nem használunk fel lisztet a bundához. Helyette zsemlemorzsát adagolunk a tojásokhoz. A halételt egyszerűen és gyorsan eltudjuk készíteni a családi összejövetelek alkalmából. A videó recepten megmutatjuk a elkészítés módját.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 80 dkg gyorsfagyasztott halfilé
  • 7 tojás
  • Zsemlemorzsa
  • víz
A tengeri halfilét bő napraforgó étolajban megsüssük mind a két felét.

A tengeri halfilét bő napraforgó étolajban megsüssük mind a két felét.

Fagyasztott tengeri halfilé kiengedése

Vegyük ki a fagyasztóládából, vagy a fagyasztószekrényből a műanyag zacskós tengeri halfilét. Bontsuk ki a zacskót ollóval és a tartalmát helyezzük egy tálcára. A fagyos halakat 1-2 órán belül annyira kienged. hogy tudjunk vele dolgozni. Amint a halak vizet enged, tépkedjünk papírtörlőt darabokat, felitassuk vele a vizet. Így szárazabb haldarabokra jobban tapad a tojásos massza.

Tojások előkészítése a felhasználáshoz

A hét tojásokat vegyük ki a tojástartóból, öblítsük le folyó vízzel és töröljük szárazra papírtörlővel ügyesen, hogy el ne ejtsük. Üssük fel külön tálba mindegyik tojás egyenként és egy műanyag nagyobb tálba öntsük bele. Erre azért van szükség, hogy a meggyőződjünk róla, hogy épek a tojások.

Prézlis bunda elkészítésének módja

Halfiléket tálba helyezve egymás mellé. A köztes részt kibéleljük papírtörlővel, így a kiengedett vizet felitatjuk vele. Sokkal jobban tapad a panír a halhoz.

Halfiléket tálba helyezve egymás mellé. A köztes részt kibéleljük papírtörlővel, így a kiengedett vizet felitatjuk vele. Sokkal jobban tapad a panír a halhoz.

Most már fókuszáljunk a nagyobb műanyag tálkára, amibe ki fogjuk keverni a zsemlemorzsás bundát. Ebbe raktuk előzőleg a tojásokat. Villa, habverő segítségével verjük enyhén habosra a tojássárgát és fehérjét együtt. A zsemlemorzsa zacskóját kibontva, öntsünk a tojásokhoz annyi zsemlemorzsát és egy kevés vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű tészta jelleget nem kapunk. Pörgessük meg sóval a prézlis tésztamasszát.

Halfilé sütésre felkészítése

A halak közül vegyük ki a papírtörlőket. Gyújtsuk meg a gázlángot és egy serpenyőbe engedjük étolajat. Annyi étolajat öntsünk, hogy a haldarabokat éppen ellepje majd. A prézli nélküli haldarabkákból mártsunk bele a prézlis tésztába, úgy hogy minden felől érje bunda.

A forró étolajban időnként fordítsuk meg a mind a két oldalát a halfilének.

A forró étolajban időnként fordítsuk meg a mind a két oldalát a halfilének.

Egyenként emeljük ki a prézlis tálból a forró olajba. Vegyük lejjebb a gázlángot és süssük először félig az egyik oldalát és a másik oldalát. Eztán addig süssünk még rajta, hogy enyhén megpiruljon mind a kettő oldala.

Elkészült tengeri halfilé tálalása

Tálalás előtt a kisült halfiléket lecsurgassuk és átrakjuk egy tálcára. Egymás mellé ízlésesen és gyümölcsfőzelékkel vagy zöldségfőzelékkel tálalhatjuk.

Tálalás előtt a kisült halfiléket lecsurgassuk és átrakjuk egy tálcára.
Egymás mellé ízlésesen és gyümölcsfőzelékkel vagy zöldségfőzelékkel tálalhatjuk.

A kisült és lecsurgatott haldarabokat papírlapra helyezzük. Fogyaszthatjuk a halszeleteket gyümölcsfőzelékkel, zöldségfőzelékkel, saláta vegyes körettel.

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.