Almakompót recept Videó

Nagyon egyszerűen eltudunk készíteni egy fogyókúrás ételtelek közül az almakompótot. Almaink az, hogy a szervezetünk kevésbé terhelje meg, egészségesen táplálkozzunk. Ajánlott miden évszakban, főleg téli és tavaszi időszakban, mikor a testünk vitaminhiányban szenved. Nézzük meg a videó recepten keresztül, hogyan készíthessük el magunknak.

Az almakompót készítése az útólsó fázisában, főzése.

Az almakompót készítése az útólsó fázisában, főzése.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 2 darab birsalma
  • 1,5 kg Jonatán alma
  • Ízlés szerin t kristály cukor ( 8 evőkanál cukor )
  • Egy csipet só
  • 6- 8 darab szegfűszeg
  • Víz

Mossuk meg a birsalmákat és a jonatán almákat folyó csapvízben, szennyeződés távolítsuk el róla. Keressük egy olyan tálat, amibe a almahéját és egy lábost a felszeletelt almáknak.

Főzés közben a almakompótunk.

Főzés közben a almakompótunk.

Hámozzuk meg és a csumát és a magházat vágjuk ki körkörösen hegyes késsel. Szeleteljük bele a birsalmát egy centis darabkákra és a jonatán almákat szintén.

Idáig eljutottunk, jöhet rá a kristály cukor. Elkezdjük a ízesítést. A recepttől eltérhetünk természetesen, ha több cukorral akarjuk elkészíteni. Itt nyolc evőkanálnyi cukrot adunk hozzá.

Felengedjük hideg vízzel, annyit hogy ellepje a almadarabkákat. Pörgessük meg kezünkkel egy kevéske asztali sóval. Gyújtsuk meg a tűzhely gázlángját és tegyük fel a lábasunkat a benne lévő almákkal együtt.

Ahogy már elkezdett forrni a almakompót, tehetünk bele hat-nyolc darab szegfűszeget. Még fokozhatjuk a ízek harmóniáját, rakhatunk egy kis őrölt fahéjat.

Kevergessük el fakanállal. A forrástól számított idő alatt egy negyed óra alatt elkészül  almakompótunk.

Fogyasztható:

Az almakompótot fogyaszthatjuk egymagában és reggel, délben és kora este is. Diétásan és kisbabának nagyon tápláló. Kínálhassuk a kompótot sült húsok mellé befőttként.

Hírdetés

Jó étvágyat hozzá!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.