Bundás sült alma serpenyőben-Videó recept

Mielőtt nekifogunk megismerni a videó receptet, pár szót a sült alma rejtélyeiről, Az egyik a sült alma egészséges a fiatalok és a idős és idősebb embereknek. Mivel rosttartalma kedvezően hat a szervezetre. Elkészíthessük sütőben, palacsintatésztával édesen porcukorral és fahéjjal és sósan. Tálalhatjuk köretként és desszertként. A mostani videó recept a palacsintatészta jellegű receptet mutassuk be.

Hírdetés

Hozzávalók:

  • 7-8 darab Idared alma ( Jonatán alma )
  • 4 darab tojás
  • Víz
  • Rétesliszt
  • Napraforgó étolaj
A bundás alma elkészült. lehet tálalni porcukorral.
Elkészült a bundás alma. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Az alma mennyisége változó, mert a alma nagysága és kisebb és nagyobb lehet. Ki,hogy dönt, megelégszik kettő almával vagy nagyobb mennyiséget készít belőle. A recept  4 főre készült.

Legelsőnek válogassuk épp és egészséges almát, mossuk meg folyóvízben alaposan. A csuma és a virág felőli részén kanyarítsuk ki a éles hegyes késsel végeit. Majd a valamelyik végétől kezdhetjük vékonyan meghámozni a almákat. Nem fontos, ha nincsen meghámozva.

Vágjuk ketté és a a magházat emeljük ki kés hegyével ügyesen. Arra vigyázzunk, főleg a kezünket meg ne vágjuk, másik hogy maradjon az almákból! Túl sokat ne vágjunk ki!

A megmosott és kicsumázott almákat felkarikázzuk és elkészítjük a sütéshez.
A megmosott és kicsumázott almákat felkarikázzuk és elkészítjük a sütéshez.

Az almákat most már kezdhetjük felkarikázni, körül-belül egy centis vastagságút válasszunk. Nem esik szét, át is sül elég hamar. Erre egy műanyag tál, vagy keverőtál alkalmas beleaprítsuk a almakarikákat. Míg el nem készítsük a bundát hozzá és sütésre nem kerül, benne hagyjuk.

A tyúktojásokat mossuk meg és keressünk egy tálat, amibe a bundát elfogjuk készíteni. Üssük fel egyenként a tojásokat, győződjünk meg, hogy épp-e.

A megmosott tojásokat feltörjük mind egyenként és a keverőtálba öntjük.
A megmosott tojásokat feltörjük mind egyenként és a keverőtálba öntjük.

Az épp tojásokat öntsük amibe a bunda lesz. Adjunk hozzá egy kevés sót, keverjük el vele. Jöhet a rétesliszt, csak annyit tegyünk mindig bele, hogy ellehessen keverni. Langyos vizet adagoljuk egy egy keveset mindig hozzá, ha bizonytalanok vagyunk. A lényeg egy kicsit palacsinta tésztánál sűrűbb tésztamasszát hozzunk ki belőle. Ne kapkodjuk el a dolgot! Keverjük el egyenletesen.

 A palacsintatészta jelegű massza elkeverése az összes hozzávalóval.
A palacsintatészta jelegű massza elkeverése az összes hozzávalóval.

Elérkeztünk odáig, hogy megkezdhessük az almák sütését. Gyújtsuk meg a gáztűzhely a legnagyobb gázlángját és serpenyőbe vagy nagyobb sütőedénybe öntsünk étolajat. Annyi étolaj kerüljön bele, hogy a almák egymás mellett és a almák tetejét elérje a forró étolaj.

Mikor elég forró az étolaj, mártsuk bele a négy-öt almakarikát a tésztamasszába. Majd ügyesen és óvatosan tegyük a forrásban lévő étolajba. Vigyázva arra, hogy égési sérülés elkerüljük!

Mikor az egyik oldala enyhén megpirosodott, fordítsuk meg villa vagy hasonló eszközzel és süssük meg a másik oldalát is. Addig folytassuk, míg a almakarika el nem fogy. Több almánk van, keverjünk kevés tésztamasszát hozzá.

A tálaláskor tálcára helyezzük a kisült bundás almákat. Megszórhassuk porcukorral, porcukorral elkevert fahéjjal.

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.