Brassói aprópecsenye videó recept

A hagyományos brassói aprópecsenye elkészítését fogjuk megismertetni videó recepttel és képekkel.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 1 fél fakanál sertészsír
  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 kg krumpli
  • 2-3 dl Napraforgó étolaj a krumpli sütéshez
Elkészült a hagyományos brassói aprópecsenye

Íme a hagyományos brassói aprópecsenye elkészítve.

Előkészítjük a hozzávalókat a aprópecsenyéhez, sertéslapockát, sertészsírt, foghagymát, őrölt borsot, sót, krumplikat.

A fagyasztóból kivettük a hús és kiengedett, elkezdhetjük a vágódeszkán először kétcentis csíkokra vágjuk és kétcentis kockákat alakítunk ki belőle. Tegyük a vágódeszkáról egy műanyag edénybe és öblítsük át hideg vízzel. Addig hagyjuk benne, még nem kerül rá a sor.

Akkora fém edényt válasszunk, amibe a kisült krumpli és a elkészült pecsenye jócskán belefér. Vegyük kezünk be egy fakanalat és a sertészsírral teli műanyagot és a fakanállal kanyarítsunk ki belőle fél fakanálnyi mennyiséget. Rakjuk a nagy főzőedénybe, amibe a pecsenyén fog később belekerülni. Gyújtsuk meg a gázlángot a tűzhelyen és rakjuk rá és olvasszuk meg a sertészsírt.

A nyers pecsenye hús elkezdtük zsírjára sütni, párolni.

A nyers pecsenye hús elkezdtük zsírjára sütni, párolni.

A felhevített sertészsíros edénybe, rakosgassuk bele a felkockázott sertéslapockát. Tekerjük a gázlángot takarékra, hogy most már lassan párolódjon a brassói apró pecsenyénk. Két – három perc múlva a adjuk hozzá a egy kávéskanál őrölt borsot, egy kávéskanál sót,

Tisztítsuk meg a fokhagymákat és törjük apróra fokhagymatörőn. Mehet a bele a aprópecsenye húshoz. Kevergessük el a fűszerekkel és a összezúzott fokhagymával. Kevés vizet öntsünk alá és tegyünk rá fedőt a lábas tetejére, hagyjuk lassan párolódni.

Míg a apró pecsenye hús párolódik, elkészítsük a krumplit hozzá. A krumplikat gondosan átválogassuk, hibás krumplikat félre tesszük, Krumplihámozóval hámozzuk meg, csíra helyét kanyarítsuk ki.

Mossuk meg egy műanyag edénybe a krumplikat és vágjuk félbe a nagyobb darabokat. Van a háztartásban hasábkrumpli szeletelő, rakosgassuk egyenként alá és készítsük el a hasáb krumplikat. Hogy ha meg nincsen, marad a hagyományos módszer a vágódeszkán hosszirányba, majd a krumpliszeleteket csíkozzuk fel.

Sült krumpli elkészítése, sütése a brassóihoz.

Sült krumpli elkészítése, sütése a brassóihoz.

Készüljünk fel a krumplik sütésére. Olajsütőbe vagy serpenyőbe rakjunk étolajat és kezdjünk egy adagot kisütni. Folyassuk a sült krumplik sütését, míg el nem készülünk vele. Csurgassuk le a étolajat róla és rakjuk a brassói pecsenye alaphoz. Keverjük el lassú és óvatos mozdulatokkal a krumplit és a húst.

Lehet még forrón tálalni a brassóit. Mellé készítünk savanyúságot, gyümölcsbefőttet.

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.