Latyak Torta babapiskótából elkészítése-videó

A babapiskóta receptek közül, elfogunk készíteni egy gyors és egyszerű desszert receptet. Méghozzá a babapiskóta pudingba lesz lehűtve. Nevezhetnénk úgyis, hogy pudingos babapiskóta torta.  Előnye, kezdők és kevésbé ügyes emberkék is eltudják készíteni a pudingos babapiskóta receptek közül bármelyiket. A legelső babapiskótás videó recepten lássátok az készítés módszerét.

Hírdetés

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 zacskó vanília pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • Ízlés szerint málnaszörp
  • 1 1/2 liter tej
  • étcsokoládé vagy tejcsokoládé
Étcsokoládét vagy tejcsokoládét ráreszelünk a tetejére.

A megfőzött krémet ráöntöttük. Étcsokoládét vagy tejcsokoládét ráreszelünk a tetejére.

A babapiskótákat vegyünk ki a zacskóból, mérjük le a mennyiséget. Ha kevesebb nem annyira fontos, mert krémesebb, puhább lesz. Egy nagyobb műanyag tálat válasszunk, amibe a folyékony puding és a babapiskóták biztosan beleférjenek. A babapiskótát darabonként tördeljük össze a kezünkkel egy-két centis darabkákra.

A babapiskótához főzünk krémet és ez által lett a neve Latyak torta. Vanília krémet fogunk főzni. Mielőtt elkezdenénk a krém főzését, locsoljuk meg málnaszörppel, összetört babapiskótás tálat berakjuk a hűtőbe, ezáltal a főtt pudingkrém hamarabb megdermed, meghűl.

Keressünk egy lábast, amibe a vanília pudingot eltudjuk készíteni. Öntsük bele a tejet és hozzá három evőkannál kristály cukrot, vaníliás cukrot és tegyük a gáztűzhelyre, gyújtsuk meg a gázlángot alatta. Egy kis lábost keressünk, amibe ki tudjuk keverni a pudingport. Bontsuk fel és öntsük bele port, adjuk egy kevéske tejet hozzá. Kezdjük el kevergetni. Ha úgy lássuk, hogy csomós, sűrű, adagoljunk addig még hozzá tejet, míg híg állagú nem lesz.

A forrásban levő tejhez adagoljuk hozzá a tejjel hígított puding port, kavargassuk gyorsan. Túl sűrű esetleg, még öntsünk még bele egy kevés tejet, forraljuk egy kicsit még rajta.

Kivesszük a hűtőszekrényből a lehűtőt babapiskótát, ráöntsük forrón a vaníliás pudingot. Fakanál segítségével elkeverjük a piskótával.

A következő folyamatunk, hogy reszelhetünk, darabolhatunk bele még a forró pudingba étcsokoládét, vagy tejcsokoládét.

Ezzel elkészült a Latyak tortánk.

Jó étvágyat hozzá.

Tippek és ötletek

  1. Átönthetjük a masszát tortaformámba, megdermesszük és díszíthessük.

Mentés

Mentés

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.