Tejbegríz készítése videó recept

Általános iskolában a napköziben találkozhatunk a menzás tejbegríz recepttel, megszórták kakaóporral és tálalták elénk. Vittük boldogan az asztalhoz, a híg tejbegrízt. Van aki, ha tejbegríz folyósan szereti és sűrűen. Az osztálytársam a mellettem levő asztalnál az mindmegette és még repetát is kért. Egy ami biztos, hogy gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják.

Az egyszerűen és gyorsan elkészíthető tejbegríz videóját láthatjátok.

Hírdetés

Híg tejbegríz recept

Tejbegríz arányok 2 személyre:

  • 4 evőkanál gríz
  • 1 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
A tejbegríz főzés titka.

A tejbegríz főzés titka.

Készítsük elő a hozzávalókat, grízt, cukrot, tejet. Keressünk egy kisebb lábost, tegyünk bele egy evőkanál cukrot, négy evőkanál grízt. Ezt úgy is szokták készíteni, hogy melegszik a tej és közben bele keverjük a búzadarát, de így is lehet. Felöntsük tejjel, körülbelül hat deci tejjel, feltesszük főni. Meggyújtsuk a gázt, állandó kevergetés mellet főzzük. Elkészítési idő tíz perc. Azon múlik, hogy mikor forr fel a tej. Mert a hűtőből vettük elő, több idő kell hozzá. Bárki egyszerűen gyorsan elkészíthető. Arra kell ügyelnünk, túl sok grízt ne tegyünk bele, mert akkor csomós, kemény lesz. 

Feltudjuk használni a tejbegrízt tölteléknek, akkor nem teszünk bele cukrot. Kihűt grízbe beleteszünk cukros margarint, habos keverjük. Nagyon finom a mézes zserbóba. Más süteménybe is nagyon finom. Tehát a zserbó töltelékében nincsen méz, hanem a mézes lapban.

Több, sok a cukor nem ragad lesz, hanem túl édes lesz, nem attól ragad le.

Már elkezdet forrni, kevergessük folyamatosan, lássuk szépen kezd sűrűsödni. Egy kicsit még sűrűsödik, ha már elkészült.

Hogyan fogyasszuk a elkészült tejbegrízt?

Egymagában, vagy pedig csokoládé öntettel megcsurgassuk a tetejét. A tányérba dzsemet rakunk, rá vagy mellé. Ez lehet sárgabarack lekvár, meggydzsem.

Kik fogyaszthatják?

Az határtalan, csecsemőstől a kisiskolástól a felnőttig, idős emberekig és laktatós.

Tejbegríz pudinggal

A következő recept videón megismerhessük, hogyan tehessük még változatosabbá a gyerekek étrendjét. Nem csak gyerekeknek, akár felnőtt idős embereknek. Ha a tejbegrízbe pudingot keverünk.

Vaníliapudingos tejbegríz recept

Elkeverve grízzel és tejjel, cukorral

Főzés előtt.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (vaníllin cukor)
  • 1 késhegynyi margarin
  • 1/2 liter tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A két kanál búzadarát, cukrot, margarint, vaníliás cukrot és a fél liter tejet egy lábosba beleadagoljuk. Egy kis tálkába beleszórjuk a pudingport, kevés tejjel elkeverjük csomómentesen. A grízes tejes lábost feltesszük a gáztűzhelyre, meggyújtsuk a gázt alatta és elkezdjük forralni. Mikor elkezd forrni a tejbegríz, belekeverjük a pudingot. Gyors mozdulatokkal elkezdjük kavargatni a tartalmát.

Főzzük körül beleül egy percig, míg puding megfől. A megfőtt puding alatt elzárjuk a gázt alatta és félrerakjuk a tűzhelyen.

Keressünk tányérokat és el szórtírozzuk, mindegyik tálba jusson. Gyümölcsbefőttet adhatunk hozzá.

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.