Tükörtojás készítése

A tükörtojás receptek közül legegyszerűbbel kezdjük. Hogy mi is a tükörtojás? Zsírban vagy olajban sült tojás. A tükörtojás angolul (sunny-side up, fried eggs, fried egg). Több receptet adunk közzé, amint az időnk engedi videó recept formájában. Lesz mikróban, tojás sütőben készült és a fűszerezése sem mindegy.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 8 db tojás
  • étolaj

Tükörtojás kalória: 196 kcal

A tojások feltörése, majd a kisütése.

A tojások feltörése, majd a kisütése.

Lássunk hozzá. Mossuk meg hideg folyó víz alatt a tyúktojásokat és töröljük szárazra. Tegyük egy nagyobb műanyag tálkába. Keressük elő palacsintasütőt vagy serpenyőt, ahogy tetszik, öntsünk bele étolajat. Annyit, hogy egyszerre két tojás elterülve benne tojások tetejét érje a étolaj. Zsírnál 1-2 evőkanál elegendő.

A megmosott tojásokat most már fel fogjuk törni. Én egyszerre kettő tojást szoktam megsütni, de nem szentírás. Egy kicsi tálba felüssük, egy vagy két tojást és a forró serpenyőbe belecsurgassuk. Várjunk egy két percet és fordítsuk meg a másik oldalára a mind a kettő tojásokat. Mikor a közepe a sárgája meg mattul, nem fényes, akkor átsült teljesen. A tojásfehérje szélei élénk pirossá válik.

Pecsenyevillával vagy vékony fakanállal emeljük ki a serpenyőből, csurgassuk le a zsírt vagy a olajat és tegyük egy papírtörlős szélesebb tálcára.

Fogyasztáshoz tegyük a tálunkra és sózzuk meg, pörgessük meg egy kicsit sóval.

Nagyszerű vacsorára és reggelire és egy tea mellet kenyérrel laktató ételt készítünk.

Jó étvágyat hozzá!

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük