Tükörtojás készítése

A tükörtojás receptek közül legegyszerűbbel kezdjük. Hogy mi is a tükörtojás? Zsírban vagy olajban sült tojás. A tükörtojás angolul (sunny-side up, fried eggs, fried egg). Több receptet adunk közzé, amint az időnk engedi videó recept formájában. Lesz mikróban, tojás sütőben készült és a fűszerezése sem mindegy.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 8 db tojás
  • étolaj

Tükörtojás kalória: 196 kcal

A tojások feltörése, majd a kisütése.

A tojások feltörése, majd a kisütése.

Lássunk hozzá. Mossuk meg hideg folyó víz alatt a tyúktojásokat és töröljük szárazra. Tegyük egy nagyobb műanyag tálkába. Keressük elő palacsintasütőt vagy serpenyőt, ahogy tetszik, öntsünk bele étolajat. Annyit, hogy egyszerre két tojás elterülve benne tojások tetejét érje a étolaj. Zsírnál 1-2 evőkanál elegendő.

A megmosott tojásokat most már fel fogjuk törni. Én egyszerre kettő tojást szoktam megsütni, de nem szentírás. Egy kicsi tálba felüssük, egy vagy két tojást és a forró serpenyőbe belecsurgassuk. Várjunk egy két percet és fordítsuk meg a másik oldalára a mind a kettő tojásokat. Mikor a közepe a sárgája meg mattul, nem fényes, akkor átsült teljesen. A tojásfehérje szélei élénk pirossá válik.

Pecsenyevillával vagy vékony fakanállal emeljük ki a serpenyőből, csurgassuk le a zsírt vagy a olajat és tegyük egy papírtörlős szélesebb tálcára.

Fogyasztáshoz tegyük a tálunkra és sózzuk meg, pörgessük meg egy kicsit sóval.

Nagyszerű vacsorára és reggelire és egy tea mellet kenyérrel laktató ételt készítünk.

Jó étvágyat hozzá!

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.