Sült szalonna lábasban készítése

A boltban vásárolt vagy a disznóvágás után elég gyakran készítenek sült szalonnát szabad tűzön nyárson, bent a konyhában tepsiben, serpenyőben elkészítve.

sul-szalonna-labosban

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 10 dkg füstölt szalonna személyenként
  • 1 kisebb vajretek


Nagyon finom reggelire, vacsorára a kihízott füstölt szalonna. A szalonna  tetejét kaparjuk meg egy kicsit, amennyit felhasználunk. Mert annál nincs rosszabb, ha túl sós a szalonna, már keserű szinte. A szalonnákat vágódeszkán a körül-belül öt. nyolc milliméteres csíkokat vágunk le a nagyobb füstölt szalonnáról, A bőrétől elvágjuk.

Egy kisebb lábosba halmozzuk őket. A gáztűzhely lángját meggyújtjuk és felrakjuk, takarék lángra levesszük, hogy jobban kiolvadjon a szalonna zsírja. Egy-két perc után húsvillával meg meg forgassuk, hogy egyenletesen süljön, mert a tetején lévők kevésbé éri hőhatás, így kevesebb a kiolvadt sült szalonna zsiradék.

A sült szalonnánk, akkor jó, mikor felére összeesik és halvány rózsaszínű szint kap.

Tálalhassuk megmosott vajretekkel.

Jó étvágyat hozzá!

Hírdetés

kalória : 556
fehérje: 35.7
szénhidrát: 1.35
zsír: 43.3

Tippek és ötletek sült szalonnához

  1. A megmaradt szalonna zsiradékját kenyérre csurgatva egy keveset, őrölt piros paprikával megszórva egy kicsit még ízletesebb lesz.
  2. A kiolvadt zsírt kihűthessük. Egy pár nap alatt felhasználhassuk egytálételekbe, keveset levesekbe és krumplis tésztához, Tepsiben sült húsos jellegű ételekhez.
  3. Sült húsokhoz adhatunk hozzá, mivel a húsnak füst aromát és a belegöngyölt csirkehús, egyéb hús nem szárad ki úgy. Jobban megtartja zamatát.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.