Puncs puding krém tortába margarinnal

A boltban, kereskedelemben kapható kerek tortát fogunk megtölteni főtt puncs puding krémmel. Amiben benne volt a torta, műanyagja ez lesz a tálcája, ebbe fogjuk belerakni a tortánkat.

Hírdetés

Puncskrémet főzzünk, meggydzsemet is teszünk az aljára, hogy minél pikánsabb legyen a tortánk. A pudingporokat ollóval felvágjuk a zacskó nyílását, beleöntjük a egy kisebb lábasba, amiben csomómentesen elkeverjük körülbelül 1dl tejjel. Keverjük is el.

Egy nagyobb lábosba, mely véglegesen benne főzzük meg a krémet, öntünk 1 liter tejet. Hozzáadunk 2 evőkanálnyi kristálycukrot a tejhez.  És még a krémhez előkészítünk margarint, kicsomagoljuk és 10 -15 dekát vágunk le belőle. Visszacsomagoljuk a margarint, félre tesszük, ahol nem lesz útba. A pudingunk ettől lágyabb és krémesebb lesz.

A meggydzsem ízesítés és dekoráció egyben lehet.

A meggydzsem ízesítés és dekoráció egyben lehet.

A gázlángot meggyújtsuk, feltesszük a főzőre a tejet és margarinosan, közben majd a margarindarabka elolvad a tejben. Várjunk addig míg felforr a tej. Majd belekeverjük a pudingporral elkevert tejet. Míg a tej nem forr keverjünk néha egy kicsit a a pudingos tejen. Egyszerű és gyorsan elkészíthető krémek közé sorolhatjuk.

Az összetételnél ügyeljünk, ha túl sok van a pudingporból szíjas, kemény lesz, kevesebb tej van benne szintén kemény lesz a krémünk. Túl sok  a tej benne túlságosan folyós lesz. Viszont, van előnye, ha piskótadarabokat aprítunk a pudingba, ezt nevezzük sodónak. Latyaktortát készíthetünk belőle.

Hírdetés

Most már kezd forrni  a tejünk, kevergessük, hogy ki ne fusson. Mikor kezd emelkedni a tej, öntsük bele a forrásban lévő tejbe a sűrű pudingos tejet. Míg forr kevergessük gyors mozdulatokkal kb egy percig. Vegyük le a főzőről, hagyjuk hűlni.

A krémünk kihűlt, most pedig megkezdjük a torta töltésének kezdeti lépéseit. Nagyon jól sikerült a krémünk. A piskótát három felé osszuk, átvágjuk hosszú késsel, hogy megtudjuk tölteni a piskótatortát. A műanyag torta tartóba belehelyezzük az legalsó tortalapot. Fogjuk meg a Nekünk kézre eső kezünkkel, öntsünk rá egy negyednyi részt a főtt krémből.  Igazítjuk el hosszú késsel a krémet. Óvatos mozdulatokkal helyezzük rá a második tortalapot és szintén öntsünk rá negyedét a puncskrémből. Jöhet az előzőleg elmondottak alapján a harmadik réteg piskótalap. A maradék főtt puncskrémet igazítjuk el a tortalap legtetején. Erre fogunk meggydzsemet tenni a puncskrémre.

Vegyük elő a meggydzsemes üveget és nyissuk ki, teáskanállal kanalazzunk ki egy keveset, helyezzük rá új begyünkkel. Addig folytassuk, míg úgy lássuk elegendőnek találjuk a dzsemet. Egyrészt ez lesz egy dekoráció a tortánkon. Különben, ha nem szándékozzunk díszíteni, lapok alá tehetünk.

Véglegesen lefedjük, leöntjük főzött kakaómázzal.

Mentés

Mentés

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.