Mézes zserbó töltelék -Vaníliakrém pudingból

Mézes zserbót fogunk készíteni, töltelékét fogjuk megismerni.

Hírdetés

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 tasak Vanília pudingpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 – 15 dkg cukor ( édesebbre szeretnénk, 20 dkg cukrot tehetünk bele )
  • 1 tasak Vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál meggydzsem
  • Kakaós torta máz

Elkészítjük a tejet a pudingnak, egy evőkanállal merünk a teflon bevonatú fazékba. Elég egy kanállal, mert  a mézes zserbó tésztája is édes. Ne legyen édes a krém. Majd aztán feltesszük forrni 9 dl tejet, addig elkészítjük a puding port, kikeverjük tejjel. A főzőn gyújtsuk meg meg a gázlángot és helyezzük fel rá.

Mézes zsebó alaprecept

Mézes zserbó recept képpel és fotóval

Vanília pudingport fogunk megfőzni. Vágjuk le a zacskó szélét ollóval és öntsük mind három zacskó tartalmát egy 1 dl tejben és simává keverjük kanállal csomómentesen. A forrásban levő tejben majd belekeverjük.

Elvan készítve egy műanyag keverőtálban a vajkrém, 10 – 15 dkg cukorral, csak simára kell majd keverni. Míg ki nem hűl a krém teljesen, lesz rá idő kikeverni.

Most már megnézzük tejet, kezd már forrni. Az elkevert három zacskónyi tejes pudingot egyenletesen beleöntsük és mindjárt keverjük. Túl sűrűnek látjuk, addig vegyük le a tűzhelyről és önthetünk egy kevéske tejet hozzá. Majd rakjuk vissza a tűzhelyre. Forrjon egy kicsit keverjük közben, majd zárjuk egy a gázlángot és tegyük hűvös helységbe kihűlni. Ez idáig ez kész.

A megfőtt kihűt krémet behozzuk a konyhába és felrakjuk a konyhaasztalra. A vajkrémbe még teszünk 1 tasak vaníliás cukrot é s tovább keverjük a vajat gyors mozdulatokkal habosra, krémesre.

A kihűlt pudingot fakanállal vagy habverővel keverjük fel, majd a kikevert vajhoz fokozatosan adagoljuk hozzá a pudingot. Kezdhetjük a elkeverését a vaj és pudingot. Az elkészítési idő: 1 1/2 2 óra között lehet, függ a helység hőmérsékletétől, ahol hűtöttük.  A krém elkészítése egyszerű, kezdők is elkészíthetik.

Ha habverővel keverjük, érdemes átváltani fakanálra. Sokkal könnyebben dolgozhatunk vele, mivel erősebb. Így a leragadt az edény aljára a vajkrémet eltudjuk keverni egyállagúra. Gyorsíthassuk a krém eldolgozását kézi vagy robotgéppel, ahogy gondoljuk. Nagyobb mennyiségű krémet akarunk készíteni, duplázzuk meg az adagot, puding leírása szerint.  Az eldolgoztuk a vajat a pudinggal, ezzel el is készült a krémünk.

A kereskedelemben kapható mézes lapokat töltjük meg a krémünkkel. Tepsit kibéleljük sütőpapírral és a 1-1 mézes lapokat egymás mellé helyezzünk. Majd a krémet elosszuk a lapokon. Ügyeljünk rá, hogy ne csússzon el lapok, mikor szétterítsük. A krémet kenhessük a szokásosnál kicsit vastagabban. Elkent krém tetejére  1- 1 krém nélküli mézes lapot enyhe mozdulatokkal ráhelyezzük és kicsit megnyomkodjuk.

A következő szintre házi főzésű meggydzsemet elterítjük szépen egyenletesen. A dzsem mennyisége függ a tészta szélességétől és a hosszától. Tehát meglátásunk  szerint kenjük meg, erre tegyünk egy-egy mézes lapot és a tetejére megint főtt krémet. Jöhet újabb mézes lapok és a szélein és a oldalain elkenjük a krémet.

Az legutolsónak főzzünk rá kakaóból torta mázat és hagyjuk megdermedni tetején és tálalhatjuk a vendégeknek.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.