Főtt csirkecomb sütés serpenyőben- videó

Ebédet főzünk és a második fogást szeretnénk ízletes falatokat készíteni. Mondjuk húslevest akarunk készíteni, hámozzunk meg 3-4 darab krumplit, mossuk meg és tegyük gyorsan a húslevesbe.  Mikor a leves elkezd forrni, nézzük meg, hogy megfőtt-e a krumpli a levesbe. Villával próbáljuk átszúrni, viszonylag könnyedén átmegy akkor jó. Vegyük ki belőle. Később szükség lesz rá. A másik ami a legfontosabb, hogy a húslevesből szintén vegyük ki a csirke combokat, csurgassuk le a húsleves lét róla. A főtt csirkecombok rántva sokkal kisebb kalóriája van, mint a simán  sütnénk meg a serpenyőben.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 60 – 70 dkg csirke felső comb
  • 5 tojás
  • Kevés réteslisztet és BL 55 lisztet
  • 3 -4 darab főtt krumpli
  • étolaj
Forró olajban a csirkecombok

Főtt csirkecombok sütés közben

Készítsünk elő az alapanyagokat, búzalisztet mindkettőből, tojásokat, főtt krumplit, sót és étolajat. A kivett krumplikat gondosan összetörjük villával. Valamivel palacsinta tészta massza sűrűbb tésztát készítsünk.

A lényeges, hogy egy jó tapadó massza állagú legyen. Figyeljétek meg a videón, így nehéz körbe írni. Egy kis tapasztalattal és nem az el készítjük, mindig tökéletesebb lesz. Közben meggyújthassuk a gázfőző lángját. A rántott csirke comb készül. Öntsünk bele étolajat a serpenyőbe, hogy ellepje legalább félig a csirke combokat az olaj. Sertészsírral is készíthessük, csak nehezebben emészthetőbb lesz.  Megvárjuk, hogy melegedjen és forrósodjon az olaj. Addig se legyünk tétlenek, hempergessük meg a csirkecombokat a tészta masszában és tegyük a forró olajba. Pár perc múlva, fordítsuk meg a másik oldalára. Sütés közben, ha úgy lássuk kevés az olaj, pótolhatjuk. Hamarosan megsült a prézli nélküli csirke comb. Igen, prézli nélküli, Mi így szoktuk készíteni. Nekünk így finomabb. De valaki belemárthassa prézlibe is. Készítsünk egy tányért és egy tálcát, ahol a combot végleges tálalási helyére kerül. Közben meg is sült az első adag.  Jöhet a következő csirke combok. Míg sülnek, addig készítsünk krumplifánkot.

Ha elfogytak a combok, addig míg sülnek a megmaradt bunda masszát pár evőkanálnyi lisztel sűrítjük, felhasználjuk krumplifánknak. Így megspóroltunk időt magunknak. Fogyaszthatjuk önmagában, főtt csirke combbal, vagy prézlis bundás csirke combbal, prézli nélküli bundás csirke combbal. Az otthonunkban van szilvalekvár, meggydzsem, őszibaracklekvár, sárgabaracklekvár, mindegyikkel nagyon ízletes vacsorára. Vacsorára fél percre berakjuk a mikróba és kivesszük és tálaljuk, megkenjük lekvárral, kiváló vacsorára is. Vehessük villával ki a csirkecombokat a serpenyőből. És jöhet a krumplifánk sütése. Készítsünk elő egy evőkanalat és szaggassunk belőle galuskákat. Úgy minden egyes galuskánál mártsuk bele a forró olajba a evőkanalat. Majd az utolsó adagnál zárjuk el a gázt alatta. Az elkészült krumplifánkot és a csirkecombokat tálaljuk külön-külön. Mi barackbefőttet fogyasztjuk a videón.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 🙂

A combokat és a fánkot süthessük wok-ban is, ha úgy gondoljuk.

Hírdetés

Mentés

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.