Csirkecomb grillezve

Grillezett csirkecombot készítünk, ki csontozhatjuk, ahogy gondoljuk és időnk és energiánk engedi. Lehet csirke felső comb grillezve és alsó egyben is, ugyan olyan ízletes grillezett csirkecomb filé és filézés nélkül. Grill csirkecomb sütőben és szabadban gázgrillen egyformán megsül, parázson a legpikánsabb a grillezett csirkecomb receptek.

Csirkecomb grillezve

Csirkecomb grillezve

Hozzávalók:

Hírdetés

  • Személyenként számolhatunk 4 darab felső és alsó csirkecombot.

Grillezett csirkecomb pác

  • 1 egész fokhagyma
  • 1/2 liter olívaolaj, ( napraforgó étolaj )
  • bors

A fokhagymát szedjük gerezdekre, pucoljuk meg. Fokhagymatörőn egyenként törjük össze, rakjuk akkora műanyag tálba, hogy beleférjen a  fél liter olaj és a csirkecombok. Borsozzuk és sózzuk meg.

 Grill csirkecomb pácolása

A csirkecomb bőré leszedhetjük, ha nem nagyon kedveljük. Viszont rajtahagyjuk megvédi a comb külseje esetleg kiszáradjon. Vágjuk külön-külön a felső és alsó combot, helyezzük bele a páclébe, hűtőszekrényben minimum 1 óra hosszat hagyjuk pácolódni. Maximum 1 nap.

Grill csirkecomb pácolása.

Grill csirkecomb pácolása.

Csirke grillezve gázgrillen

Gázgrillező csatlakoztatása a gázpalackkal.

Gázgrillező csatlakoztatása a gázpalackkal.

A gázgrill használati utasítás szerint csatlakoztassuk a készülékhez a gázpalackot, győződjünk helyesen jártunk el. Nincs-e sérülés a palackon, csatlakozón.

Mindent rendben találtunk gyújtsuk be elektromosan a piezós gázgyújtóval, vagy gyufával. Nézzük meg, ég-e végig a sütő lángja. Ha nem, inkább ne kísérletezünk vele, vigyük szakemberhez.

Tényleg ég a lángja és hurrá, süthetünk kedvünkre. Első lépésben hevítsük fel sütőfelületet, tegyünk rá próbának élelmiszer darabkát. Túl gyorsan kezd sülni vegyük lejjebb a gáz szabályzó gombot.

Tehát lassú tűz mellet kezdjük fel rakosgatni a combokat, hármat négyet. Mikor az egyik oldala egy kicsit megsült, fordítsunk rajta a másik oldalára. Így egyenletesen át tudjuk sütni, ha kisebb időközönként megforgassuk. Hústűvel vagy villával meggyőződhetünk róla, hogy átsült-e. Mind ezt megfontolt mozdulatokkal szúrjuk bele, szét eshet a husi. Meg még a tapadásmentes teflon bevonat ne sérüljön meg. Ugyan így járjunk el a levétellel.

Csirkecomb megfordítva a gázgrillen.

Óvatosan bánjunk a mozgatással a teflon tetején, hogy sérülésmentes legyen.

Grill csirkecomb sütőben

Elektromos grillsütőnél szintén ellenőrizzük le a készülék állapotát, nem sérült a vezeték, fűtőlap. Több előnye van, faszén és a gázgrillel szemben, konyhában és erkélyen egyaránt használhatjuk. Nem kell gondoskodnunk gázpalack és faszén után pótlásáról, nem kormól.

Sütésnél úgy járjunk el, mint a gázgrillel.

Csirkecomb grillezve faszénparázson

Gyújtsuk meg a grillgyújtó folyadékkal a faszenet, hagyjuk addig míg teljesen átizzik minden faszéndarab. Ha állítási lehetőség van a sütőn, közepes vagy legmagasabb szinten. Túl gyorsnak látjuk a parázslást, zárjuk alulról le a levegőszabályzót.

Sütésnél győződjünk meg a kellő hőfokról, időnkét tegyünk rá néhány darabkát a faszénből. Tüzelésnél próbáljuk eltalálni egyfajta közepes hőmérsékletet.

Hírdetés

Jó étvágyat és örömteli grillezés!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.