Rakott káposzta kínai kelkáposztából

A rakott káposzta készülhet savanyú káposztából, akár kínai kelkáposztából is süthetjük, kemencében és benti háztartási sütőben. A magas fehérjét és karotin, C vitamint, ásványi anyagokat hordozz magában. Ezért értékes táplálék. Rakott káposzta kínai kelkáposzta készítésnél érdemes a tepsit, jénait  fedelével vagy alufóliával letakarni,  hogy a sütés alatt a magas C vitamin jobban megmaradjon. A darált húsos ételek közül a legfinomabbak a káposztás ételek.

Hogyan készül a darált húsos ételek Rakott káposzta kínai kelkáposztából? Íme a rakott káposzta recept.

Hozzávalók:

Hírdetés

  • 1 kg sertés darált hús
  • 1 kg kínai kelkáposzta
  • 30 dkg rizs
  • 1 teáskanál szemes köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 8-10 evőkanál tejföl
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 4 evőkanál étolaj

A kínai kelkáposztát konyakész stádiumba helyezzük, azaz megmossuk és a fonnyadt leveleket leszedjük. Káposzta részeket gondosan kiválogatjuk, nagyon torzsás részre nem lesz szükségünk. Felhasználhatjuk lereszelve Húsos kínai kelkáposzta vagy főzelékbe. Vékonyabb és zsengébb levelek 2-4 felé vágjuk és 2 evőkanál étolajjal meg locsolt jénai tálba vagy Pataki tálba, tepsibe  helyezzük. Pörgessük meg sóval, hogy álljon egy kicsit. Egyenlőre hagyjuk benne, míg el nem készül a többi hozzávaló.

A rizsát válogassuk ki az épp rizsszemeket és mossuk meg hideg vízzel. Tegyük fel főni a rizsát. Másik tűzhelyrózsán a darált húst fogjuk elkészíteni. Tehát kisebb lábosba 2-3 evőkanál étolajat és tegyük bele a darált húst, 1 teáskanál szemes köménymagot, 1 teáskanál őrölt borsot, kevéske sót. Főzzük takaréklángon, inkább pároljuk, kavargassuk sűrűn, hogy le ne kozmáljon, míg a darált hús megpuhul. Nem lesz rágós.

Elkészült a rizs és a fűszeres darált hús, kel káposzta levelekből vegyünk ki, hogy egy sor maradjon. Majd egy sor főtt rizs réteg, darált hús réteg, kel káposzta réteg, tejföllel megkenjük. Ez addig folytassuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.

Legvégén kenjük be tejföllel és szalonnával szórjuk meg. A sütött készítsük a sütésre, gyújtsuk be a sütőtérbe. Hevítsük fel és vegyük takarék lángra, helyezzük el benne a rakott kelt jénaival, vagy Pataki tálba. Takarjuk le fóliával vagy fedővel, ha úgy gondoljuk. Nem kötelező.

Sütés ideje: 1 óra

Három negyed óra múlva takarjuk ki, pirítsuk meg picit a tetejét, negyed óra alatt.  Ezzel elkészültünk.

Hírdetés

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.