Mézes mustáros csirkecomb zöldséggel

Vendéget várok és nincs a környéken szálloda és étterem, így valamit kikelet találni, hogy milyen finomsággal lepjem meg. Hamburgerra meg nem megfelelő most. Így született egy ötlet, Mézes mustáros csirkecomb zöldséggel elnevezésű rakott ételecske. Lássunk hozzá, mert az idő telik.

Hírdetés

Hozzávalók:
4 db csirke felső comb
50 dkg karfiol
50 dkg burgonya
25 dkg sárgarépa

Mézes mustáros pác

10 dkg szalonna
1/4 kávéskanál őrölt bors
5 dkg fokhagyma
4-5 evőkanál étolaj
1 evőkanál akácméz
1 dl víz
Ízlés szerint só

Mézes mustáros csirkecomb zöldséggel

Mézes mustáros csirkecomb zöldséggel sütésre készen

A zöldségeket megmérem és a karfiolból kellő mennyiséget levágom, karfiolt és a sárgarépát megmosom, felesleges részektől megszabadítom. A sárgarépát meghámozom, három négy felé darabolom. Karfiolt kisebb darabokra szétszedem. Egyenlőre egy műanyag tálba félre rakom a sárgarépával. 50 dkg burgonyát kimérem és eltávolítom a burgonya héját, megmosom egy tálba, ha szükséges kétszer is folyóvízben. Hasábokra feldaraboljuk és a zöldségek közé öntjük. A feldarabolt csirkecombot hideg vízben egy tálba átöblítem, kiöntöm a vizet alóla. Kétszer megismétlem és átrakom a zöldségek közé a combokat. Kiöblítem a húsos tálat, amiben megmostam húst, bele adagoljuk a mézes mustáros pác hozzávalóit.

A szalonnát először felcsíkozom, felcsíkozott szalonnát apó kockákra vágom és a tálba a rakom, étolajat és vizet öntök rá. A fokhagymát megtisztítom, fokhagymatörővel apróra zúzom, hozzáadom a fokhagymát. Ha van a háznál akácmézes üveg, adjunk hozzá egy evőkanállal. Borsozzuk meg és sózzuk meg. Tegyük bele a combokat és forgassuk és keverjük el az egészet. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órahosszat állni. Jénai tálba halmozzuk a burgonyát és a zöldségeket. A hűtőszekrény alsó részéről elővesszük a pácot és belehelyezzük a húst, kanál segítségével egyenletesen elosszuk a páclevet és a szalonna darabokat. Egyébként valaki nem szereti a szalonnát, az ki hagyhassa belőle.

Begyújtsuk a sütőnket és felforrósítjuk, takaréklángon megsüssük.

Hírdetés

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.