Gumicukor torta kakaós mogyorós krémmel

Mikor van Valentin nap?
-Minden év február 14.-én Valentin azaz Bálint nap. Angolszász ország a származási helye és angolul Valentine’s Day. II Claudius császár uralkodása idején Szent Bálintot mielőtt kivégezték, egy lánynak visszaadta a látását. Levelet írt a lánynak, hogy nem fog lenni az élők soraiban, február 14-én lesz az a nap. A leányzó és családtagjai, ismerősei megünnepelték minden alkalommal. Mindig szélesedett és népszerűbb lett a Valentin nap ünnepe. Kisiparosoknál és magánházaknál elindult egy folyamat a Valentin napi ajándék készítés. Kereskedők kapva az alkalmán a boltokat is megtöltötték áruval, szintén elmesélték a történetet és ajándékozzák meg kedvesüket a különböző ajándékokkal, többféle választékkal a Valentin napi meglepetések. Végül a hosszú hosszú évszázadon keresztül fent maradt a régi hagyomány. Az üzletekbe sokféle ember megfordult, vendéglő tulajdonos és cukrászda tulajdonos és készültek a finomabbnál finomabb krémes sütemények. Írónak megmozgatta a fantáziájukat és filmrendezők és divattervezők, fotósok és fényképészek. Kialakultak több ajándék és sok más egyéb. Íme néhány:

Hírdetés

 • Valentin napi idézetek
 • Valentin napi ajándékok
 • Valentin napi versek
 • Valentin napi képek
 • Valentin napi randevú online
 • Valentin-Nap Képkeretek
 • Valentin-nap üdvözlőkártyák
 • Különleges Valentin Nap film
 • Valentin-napra szobadíszítés
 • Valentin napi könyvek
 • Valentin napi ételek és Valentin napi süti

Majd elérte a Magyarország határát és nálunk is meghonosodott, felgyorsultak itthon is az események. Hát felkapott lett és így jött létre a Valentin napi süti a Gumicukor torta kakaós mogyorós krémmel. 

Gumicukor torta mogyorós kakaós krémmel

Hozzávalók a gumicukor torta tésztához:

13 db tojás
13 púpos evőkanálnyi liszt
13 púpos evőkanál kristálycukor
2 púpos evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódapor
2 púpos evőkanál kristálycukor a tojássárgához

Mogyorókrém készítése süteményhez

45 dkg margarin
3 púpos evőkanál mogyorókrém ( Nutela )

Fehér csokokoládé máz
Chocóla Weisse Schokolade 100 g
5 dkg margarin

Dekoráció
Gumicukor receptje: Házi készítésű gumicukor
szilikon szívforma

Mielőtt neki kezdünk Valentin napi torta elkészítéséhez, vegyük sorra megvannak a hozzávalók és készítsük el a magasabb tepsit és sütőpapírral béleljük ki a belsejét. Henger alakú tortaforma mellet döntünk, az aljára tegyünk sütőpapírt. Kényelmesen és meggondoltan elkészíthessük a kakaós piskóta tésztáját. Amikor meg sütés közben eltudjuk készíteni a kakaós mogyoró ízű krémet. A torta díszítéshez keresgéljünk boltok és üzletekben kapható  muffin szilikon sütőforma, szívforma alakút. Dekoráció zselatinból fog készülni, kakaós torta tetejére kerül egyenlően szétrakva. Az elkészítésére a gumicukor részletes leírásában kerül sor.

Lássunk hát neki. Keressünk elő egy keverőtálat és egy habverő üstöt. Üssünk fel a tojásokat, válaszuk külön a tojásfehérjét és a sárgáját. A sárgája a keverőtálba és a fehérje a habverő üstbe. A üstben kezdjük meg a tojásfehérje habbá felverését és adagoljuk hozzá a kristálycukrot evőkanállal. Annyi evőkanál kristálycukor, mint amennyi tojás. Keverjük el benne a cukrot és kézi vagy gépi habverővel kemény habot készítsünk. A hab keménységéről megvizsgálhatjuk úgy, ha először félre fordítjuk, lássuk még folyik, tovább verjük. Teljesen kemény hab akkor jó, ha az üstből nem fordul ki, ha lefele fordítsuk. Elkészültünk a habbal, kezdhetjük a tojássárgájának a kikeverését. Evőkanállal tegyük bele a cukrot és keverjük addig, míg légbuborékok nem keletkeznek benne. Jöhet hozzá a felvert hab, keverjük el óvatosan, ne törjön meg a hab jelegű állaga. Egy kisebb tálba szitáljuk le a lisztet és a kakaót, tegyük bele a egy kávéskanál szódaport, majd adagoljuk hozzá a tojásos masszához. Keverjük el csomómentesen és egyenletesen. Elkezdődhet a tészta kiöntése a tortaforma vagy a tepsi alakú formázása. Habspatula segítségével adagoljuk a tésztát, miután kiöntöttük, közepétől húzzuk ki a oldalakra a tésztamasszát. Erre azért van szükség, mert a sütés közben a tészta középtája mindig magasabb lesz. Túl nagyra nőne. Hevítsük fel a sütőnket a takarék és a nagy láng között. Ezt mindenki a saját sütője alapján és tapasztalatán állítsa be. Elég forró, rakjuk be a sütőbe és süssük meg.

Míg sül a tortánk, elkészítsük a mogyorós kakaós krémet hozzá. Szoba hőmérsékletű margarint tálba helyezzük az írt mennyiséget, hozzáadagoljuk a mogyorókrémet. Kikeverjük krém állagúvá és csomómentesre. Így lesz krémes sütemény.

Megsült a tortánk, tegyük ki hűlni, olyan helyre, ahol nincs kéz alatt. Addig készítsük el a házi készítésű gumicukor receptjét és öntsük ki formába, úgy hogy a szilikon szívforma aljától körülbelül egy centiméter vastagságú gumicukrot kapjunk.

A kihűlt tésztáról lefejtsük a sütőpapírt, tésztát ketté vágjuk és megkenjük krémmel az egyik felét. Összeillesztjük egyenletesen.

A fehér csokoládét felkockázzuk és egy edénybe rakjuk. Kimérjük a margarint és belehelyezzük. Nagyobb edénybe vizet forralunk és a csokoládés edényt vízfürdőbe helyezzünk, cseppfolyóssá melegítjük és elkeverjük a margarinnal. A meleg tortamázat osszuk el egyenletesen és kenjük el, hogy mindenhova jusson.

Hírdetés

A kihűlt szilikon formából emeljük ki a szívecskéket és tegyük rá ízlésesen.

 Jó étvágyat hozzá! 🙂

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.