Szőrtelenítés és cukorgyanta házilag

A fiatal és a idősebb nők körében szépség kihívást jelent és komoly esztétikai megjelenést a jó idő beállásával kedvező közérzetet. Van olyan, szégyelli és kellemetlen számára, szőrös a lábai és karjai, vagy éppen az arcon, lábaik között, mellbimbó és férfiaknál a mellkason, háton.

Hírdetés

Kellemetlen tud lenni a hónalj a forróságban megizzad, párolgást a ruhanemű gátolja és izzadság szag árad a környezetünk és magunk felé. Másik ok, hogy lábak és a karok alatt megjelenhet a bőrgomba, pattanás és elzsírosodhat. Izzadás gátló spray valamelyik alapanyagára allergiásak vagyunk és ez a legideálisabb a  x-epil  megőrzésére.

cukor_gyanta

Mely testrészen szoktak szőrtelenítést végezni?

Teljes arc szőrtelenítése és arcfiatalítás,  orcák  és áll és pajeszok és nyak szőrtelenítés,  toka és szemöldök és tarkó szőrtelenítése, váll és hát és derék szőrtelenítés, mellkas és has, felkar és alkar szőrtelenítése, kar és hónalj, far és fenék szőrtelenítés, intim  és bikini területe szőrtelenítése, comb és lábszár, láb és lábfej szőrtelenítés.

Kozmetikus épületébe nem szívesen mert bemenni, nem mer róla nyíltan beszélni róla sok ember.

Többféle módszert tudunk ajánlani:

 1. Az egyik a borotválás.
 2. Végleges szőrtelenítő krém és a szőrtelenítő spray.
 3. Professzionális otthoni hőalapú szőrtelenítő gépek.
 4. Elektrolízises szőrtelenítő gépek.
 5. IPL villanófényes otthoni tartós szőrtelenítő készülékek.
 6. Professzionális és hatékony lézeres szőrtelenítő gépek és készülékek.
 7. Hideg szőrtelenítő gyanta.
 8. Meleggyanta illóolajokkal.
 9. Intim gyanta otthon és szőrtelenítés házilag.

Szőrtelenítési technikák:

 1. Borotválás után kipirosodik és érzékenyé válik, túl éles borotva miatt megvágja magát és elkel látni, azonnal elsősegélyben részesülni. Majd a sebtapaszt fent hagyni a randevú miatt. Kisé kínos és másoknak meg komikus.
 2. Ha bőrallergiánk van és bizonytalanok vagyunk szőrtelenítő spray és szőrtelenítő krémre.
 3. Szőrtelenítő gépek kaphatóak, de egyenlőre nincs pénzünk megvásárolni, nincs kedvünk kozmetikushoz elautózni és villamosozni.  Így maradtunk annyiban megpróbáljuk mi magunk kezünkbe venni a szőrtelenítés házilag azaz a házi szőrtelenítés megoldásánál.

Egy olcsó és azonban nem biztos, fájdalommentes lehet. Mivel függ mennyire erős a szőrzet a bizonyos területen.

Az utolsó a 9 pontra van egy régi bevált cukorpaszta recept és nem kell időpontot egyeztetnünk a kozmetikussal. A jótékony hatása, hogy fertőtleníti a bőrfelületet. Megoldhatjuk mi is egy kis elszántság és bátorság kell hozzá és kísérletezés.

Mi is valójában a cukorgyanta házilag elkészített készítmény? A receptből így is úgy is kiderül.

Hozzávalók a következők:

2 decis pohár félig öntjük kristálycukorral
2 decis pohár negyede tiszta víz
1 fél citrom leve, annak megfelelő Olimpos citromlé

Karamell készítése

Keressünk egy kisebb lábost és önjük bele a hozzávalókat és csavarjuk bele a citrom levét. Tűzhelyen kezdjük hevíteni és kavargassuk közben. Ezt addig megy a folyamat, míg sűrű és sötét karamell masszát nem kapunk. Ha készítettünk már karamellát, könnyebb a dolgunk van. A karamell készítés nem ördöngösség, tapasztalat kell hozzá. Öntsük át egy teflon bevonatú lábasba és kevergessük és hagyjuk lassan közben hűlni. Addig míg megvizezett ujjal belenyomva kéz meleg hőmérsékletű nem lesz.

Gyanta használata

Ha kézhőmérséklet elérve gyúrjuk és nyújtjuk a kezünkben és gyantázás  előtt leszakítva egy darabkát a kezünkkel nyújtsuk végig a gyantázandó testfelületen. A szőrszálak ellentétesen nyújtsuk végig és a egy gyors mozdulattal rántsuk le. A megmaradt golyócskát újból összegyúrjuk és folytassuk tovább. Az elvégzett testfelületen jó a bőrnek a babaolaj és babahintőpor, púder.

A szőrtelenítés házilag más alkalomkor is elvégezhetjük

Mivel jön le a gyanta?

Hírdetés

Hideg és meleg gyanta kereskedelemben kapható gyanta eltávolító olaj, másik lehetőség sebbenzinnel és tusfürdővel lemosni. A cukorgyantát langyos vízzel, megvizezett törlőruhával áttöröljük. babaolajjal bedörzsöljük.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.