Betegségek-Szemgyulladás-Férgesség

A szemgyulladás (kötőhártya gyulladás) a kölyök cicáknál elég gyakori. Okozhatja vírus és idegen test, por, virágpor. A macska  vagy a kutya szeme könnyezik, pár nap elteltével a szem váladék besűrűsödhet és gennyes is lehet, ha nem kap semmilyen ellátást.

Hírdetés

Nézzük meg a legelső stádiumban, nincsen-e idegen test a szembe, toklász és egyéb.
Samponnal mosdattuk előző napokban, hogy szemekbe kerülve irritálta, gyulladást idézet elő.

2015-10-31 11_17_14-frici_weblapja-macskak-kutyak

Tisztítjuk meg langos kamillás teával, úgy hogy összehajtogatott géz lapot átitatjuk teával és óvatosan áttörölgessük a szem környékét. 1- 2 nap alatt nem szűnik meg, keressük fel állatorvosunkat.

Férgesség

A cicákat és kutyákat sem kíméli a férgesség, igen kellemetlenkedő parazita. Az egyik a orsóféreg és a galandféreg, kampósférgek. Sajnos emberre is veszélyesek.

Az állat elfogyasztott táplálékok után is sovány és a szőrzete nem fényes, gyengének mutatkozik. Plusz még bolhája van, valószínűsíthető, hogy galandférge van. A bolha lárváik megeszik a féreg lárváit és a kikelt bolha csípéssel visszafertőzi az állatott. Az orsóféreg az egérrel jut a macskába.  Egyéb férgek a csigákon, madarak és kisemlősökön, mint parazita gazda.  Az elfogyasztott egérben található petéket a gyomorsav nem marja szét. Életképesek maradnak.

Hírdetés

A gyógyszertárakban kiváló készítmények kaphatóak, bolha és féregtelenítő gyógyszer, amit javasolt egy időben alkalmaznunk. Ha nem múlik el napokon belük kérjünk tanácsot a legközelebbi állatorvostól.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.