Mézalmácska- az ehetősövény!

Kertjeinket különbféle kövekkel és növényekkel díszítjük. Köztük van étkezési célra felhasznált növények és nem ehető dísznövények. Nos az előbbi, az ehető és díszünk lehet az otthonunk kertjébe.

Hírdetés

Ez a növényt nevezik Mézalmácska sövénynek. Nem igényel plusz gondozást az átlagos dísznövényeknél és vegyszer mentesen, sőt biogyümölcs terem, mely bőséges. Termése júniusban hozza, mely magas a vitamin tartalma: c, vas, réz, magnézium.

Ültetése a lombhullatás szakaszában a első fagy megjelenésekor. Október vége és november elején. Viszonylag sűrűn ültetve óv a erős széltől és a napsugárzástól, amely a sövény magassága elérheti 10 métert.

mezalmacska

Mézalmácska növény bogyóját fogyaszthatjuk akár nyersen. Süteménybe belekeverve, tetejére díszítés céljára. Úgy gondoljuk tartósíthassuk télire, főzhetünk a kedvünkre lekvárt is. Italra vágyunk, szörpként elkészíthessük. Nyáron aszalhatjuk és lefagyaszthatjuk. Téli és tavaszi időszakra fogyaszthatunk, pótolhatjuk a szervezetünk vitamin szükségletét.

Hírdetés

Úgy döntünk, hogy jó lenne megvalósítani a mézalmácskát sövényt a telken vagy kertben, több információt. Itt találunk róla.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.