Puncstorta – puncs szelet recept

Hozzávalók:

Hírdetés

Piskóta laphoz:

2 db piskóta forma
12 db tojás
240 g liszt
240 g cukor

Töltelék:
14 dkg cukor
14 dkg  sárgabarack lekvár
2 e.k. rum
fél deci víz
1 db citrom héja és leve
kevés mazsola

cukormáz tortára:
rózsaszínű fondant

Puncs szelet elkészítése nem nagy ördöngösség, egy kis ügyesség kell hozzá, egyszerű torta recept. Keressünk kettő tortakarikát. Ugyan is kettő tortakarika szükséges. Üssük fel külön a tojást és válasszuk külön a tojásfehérjét és másik műanyag edénybe a tojássárgáját. Tojássárgáját keverjük el egyenletesen és addig míg enyhén buborékok nem jelentkeznek. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a cukormennyiséget és egy teáskanálnyi vizet. A víz jobb állagúvá, képlékennyé teszi a tésztánkat. Habverővel verjük a tojásfehérjét addig, míg a hangján pufogó hangot hallunk, lássuk az állagán, elég nehezen esik le a habverőről. Kevergetve adagoljuk hozza a tojássárgához. Jöhet a liszt is, szitáljuk bele a mennyiséget és közben keverjük fakanállal. Mikor jól elkevertük a puncs szelet alaptésztáját. öntsük először az egyik henger alakú tortaformába és a másikban. Ügyelve egyenletesen osszuk el. Ha nincs tortaformánk, megoldható magasabb tepsibe. Annyi lesz a változás, hogy a préselés és a szeletelésnél puncs kocka alakúak lesznek. Nyújtsuk be a sütőnket és forrósítsuk fel és vegyük takarékra és helyezzük a sütőbe és süssük ki a tortalapokat. Miután kisült, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, óvatosan késsel válaszuk le a formáról, vagy a tepsiről.

A  piskóta széleit vágjuk le, ha nagyon megbarnult. Válaszunk egy tortát és kockázzuk fel aprókra. A másik torta lesz a tölteni való, vágjuk a közepénél ketté.

A töltelékhez egy lábosba tegyük bele a cukrot és vizet és a citrom héjat és a levét és rumot, felforraljuk takaréklángon.

Hírdetés

puncstorta
Lehűtjük, majd a felkockázott piskótára ráöntjük és fele lekvárral elkeverjük. Megkenjük a lapokat, alját meg az egyik tetejét és maradt levárt a felkockázotthoz adjuk. Jól kikeverjük és a tésztára tesszük 2 ujjnyi vastagságra és a fedő piskóta lapot enyhe mozdulatokkal rányomkodjuk, akkora tepsibe téve, ha abba sült. Tortaformába sültnél lábossal préseljük lábossal, hagyjuk megdermedni. A tetejére a fondant ráöntjük és hagyjuk megszilárdulni. Idősek és gyerekek fogyaszthatják bátran, könnyű torta recept.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.